به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام علی عسکری اظهار کرد: در طرح «مشهد، شهر امن»، حتی افرادی که مشکلات امنیتی یا محدودیتهایی دارند، میتوانند به مشهد بیایند و بستگان خود را ملاقات کنند. همچنین برای زائران و گردشگران خارجی شرایطی فراهم شده است تا بدون محدودیت خاصی در مشهد حضور یابند.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح، مشهد به عنوان پناهگاهی امن در نظر گرفته شده است؛ مشابه سنت بستنشینی در حرم مطهر امام رضا (ع) بر این اساس حتی افرادی که مشکلات امنیتی یا محدودیتهایی دارند، میتوانند به مشهد سفر کرده و بستگان خود را ملاقات کنند. همچنین زائران و گردشگران خارجی بدون محدودیت خاصی میتوانند در این شهر حضور یابند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی به تشریح اهداف سفر محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، به استان در نیمه دوم فروردینماه پرداخت و گفت: هدف اصلی این سفر تشکیل جلسه کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رئیسجمهور در مشهد بود. کارگروه ملی زیارت در هشتم آبان ۱۳۸۸ به تصویب دولت رسید و مأموریتهای آن شامل توسعه و تعمیق فرهنگ زیارت، ترویج فرهنگ رضوی و هماهنگی در امور فرهنگی، عمرانی، زیربنایی و زیرساختهای مربوط به زیارت در سطح ملی و بینالمللی است.
وی ادامه داد: در حوزه زیارت، برنامهریزی به گونهای انجام شده که کل کشور از نظر زیرساختی مدنظر قرار گیرد. در حوزه بینالملل نیز با توجه به حضور سالانه حدود هفت میلیون گردشگر خارجی از کشورهای پاکستان، عراق، افغانستان، آسیای میانه، حاشیه خلیج فارس، اروپا و ایرانیان مقیم خارج، نیمی از این گردشگران با هدف زیارت وارد ایران و مشهد میشوند؛ از این رو اقدامات زیرساختی ویژهای در دستور کار قرار گرفته است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری درباره مصوبات چهاردهمین جلسه کارگروه ملی زیارت گفت: در این جلسه مروری بر مصوبات سیزده کارگروه قبلی، بهویژه جلساتی که با ریاست شهید رئیسجمهور آیتالله رئیسی برگزار شده بود، انجام گرفت. با وجود دستورات صادره، بسیاری از مصوبات هنوز به مرحله اجرا نرسیده بود.
وی افزود: یکی از موضوعات مطرحشده در این جلسه، پیگیری اجرای پروژه قطار سریعالسیر تهران–مشهد بود که حتی دستور مکتوب مقام معظم رهبری را نیز داراست. مقرر شد وزارت راه و شهرسازی ظرف مدت یک ماه طرح اجرایی خود را ارائه کند. همچنین راهکارهای جذب سرمایهگذار، به ویژه سرمایهگذاران خارجی، برای این پروژه بررسی شد.
عسکری ادامه داد: در این جلسه به پروژه قطار برقی مشهد–تهران نیز اشاره شد که بخشی از عملیات اجرایی آن آغاز شده است. همچنین درباره پروژه بزرگراه حرم تا حرم از قم به گرمسار بحث و تصمیمگیری شد. قرار شد ادامه این بزرگراه از مشهد به سمت گرمسار اجرایی شود و نسبت سهم سرمایهگذاری قرارگاه خاتمالانبیاء و دولت از ۷۰ به ۳۰، به ۵۰ به ۵۰ تغییر یابد. برای این پروژهها نیز مهلت زمانی برای پیگیری جدی تعیین شد.
همچنین بر اهمیت تقویت احزاب و توجه به زیرساختهای سیاسی کشور تأکید شد. در این نشست، ضمن قدردانی از اقدامات انجامشده در حوزه اینترنت و سایر موضوعات، بر لزوم پیگیری مطالبات مردم در حوزههای سیاسی و بینالمللی تأکید شد.
وی درباره دیگر مصوبات جلسه کارگروه ملی زیارت گفت: در حوزه پارکینگهای مورد نیاز زائران در مشهد مصوبه مهمی به تصویب رسید. با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد زائران با خودرو شخصی به مشهد سفر میکنند و مشکلات پارک خودرو وجود دارد، مقرر شد علاوه بر پارکینگ توحید، حداقل پنج پارکینگ دیگر با اعطای تسهیلات و مجوز به بخش خصوصی احداث شود.
عسکری تصریح کرد: در بحث اسکان نیز با توجه به اینکه ۵۲ درصد هتلهای کشور در مشهد قرار دارد، بر تسهیل صدور مجوز و حمایت مالی برای ساخت هتلهای جدید تأکید شد تا پاسخگوی نیاز زائران باشیم.
وی در ادامه به جلسه فعالان سیاسی استان با معاون اول رئیسجمهور اشاره و اظهار کرد: دکتر عارف پس از برگزاری موفق کارگروه ملی زیارت، سفر اقتصادی به نیشابور داشتند و کلنگ احداث ۱۲۰ هکتار گلخانه توسط بخش خصوصی به زمین زده شد. در نشست با فعالان سیاسی و اجتماعی استان نیز موضوعات مختلفی مطرح شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری افزود: استان خراسان رضوی دارای ۷۵۰ تشکل مردمنهاد است و در این نشست، حامیان دولت و فعالان سیاسی بهطور نقادانه مطالبات خود را مطرح کردند.
عسکری ادامه داد: یکی از مطالبات مهم مطرحشده، تمرکززدایی از مرکز و واگذاری اختیارات بیشتر به استانداران بود که با واکنش مثبت معاون اول رئیسجمهور مواجه شد. همچنین بر اهمیت تقویت احزاب و توجه به زیرساختهای سیاسی کشور تأکید شد. در این نشست، ضمن قدردانی از اقدامات انجامشده در حوزه اینترنت و سایر موضوعات، بر لزوم پیگیری مطالبات مردم در حوزههای سیاسی و بینالمللی تأکید شد.
وی درباره برنامههای استانداری برای دهه کرامت گفت: با همان انسجام و همگرایی ستاد خدمات زائر و مسافر، ستاد ویژهای برای دهه کرامت شکل گرفته است. محوریت این برنامهها با آستان قدس رضوی خواهد بود و شعار محوری «ایران امام رضا (ع)» انتخاب شده است. جشنوارههای سرود، موسیقی و برنامههای نشاطآفرین برای زائران و شهروندان در نظر گرفته شده و اجرای این برنامهها در دستور کار قرار دارد.