ت‍ولیت آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ لزوم توجه به مسائل روز و نیاز‌های جامعه در پژوهش‌های حوزوی حرم مطهر رضوی در شب شهادت امام صادق (ع) غرق در عزا و ماتم شد آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است عضویت عراقچی و قاآنی در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت «مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) برگزار شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نقش امام صادق(ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی(ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات نگهداری ۱۹۰۰ نسخه خطی از آثار شیخ بهایی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی سامان‌دهی ۲۰۰ مسجد محوری مشهد برای حضور در اجتماع صادقیون | استقرار ۳۰ مبلّغ در مسیر حرکت عزاداران «شیخ‌الائمه»، لقبی که از عظمت علمی امام‌صادق(ع) حکایت دارد
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است

  • کد خبر: ۳۲۸۴۸۲
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۸
آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: ما به‌عنوان پیروان مکتب جعفری، تنها در فقه و احکام، شیعه جعفری نیستیم؛ بلکه در سیاست، مقاومت و مبارزه با استکبار نیز باید جعفری باشیم. امام‌صادق(ع) به ما آموختند که دربرابر ظلم ساکت نباشیم و با ابزار علم، آگاهی و ایستادگی، با طاغوت بجنگیم.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در آیین عزای ظهر شهادت امام‌صادق(ع) که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مصادق مصائب وارده و مظلومیت امام صادق (ع) فراوان است، اما آنچه برای ما در این مجالس و محافل اثربخش است، معرفت‌شناسی کامل نسبت به خط و راهی است که ائمه معصومین (ع) در سیره خودشان به ما نشان دادند.

وی افزود: مقام علمی حضرت، شاگردان، قدرت تربیت امام صادق (ع) و آثار باقی‌مانده از مبانی فکری شیعه ازجمله مباحثی است که زیاد درباره حضرت مطرح شده، اما با توجه به تقابلی که امروزه میان جبهه ما و مستکبران عالم وجود دارد، آنچه نیاز امروز ماست، تحلیل شخصیت و حرکت سیاسی امام صادق (ع) است. اهمیت سیره سیاسی حضرت نیز آن‌جاست که ایشان یکی از شخصیت‌هایی بودند که در زمره اولیا، زندگی‌شان هم با بنی‌امیه و هم با بنی‌عباس هم‌زمان بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بنی‌امیه دشمنان آشکار اسلام و اهل‌بیت(ع) بودند و اسلام‌ستیزی آن‌ها ریشه در دشمنی ابوسفیان با پیامبر(ص) داشت؛ به همین دلیل در زیارت عاشورا، همه بنی‌امیه مورد لعن قرار می‌گیرند، اما بنی‌عباس، با نفاقی پیچیده‌تر وارد عرصه شدند. آنان به ظاهر به‌نام اهل‌بیت(ع) و با شعار انتقام از مظلومیت آل‌پیامبر(ص) قیام کردند، اما به‌سرعت به سرکوب شدید خاندان پیامبر(ص) پرداختند؛ جنایت‌های آنان اگر بیشتر از بنی‌امیه نبود، کمتر هم نبود به‌طوری‌که شدت نفاق و تظاهر به دیانت در دوره عباسی، مبارزه را سخت‌تر کرده بود.

وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) منصور دوانیقی را به خون‌ریزترین فرد بنی‌عباس توصیف کرده‌اند، وی در ظاهر، شعار حمایت از اهل‌بیت(ع) را سرمی‌داد، اما در باطن، دشمنی خود را با خاندان پیامبر(ص) در بدترین شکل ممکن نشان داد؛ قتل عبدالله محض و فرزندش محمد ذکیه، شکنجه اسرا و رفتار‌های ستمگرانه با بازماندگان اهل‌بیت(ع)، تنها نمونه‌هایی از اقدامات جنایتکارانه اوست.

آیت‌لله علم‌الهدی تصریح کرد: منصور آن‌چنان خسیس بود که به او لقب «دوانیقی» دادند؛ یعنی کسی که در خرج یک‌ششم درهم هم تردید می‌کرد، اما در جنایت‌ورزی، بی‌محابا عمل می‌کرد. حتی حاضر شد دختر عبدالله محض را که شعری در مرثیه پدرش خوانده بود، با فروریختن سقف زندان بر سر زندانیان، مجازات کند.

وی با اشاره به شرایط دشوار سیاسی زمان امام صادق (ع)، نقش ایشان را فراتر از یک عالم دینی و مربی معرفی کرد و گفت: امام صادق (ع) تنها یک معلم نبودند، بلکه یک مبارز واقعی و مقاوم در دل فضای خفقان‌آور خلافت عباسی بودند. ایشان باوجود فشارها، موفق شدند بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کنند و معارف اسلامی را به‌طور گسترده گسترش دهند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با ذکر نمونه‌ای از شاگردان امام صادق (ع) افزود: حشام‌بن‌حکم یکی از برجسته‌ترین شاگردان امام بود که به گفته منصور دوانیقی زبان او از هزار شمشیر برای حکومت بنی عباس برنده‌تر بود. امام به او فرمودند «با گام‌هایت استوار بمان و از مسیر روشنگری خارج نشو». 

وی در ادامه با اشاره به یکی از روایات مشهور امام صادق (ع) درباره قیام‌ها، تأکید کرد: ایشان فرموده‌اند «کُلُّ رایَةٍ تُرْفَعُ قَبْلَ قیامِ القائِمِ فَصاحِبُها طاغوتٌ یُعْبَدُ مِنْ دونِ اللّه»؛ این روایت به این معنا نیست که هیچ قیامی در زمان غیبت نباید شکل بگیرد، بلکه معیار‌هایی برای حقانیت قیام‌ها ارائه می‌دهد.

آیت الله علم الهدی تصریح کرد: این روایت، مردم را از همراهی با قیام‌هایی که معیار‌های الهی ندارند، نهی می‌کند؛ اما به معنای انفعال و بی‌عملی نیست. بلکه خود امام صادق (ع) در خط مقدم مبارزه با طاغوت قرار داشتند، منصور دوانیقی در توصیف امام صادق می‌گفت: ایشان مانند استخوانی در گلوی من گیر کرده است، نه می‌توانم او را ببلعم و نه بیرون بیاورم.

راه امام صادق (ع)، مقاومت در برابر استکبار جهانی است

وی با پیوند دادن سیره امام صادق (ع) به شرایط امروز جهان اسلام، اظهار داشت: اگر امروز در جهان، مقاومت ما هزینه دارد، اگر مردم فلسطین در غزه قتل‌عام می‌شوند، اگر شخصیت‌هایی، چون سید حسن نصرالله به مقام رفیع شهادت می‌رسند، این همان خط مقاومت و استکبارستیزی امام صادق (ع) است که ادامه دارد.

امام‌جمعه مشهد مقدس افزود: ما به‌عنوان پیروان مکتب جعفری، تنها در فقه و احکام شیعه جعفری نیستیم؛ بلکه در سیاست، مقاومت و مبارزه با استکبار نیز باید جعفری باشیم. امام صادق (ع) به ما آموختند که در برابر ظلم ساکت نباشیم و با ابزار علم، آگاهی و ایستادگی، با طاغوت بجنگیم.

وی در پایان با بیان اینکه هدف از برگزاری این مراسم‌ها، صرفاً ذکر مصیبت نیست، گفت: ما باید از این مراسم‌ها برای شناخت موقعیت خود در تحولات اجتماعی و وظیفه‌مان در قبال مقاومت استفاده کنیم؛ این مجالس باید به محلی برای بازخوانی راه اهل‌بیت (ع) و تطبیق آن با شرایط روز جامعه بدل شوند.

آیت الله علم الهدی تاکید کرد: در عصر نفاق و تزویر، باید هوشیار باشیم و فریب شعارهای ظاهری را نخوریم؛ همان‌گونه که منصور دوانیقی با ظاهر دینداری، بزرگ‌ترین جنایت‌ها را مرتکب شد، امروز نیز ممکن است جریان‌هایی با نام دین، به دنبال تحریف مسیر انقلاب باشند؛ اینجاست که سیره سیاسی امام صادق (ع) راهنمای ما خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->