نماینده دومای روسیه علیه هندوانه ایرانی | تبلیغ یا تخریب؟ + ویدئو فروش یک تن شمش طلا از ابتدای سال ۱۴۰۴ تجارت خارجی ایران در فروردین ۱۴۰۴ به ۵.۸ میلیارد دلار رسید الحوثی: پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی در راه است ممنوعیت واردات کالای مشابه ایرانی به پایان رسید+جزئیات (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش مرکز اطلاع‌رسانی دولت به شایعه حذف کمیسیون مسکن و عمران از دولت مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروج سرمایه ۵۵۰ میلیارد تومانی از صندوق‌های طلا در بورس (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی تولید ۵۵۰ هزار تن گندم در سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی پای ملخ‌ها به تاغزارهای سبزوار و گناباد هم رسید | مشهد هم باید منتظر ملخ‌ها باشد؟ فروشندگان خودرو چه قیمتی بر خودرو‌های داخلی گذاشتند؟ (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) استعلام متقاضیان وام ودیعه مسکن، ۴۸ساعته انجام می‌شود آغاز خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی + ساعت کاری مراکز خرید گندم (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز دوباره خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در شهر تهران از امروز (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال درآمد کتمان‌شده در حوزه حمل‌ونقل کشف شد بورس سیگنال مثبت مذاکرات را دریافت کرد | بازار سهام به مدار مثبت بازگشت (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: تبلیغ دینی باید با ابزار‌های نوین همراه باشد | مجمع نمایندگان طلاب خراسانی باید پل ارتباطی حوزه قم و مشهد باشد ریزش ۲ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شرایط فروش فوری خودروی برقی ایران خودرو اعلام شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ارز و طلا با مشخص‌شدن دور چهارم مذاکرات ریزشی شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) موج گرانی حبوبات آرام گرفت؟ حق مَسکن کارگران؛ مُسکنی بی‌اثر اینترنت دوباره گران شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هر گیگابایت ۷ هزار و ۷۰۰ تومان! ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از فردا (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + جزئیات بررسی موجودی و قیمت بلیت حمل‌ونقل عمومی در مسیر تهران به مشهد در آستانه ولادت امام‌رضا(ع) آیین‌نامه اجرایی انتشار اوراق مالی اسلامی ابلاغ شد | عرضه اولیه اوراق توسط وزارت اقتصاد وزیر نیرو: آورد سالانه آب تجدیدپذیر کشور ۳۷ درصد کاهش پیدا کرده است «سیدحجت طباطبایی» هنرمند باسابقه مشهدی، مدیرکل حوزه ریاست سازمان سینمایی کشور شد
سرخط خبرها

اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد

  • کد خبر: ۳۳۰۱۶۰
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد
اصلاح قیمت شیرخام منجر به گرانی لبنیات می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی نسبت به پیامد‌های افزایش قیمت شیرخام هشدار داد و اعلام کرد که این اقدام ناگزیر به تغییر قیمت فرآورده‌های لبنی خواهد انجامید؛ تغییری که در نهایت مصرف لبنیات در خانوار‌ها را کاهش داده و بر تولید داخلی اثر منفی می‌گذارد.

علی‌احسان ظفری با اشاره به وضعیت کنونی صنعت لبنیات گفت که با کاهش قدرت خرید مردم، میزان مصرف لبنیات افت کرده و بخش قابل‌توجهی از شیرخام تولیدشده به شیرخشک تبدیل و صادر می‌شود که این روند را می‌توان نوعی خام‌فروشی تلقی کرد.

او تأکید کرد که در چنین شرایطی بهتر است به‌جای تخصیص یارانه به نهاده‌های دامی، سیاست‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای تغییر یابد که مصرف داخلی حفظ شود. به گفته ظفری، سرانه مصرف لبنیات در کشور اکنون به حدود ۴۰ کیلوگرم رسیده که عددی نگران‌کننده است و در صورت افزایش قیمت مصوب شیرخام، این رقم حتی کمتر خواهد شد.

او همچنین با اشاره به نرخ فعلی خرید شیرخام از دامداران گفت که هر کیلو شیرخام با نرخ مصوب ۱۸ هزار تومان خریداری می‌شود و در صورت چربی بالاتر تا ۲۲ هزار تومان هم می‌رسد.

ظفری افزود که گرانی شیرخام و لبنیات باعث شده بخشی از مردم مصرف این اقلام را کنار بگذارند و در نهایت، سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی را یکی از عوامل اصلی گرانی مواد غذایی اساسی دانست.

پردرآمد‌ها ۳ برابر کم‌درآمد‌ها لبنیات مصرف می‌کنند

این افزایش چندباره در حالی رخ می‌دهد که بررسی‌های آکادمی سامان از صنعت و بازار لبنیات کشور نشان می‌دهد، اندازه بازار طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، ۱۲ درصد کاهش داشته است.

به گفته حمیدرضا، پیش‌بهار پژوهشگر آکادمی سامان، مصرف محصولات لبنی در سال‌های اخیر متفاوت بوده، مصرف محصولاتی همچون کره با کاهش ۶۰ درصدی مصرف در ۲ سال مواجه شده و مصرف شیر و خامه کاهشی ۲۵ درصدی را ثبت کرده است. به‌طور میانگین ارزش مصرف در ۲ سال حدود ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده و این در حالی است که حجم مصرف ۱۸ درصد کاهش داشته است.

پیش‌بهار توضیح می‌دهد که سرانه مصرف در گروه‌های درآمدی، حکایت از این دارد که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ در گروه کم‌درآمد مصرف لبنیات ۶۶ درصد کاهش یافته و اگر مصرف از سال ۱۳۹۰ بررسی شود، خواهیم دید که گروه پردرآمد ۲ برابر خانوار‌های کم‌درآمد، لبنیات مصرف می‌کردند و این اختلاف در سال ۱۴۰۲ به ۳ برابر افزایش یافته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->