دستگیری دزدان سابقه دار در شهرک پردیس مشهد| ستاره طلایی راز ۳۰ فقره سرقت را فاش کرد گلایه شهروندان مشهدی از تحمیل هزینه‌های غیرمنتظره در مهدکودک‌ها دندان‌پزشکی، جراحی زیبایی و زنان‌وزایمان، در صدر شکایات پزشکی امام جمعه سمنان: معلم باید دغدغه تربیت داشته باشد کنکور سراسری ۱۴۰۴ با رقابت ۷۳ هزار و ۳۱۱ داوطلب در مشهد و خراسان رضوی برگزار خواهد شد نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای افراد دارای معلولیت اعلام شد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) هدیه روز معلم به دبیران و معلمان | بازدید فرهنگیان از اماکن فرهنگی-تاریخی رایگان شد حساسیت به توت فرنگی چه علائمی دارد؟ چه کسانی نمی توانند خون اهدا کنند؟ رئیس نظام پزشکی مشهد: گردشگری سلامت در ایران دچار بی‌برنامگی است | اقبال پزشکان به سمت خدمات زیبایی هشدار درباره انتقال ویروس‌های «چیکونگونیا» و «زیکا» از طریق پشه آئدس زمان اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۴ و انتخاب رشته مشخص شد | آیا ظرفیت دانشگاه‌ها زیاد شدند؟ ۵ سؤال طلایی که باید در هر ویزیت پزشکی بپرسید معلمان در شکل‌گیری شخصیت و ارزش‌های فردی نقش کلیدی دارند مرکز جامع همودیالیز تایباد خراسان رضوی آغاز به‌ کار کرد بازگشت حرکت قطار مشهد- سرخس به روال عادی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وعده قالیباف برای تحول سیستم تربیتی و آموزشی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما از فردا با احتمال بارش تگرگ در نواحی مستعد عملیات نجات مرغ‌ها از چنگال مرغ‌دزدها کمبود اسیدفولیک در بدن مادر باردار، موجب آسیب جدی به سیستم عصبی جنین می‌شود صدور حکم قصاص نفس برای مردی که راننده‌اش را با تصور رابطه با همسرش کشت کدام بازنشستگان مشمول متناسب‌سازی حقوق ۷۰ درصدی می‌شوند؟ معلمان نمونه مدارس غیردولتی کشور انتخاب شدند + اسامی (اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیح سخنگوی وزارت آموزش‌ و‌ پرورش درباره حواشی آزمون کیفیت‌بخشی | با معلم‌بلاگرها، سخت برخورد خواهد شد کاهش عمق آب دریاچه «بزنگان» خراسان‌رضوی به ۷۰ سانتی‌متر انتقاد رئیس سازمان مدارس غیردولتی از رفتارهای سلیقه‌ای برای تعیین شهریه امامقلی خان، فاتح هرمز | درباره نقش یکی از سرداران بزرگ ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس تلاش سازمان سنجش برای برگزاری موفق کنکور در هرمزگان | بیش از ۷ هزار متقاضی در بندرعباس داریم سی تی اسکن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد چند نکته مهم درباره امتحانات نهایی ۱۴۰۴ | چطور درس بخوانیم که نمره خوبی بگیریم؟
سرخط خبرها

گلایه شهروندان مشهدی از تحمیل هزینه‌های غیرمنتظره در مهدکودک‌ها

  • کد خبر: ۳۲۹۷۷۹
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۷
گلایه شهروندان مشهدی از تحمیل هزینه‌های غیرمنتظره در مهدکودک‌ها
رئیس آموزش پیش دبستانی آموزش و پرورش: شهریه مهد‌ها بر اساس هزینه تمام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ همه ساله با شروع فصل پاییز و موعــــد ابلاغ شهریه مصوب گلایه‌های زیادی درباره افزایش بی رویه و ناهمگون شهریه و هزینه‌های اجباری کلاس‌های فوق برنامه در مهدکودک‌ها از سوی شهروندان مطرح می‌شود، اما این روز‌ها درست در پایانی‌ترین روز‌های سال تحصیلی و برخلاف موعد مقرر و همیشگی ابلاغ مصوبات افزایش شهریه، تعداد زیادی از گلایه‌های شهروندان به دستمان رسیده است که از افزایش ده تا دوازده میلیون تومانی شهریه و هزینه‌های هنگفت کلاس‌های فوق برنامه حکایت دارد.

افزایش شهریه از ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان

شهروندی با ارسال پیامکی به ستون حرف مردم برایمان نوشت: دخترم در مقطع پیش دبستانی اول در یکی از مهد‌های کودک بولوار احمدآباد ثبت نام شده است. اواخر فروردین مدیر مهد طی یک تماس تلفنی اعلام کرد که باید افزون بر شهریه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان که سال قبل طبق قرارداد برای هزینه نگهداری و آموزش فرزندم به ازای هر ماه پرداخت می‌کردیم باید مابه التفاوتی معادل ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بپردازیم. با یک حساب سرانگشتی اگر این ارقام ریالی را بپردازیم هزینه ماهانه مهد برای ما حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. سؤال من اینجاست. چرا باید شهریه مهدکودک‌ها یک باره آن هم در آخر سال تحصیلی این گونه اضافه شود؟ مگر غیر این است که همه ساله افزایش شهریه‌ها در آبان به مهد‌های کودک و مدارس ابلاغ می‌شود؟

شهروند دیگری هم در این باره با ارسال پیامکی به ستون حرف مردم برایمان از نرخ‌های بی ضابطه کلاس‌های زبان و فوق برنامه در مهد‌های کودک گفته است، چرا روی کلاس‌های فوق برنامه در مهد‌ها نظارتی نیست؟ مهد فرزندم در خیابان سجاد مشهد یک باره مبلغی معادل ۵ میلیون تومان برای هزینه‌های کلاس‌های فوق برنامه مطالبه کرده است این چه وضعیتی است؟ مگر کلاس‌های فوق برنامه که در همان بازه زمانی حضور کودک در مهد برگزار می‌شود هزینه‌ای جدا دارد؟ اگر باید جداگانه پرداخت شود چرا از اولیا برای رضایت داشتن حضور فرزندشان در این کلاس‌ها نظرسنجی نمی‌شود؟ این سیاست نوعی نگاه اجباری است که اولیا مجبور شوند در این کلاس‌ها فرزندشان را شرکت بدهند و بعد پول بدهند.

تعیین شهریه بر اساس الگوی هزینه تمام شده

وقتی برای پیگیری این موضوع به سراغ رئیس اداره آموزش پیش دبستانی و دوره اول ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان می‌رویم، مسعود علاقمند در پاسخ به این سؤال که ملاک تعیین شهریه مهدکودک‌ها چیست و آیا نظارتی بر آن‌ها وجود دارد بیان می‌کند: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با تحلیل الگو‌های موجود در تعیین شهریه، الگوی «هزینه تمام شده» را برای شهریه کودکستان‌ها انتخاب و بر همین اساس آیین نامه آن را نیز تدوین و مصوب کرد.

وی ادامه می‌دهد: امسال به شکل سامانه‌ای و از طریق سامانه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، شهریه کودکستان‌ها تعیین می‌شود، بدین معنا که هم زمان با اینکه مؤسسان کودکستان‌ها برای دریافت مجوز فعالیت و تطبیق مجوز خود اقدام می‌کنند، باید اطلاعات مربوط به شهریه اعم از تعداد نیروی انسانی که باید طبق استاندارد‌های موجود باشد، نوع فضای کودکستان که شامل اجاره‌ای بودن یا نبودن می‌شود، تجهیزات موجود در کودکستان برای محاسبه هزینه استهلاک و سایر هزینه‌های جاری را نیز بارگذاری کنند.

رئیس اداره آموزش پیش دبستانی و دوره اول ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان تأکید دارد: در انتها بر اساس فرمول و ترکیبی خاص، شهریه کودکستان‌ها برای ارائه خدمات به پنج دسته از کودکان شامل کودکان «شیرخوار» از بدو تولد تا دو سال، کودکان «نوپا» دو تا سه ساله، «نوباوه» چهار تا پنج ساله ها، «پیش دبستانی یک» و «پیش دبستانی دو» پنج ساله و شش سال تمام و کودکان قبل از ورود به مدرسه ارائه می‌شود.

نرخ شهریه متناسب با نوع خدمات

علاقمند در پاسخ به سؤال دیگر گزارشگر ما مبنی بر اینکه آیا شهریه خدمات کودکستان برای این پنج دسته کودک حتی در یک مرکز واحد نیز متفاوت است؟ می‌گوید: باید گفت بله شهریه بر اساس الگوی شهریه و رده‌های سنی هر دوره و نوع خدمات متفاوت است. در عین حال شورای نظارت و برنامه ریزی تعلیم و تربیت کودک استان به عنوان مرجع نظارت و رسیدگی به این امور فعال بوده و ادارات آموزش و پرورش منطقه‌ای به تبع آن ناظر بر عملکرد کودکستان‌ها هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که در صورت تخطی مهدکودک‌ها از تعرفه مصوب، چه برخوردی با متخلفان صورت می‌گیرد؟ می‌افزاید: چنانچه تخلف مؤسس مهدکودکی اعلام شود آموزش وپرورش با جدیت پیگیری می‌کند و پس از ارجاع آن به استان، موضوع در شورای نظارت و برنامه ریزی تعلیم و تربیت کودک مطرح خواهد شد. در ادامه نیز پس از بررسی و پیگیری در صورت وجود تخلف برابر با آیین نامه با فرد خاطی برخورد خواهد شد.

چرا در برخی مناطق شهری نرخ شهریه تا چند برابر بیشتر از مناطق دیگر است؟ آیا نظارت منطقه‌ای وجود دارد؟ این عبارات سؤال دیگر گزارشگر ماست که بر اساس درخواست‌های مردمی مطرح می‌شود. علاقمند در این باره بیان می‌کند: در حال حاضر به طور کلی سه دسته کودکستان در کشور داریم، این سه دسته، کودکستان‌های «مستقل» که خصوصی هستند، کودکستان‌های «ضمیمه دولتی» که از فضای اماکن دولتی به ویژه آموزش و پرورش و مدارس دولتی یا از فضای مازاد ادارات استفاده می‌کنند و کودکستان‌های «ضمیمه مدارس غیردولتی» را شامل می‌شود.

رئیس اداره آموزش پیش دبستانی و دوره اول ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان ادامه می‌دهد: این تنوع فضایی که در خصوص کودکستان‌ها داریم نوع شهریه‌ها را نیز متفاوت می‌کند.

وی معتقد است: هزینه‌ای که به مؤسس کودکستان تحمیل می‌شود متفاوت است. وقتی مجموعه عناصری را که در هزینه تمام شده کودکستان‌ها اثر می‌گذارد تحلیل می‌کنیم متوجه می‌شویم بخشی از این هزینه‌ها به نیروی انسانی اعم از مدیر، کادر تربیتی، اداری و خدماتی که با هم کودکستان را اداره می‌کنند، باز می‌گردد. از سوی دیگر گاهی کودکستان کوچک است و ممکن است تمام این عناصر در یک یا دو نفر تجمیع شوند، اما گاهی کودکستان بزرگ مجتمعی است. کودکستان‌هایی داریم که ۴۵۰ نوآموز و پیش دبستان را پوشش می‌دهند.

رئیس اداره آموزش پیش دبستانی و دوره اول ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان می‌گوید: باید گفت که بخشی از هزینه‌های عمده کودکستان‌ها مربوط به مکان و فضای کودکستان می‌شود که متناسب با نوع کودکستان ممکن است فضای آن بزرگ یا کوچک باشد و هزینه اجاره فضا بیشتر یا کمتر شود.

اگر کودکستان‌ها از فضای رایگان یا خیریه‌ای یا اماکن دولتی استفاده کنند، سهم هزینه فضا در تعیین شهریه آن‌ها خیلی کم می‌شود. گاهی نیز کودکستان غیردولتی است و مؤسس یا باید مکان کودکستان را بخرد یا اجاره کند، بنابراین متناسب با همه این عوامل و نظرات کارشناسان رسمی دادگستری، شهریه کودکستان‌ها متغیر می‌شود.

شهروندان شکایت خود را ثبت کنند

علاقمند در پاسخ به مطالبه دیگر شهروندان با این مضمون که برخی والدین از دریافت شهریه‌های نجومی تحت عنوان خدمات فوق برنامه شکایت دارند. آیا این بخش از شهریه‌ها نیز تحت نظارت شماست؟ بیان می‌کند: برابر با آیین نامه این سازمان فعالیتی با عنوان فوق برنامه و دریافت مبالغی برای این فعالیت‌ها را به رسمیت نمی‌شمارد و از نظر مقررات آن را ممنوع اعلام نموده است. والدین گرامی در صورت مشاهده هرگونه تخطی‌ می‌توانند از طریق سامانه شکوا (smttk.gov.ir) شکایت خود را ثبت کنند تا در اداره کل آموزش وپرورش استان بررسی شود.

وی می‌افزاید: برای حمایت از خانواده‌های کم بضاعت در مناطق محروم از جمله مناطق روستایی و عشایری تعدیل کننده‌هایی بر الگوی شهریه در نظر گرفته شده، اما از آنجا که معیار قانونی محاسبه شهریه کودکستان با توجه به هزینه‌های تمام شده مؤسسان است سازمان در تلاش است با رایزنی تسهیلگری‌هایی در این زمینه ایجاد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->