به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب در همایش یکروزه اعضای ستادی حج ۱۴۰۴ اظهار کرد: بسیاری زائران حاضرند در امور اجرایی همراهی کنند.
وی با قدردانی از مسئولان گذشته اظهار کرد: آنها با نیت الهی تلاش کردند تا بهترین کار را انجام بدهند، اما امروز بهتر از آن هم میشود کار کرد. از این رو باید کار گذشتگان را نقد و بررسی و اگر ایرادی داشته، رفع کنیم تا همواره رو به پیشرفت باشیم. همه ما آسیب پذیریم و باید نقاط آسیب خود را بشناسیم تا هوشیارانه عمل کنیم و از آن ناحیه ضربه نخوریم.
سرپرست حجاج ایرانی، نوآوری و نقد دیدگاههای اساتید را علت پویایی فقه شیعه دانست و گفت: میتوانیم عملیات حج را با ظرفیت کمتر و بازدهی بالاتر برگزار کنیم و تا حد امکان از بیکاریهای پنهان بکاهیم. باید هر کس در مسئولیت خود بررسی کند که چطور میتواند وظیفه خود را بهتر انجام دهد.
نواب با اشاره به اینکه همه آیات قرآن در زندگی پیامبر (ص) متجلی است، تصریح کرد: همگرایی اسلامی، همان شعارهمیشگی نظام است که با تعابیر مختلفی مانند وحدت و همبستگی در سالهای گوناگون بیان شده است. حمایت از فلسطین نیز به صورت مشخص در این همگرایی جای دارد.
وی با تاکید براینکه امروز جهان اسلام نباید در برابر ستم صهیونیستها سکوت کند، افزود: در مالزی و اندونزی و حتی در برخی از کشورها، بوداییها و هندوها و یا در کشورهای اروپایی، مردم در دفاع از غزه پای کار آمدند، اما در برخی از کشورهای اسلامی اجازه برافراشتن پرچم فلسطین را ندادند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اضافه کرد: بر اساس برخی روایات، کسانی که در دورترین کشورها از فلسطین مظلوم دفاع میکنند و مورد اذیت قرار میگیرند، از بهترین انسانها هستند.
نواب با اشاره به آیهٔ ۴۶ سوره سبا گفت: بسیاری از مشکلات امروزِ جهان اسلام، ریشه در خودمحوری دارد در حالی که همه چیز باید برای خدا باشد، نه برای خواستههای شخصی. وقتی نامی از «وحدت» نیست، چگونه میتوان به صلح و همدلی رسید؟ متأسفانه استعمارگران با نیرنگ، ذخایر مسلمین را غارت میکنند و با ایجاد تفرقه در بین امت اسلامی، مانع اتحاد میشوند و امروز این نقشه در جریان است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها در بیانات شان درباره حج، ضرورت هوشیاری در برابر توطئههای استکبار را یادآور شدند، تصریح کرد: نگرانی نظام سلطه از بیداری اسلامی کاملاً مشهود است، چراکه وحدت مسلمین، زمینهساز سعادت امت اسلامی و محور اصلی هویت سیاسی آنان است ولی متأسفانه امروز برخی جریان ها، به جای تکیه بر محوریت اساس اسلام، به اختلافات مذهبی دامن میزنند.
گفتنی است، نخستین کاروان حج تمتع در قالب زائران مدینه قبل، از ۱۵ اردیبهشت راهی سرزمین وحی میشوند و پروازهای جده که مربوط به زائران مدینه بعد میشود، از ۲۳ اردیبهشت انجام خواهد شد.
«حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» به عنوان شعار حج در سال ۱۴۰۴ اعلام شده و قرار است بیش از ۸۵ هزار زائر در قالب ۵۹۸ کاروان به عربستان اعزام شوند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت