محموله «بسیار خطرناک» منفجر شده بندر شهیدرجایی با عنوان «کالای معمولی» وارد و دپو شده بود دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جستجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبیهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردو خاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی
سرخط خبرها

افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۲۹۰۳۱
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰
افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
مدیرعامل مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی، از افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی (CPR) بیماران اورژانسی در دارالشفای امام‌(ع) و پایگاه‌های فوریت‌های پزشکی حرم مطهر رضوی، خبر داد. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهدی سلطانی‌فر گفت: درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران زائر و مجاور در بخش‌های زیرمجموعه این مؤسسه در سال ۱۴۰۲، ۶۲ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۳، به ۷۰ درصد، رسیده است که از درصد میانگین در مراکز پیش بیمارستانی کشور و جهان، بالاتر است.

وی، ضمن تعریف عملیات احیای قلبی - ریوی به‌عنوان مداخله‌ای فوری در جلوگیری از مرگ یا به تعویق‌انداختن آن در فردی که به طور ناگهانی دچار ایست قلبی - ریوی شده است، بیان کرد: البته درصد موفقیت در احیای قلبی - ریوی در مراکز پیش بیمارستانی و داخل بیمارستانی نیز، به شاخصه‌های جداگانه‌ای، وابسته است.

این مقام مسئول، ادامه داد: درصد میانگین موفقیت احیا و بازگشت بیمار به زندگی، در بیشتر مراکز پیش بیمارستانی جهان به دلیل رعایت‌نشدن زمان طلایی یا گلدن تایم (Golden Time)، پایین‌تر از ۴۰ درصد است و فقط در چند کشور پیشرفته، این درصد به بالای ۵۰ درصد (حداکثر ۵۵ درصد)، رسیده است.

وی تصریح کرد: درصد موفقیت احیای قلبی و ریوی بیماران، معیاری برای بررسی عملکرد اورژانس در مراکز پیش بیمارستانی است که به شاخص‌هایی نظیر رسیدن به‌موقع نیرو‌های فوریت‌های پزشکی بر سر بالین بیمار، استفاده از نیرو‌های اورژانس حرفه‌ای و آموزش‌دیده، بهره‌گیری از تجهیزات به‌روز پزشکی و...، بستگی دارد.

ارتقای خدمات فوریت‌های پزشکی مؤسسه 

مدیرعامل مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی گفت: مؤسسه در سال‌های اخیر باتوجه‌به تأکیدات تولیت معزز آستان قدس رضوی در راستای ارائه بالاترین سطح خدمات درمانی و مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی در اماکن متبرکه رضوی، اقدامات ارزشمندی را باهدف ارتقای خدمات اورژانس خود انجام داده که مجموعه این اقدامات به کسب این موفقیت یعنی، افزایش درصد بازگشت بیماران از مرگ حتمی، در صحن و سرای رضوی، منتهی شده است.

وی اظهار کرد: از جمله این اقدامات، می‌توان به ارتقای سطح آموزش نیرو‌های اورژانس و جذب نیرو‌های باتجربه، خریداری تجهیزات پیشرفته و روز دنیا در حوزه اورژانس و تجهیز تمامی پایگاه‌های ثابت فوریت‌های پزشکی حرم مطهر به دستگاه الکتروشوک هوشمند، اشاره کرد.

دکتر سلطانی‌فر ادامه داد: همچنین در این راستا، توسعه فضا‌های درمانی اورژانس در حرم مطهر رضوی و دارالشفای امام (ع) از جمله افتتاح بخش جدید اورژانس دارالشفا در فضایی به مساحت ۲۰۰ مترمربع با ۹ تخت فعال و پیشرفته مخصوص اورژانس و دیگر تجهیزات به‌روز فوریت‌های پزشکی، استانداردسازی هر چه بیشتر این فضا‌ها و خریداری ۴ دستگاه آمبولانس جدید و مجهز، انجام شده است.

 رسیدن بر سر بالین بیماران حرم مطهر در ۴ دقیقه

این مقام مسئول، بیان کرد: همچنین این مؤسسه با تأکید بسیار بر رعایت زمان طلایی رسیدن نیرو‌های اورژانس بر سر بالین بیماران در اماکن متبرکه رضوی، توانسته این درصد موفقیت را افزایش دهد، چنان‌که در حال حاضر، این زمان مشابه زمان استاندارد جهانی و به میانگین کمتر از ۴ دقیقه؛ چه در ایام عادی و چه مناسبتی، رسیده است.

وی گفت: در ایام پیک همچون زمان سال‌تحویل و شب‌های قدر که شاهد حضور پرشور زائران و مجاوران در بارگاه ملکوتی رضوی هستیم نیز، با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای طرحی مدون و بهره‌گیری از ظرفیت نهاد‌های همکار و استقرار بیمارستان سیار و اتوبوس آمبولانس در جوار حرم مطهر، سطح خدمات و نیرو‌های اورژانس این آستان مقدس تقویت شده، بنابراین همچنان زمان رسیدن نیرو‌ها بر سر بالین بیماران، پایین است.

دکتر سلطانی‌فر، تصریح کرد: بی‌تردید تراکم جمعیتی مشابه حضور میلیونی دلدادگان امام هشتم (ع) در ایام مناسبتی خاص در حرم مطهر، در داخل کشور وجود ندارد. بنابراین، ارتقای درصد موفقیت احیای بیماران و پایین‌بودن زمان رسیدن نیرو‌ها بر بالین بیماران در اماکن متبرکه رضوی، اقدامی بسیار ارزشمند و قابل‌تقدیر در حوزه ارائه خدمات اورژانس در چنین مرکز پیش بیمارستانی، است.

وی افزود: نوروز امسال نیز در پرتوی عنایت خاص حضرت رضا (ع) و همچنین با توجه به مشارکت گسترده خادمیاران سلامت در ارائه خدمات پزشکی این مؤسسه به بیماران داخلی و خارجی، از جمله استقرار شبانه‌روزی پزشکان متخصص اورژانس در مرکز فوریت‌های پزشکی صحن امام حسن مجتبی (ع) و بخش اورژانس جدید دارالشفای امام (ع)، بیماران در کمترین زمان ممکن، معاینه و بررسی شدند و حتی شاهد انجام یک اقدام احیای قلبی – ریوی در این آستان مقدس، نبودیم. 

 توجه به شاخصه رسیدگی به بیماران سکته‌ای

مدیرعامل مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی، گفت: همچنین به همت این مؤسسه در سال‌های اخیر، سطح رسیدگی به بیماران دو کد اختصاصی ۷۲۴ و ۲۴۷ به‌ترتیب مختص بیماران دچار سکته مغزی (CVA) و سکته قلبی (MI)، در بخش‌های اورژانس اماکن متبرکه رضوی به‌عنوان یک مرکز پیش بیمارستانی، افزایش یافته است چنان‌که بیماران در کمتر از یک ساعت به بیمارستان‌های سطح شهر مشهد، منتقل می‌شوند.

وی، ادامه داد: در واقع، طبق استاندارد‌های جهانی، پس از ابتلای فرد به سکته مغزی یا قلبی، وی حداکثر در مدت‌زمان سه تا چهار ساعت باید به یک مرکز پیشرفته بیمارستانی، منتقل شود. در این میان، مدت‌زمان؛ از هنگام تشخیص بیماری فرد تا انتقال وی به بیمارستان، نیز از جمله شاخص‌های ارزیابی مراکز پیش بیمارستانی، در نظر گرفته می‌شود.

وی، خاطرنشان کرد: باتوجه‌به نگاه ویژه آستان قدس رضوی به‌سلامت و ایمنی محبان خاندان عصمت و طهارت (ع) و توسعه روزافزون خدمات پزشکی حرم مطهر رضوی، عموم زائران و مجاوران با آرامش خاطر می‌توانند در تمامی طول سال از جمله ایام پیک و مناسبتی، به زیارت بارگاه نورانی حضرت رضا (ع) مشرف و لحظات معنوی و آرامش‌بخشی را در اماکن متبرکه، سپری کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->