به گزارش شهرآرانیوز؛ سردار وحید مجید امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: استفادهکنندگان از تلفن همراه در سال ۱۴۰۳ حدود ۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشتهاند. در سال گذشته، بیش از ۱۷۰ هزار پرونده در حوزه جرائم سایبری تشکیل شده است.
وی افزود: میزان کشف پلیس نسبت به جرائمی که به وقوع پیوسته بود، ۷ درصد افزایش داشته و ضریب کشف وقوع به ۹۴ درصد رسیده است؛ یعنی ۹۴ درصد از پروندههایی که تشکیل شده بود، کشف شدهاند.
سردار مجید گفت: میزان وقوع جرائم در سال ۱۴۰۳ حدود ۳.۴ بوده است، با این حال معتقدیم این عدد باید از میزان فعلی نیز کمتر شود.
رئیس پلیس فتا بیان کرد: ۴۱ درصد از جرائم ثبتشده در پلیس فتا مربوط به کلاهبرداریهای اینترنتی است. همچنین ۱۵ درصد از این جرائم مربوط به محدوده پلیس فتا تهران بزرگ است و پس از آن، استانهای خراسان رضوی، اصفهان، فارس و خوزستان بیشترین آمار جرائم اینترنتی را دارند.
وی تصریح کرد: در حوزه کپی کارتهای بانکی، ۵۱ پرونده کثیرالشاکی مورد رسیدگی قرار گرفت که در این ارتباط، ۱۳۵ متهم دستگیر شدهاند.
رئیس پلیس سایبری کشور گفت: همچنین در حوزه برداشتهای غیرمجاز، ۹۲ پرونده تشکیل و ۱۶۳ متهم دستگیر شدهاند.
سردار مجید با بیان اینکه جرائم سایبری منوط به شکایت شاکیان نیست، افزود: بهعنوان مثال، سایتها و کانالهای فروش سلاح و مهمات، فروش مدارک یا کانالهای کلاهبرداری توسط پلیس فتا رصد میشود و حتی در صورت نبود شکایت نیز با این افراد برخورد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در ایام اعیاد، عزاداریها و حوادث جمعی، مجرمان سایبری فعالتر میشوند و مردم باید آگاه باشند که روی هر لینکی کلیک نکنند.
سردار مجید گفت: در سال گذشته، حدود یک همت از وجوهی که کلاهبرداران سایبری از مردم سرقت کرده بودند، بهصورت لحظهای مسدود شد.
رئیس پلیس فتا فراجا با اشاره به اقدامات این پلیس در حوزه تأمین امنیت آزمون سراسری، از رصد دقیق و مقابله با تبلیغات واهی فروش سؤالات کنکور خبر داد و گفت: پلیس فتا با همکاری سازمان سنجش، از یک ماه پیش از برگزاری کنکور، تیمهای خبرهای از کارآگاهان سایبری را مستقر کرد و از چهار روز مانده به برگزاری آزمون، به حالت آمادهباش کامل درآمد.
وی تأکید کرد: در جریان این عملیات، حدود ۴۰۰ کانال، گروه و لینک در شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام مورد رصد و بررسی قرار گرفت. در نتیجه این اقدامات، ۴۰ نفر که با ادعای فروش سؤالات کنکور اقدام به کلاهبرداری کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
سردار مجید گفت: همچنین ۷۹ نفر دیگر که اقدام به فروش ابزارهای تقلب و تجهیزات پنهانساز در حوزه امتحانات کرده بودند، نیز تحت پیگرد قرار گرفتند و بازداشت شدند.
رئیس پلیس فتا اظهار کرد: تمام کانالهای فروش مدارک تحصیلی کلاهبرداری هستند و مردم به هیچوجه نباید به این کانالها و سایتها اعتماد کنند. همچنین کانالهایی که اقدام به فروش وام میکنند، بههیچعنوان مجوز قانونی ندارند.
وی ادامه داد: رفتارهای غیراخلاقی بلاگرها در حوزه جرائم عمومی قرار میگیرد و برخورد با آنها از طریق رصد پلیس انجام میشود. البته ادعایی نداریم که با تمامی این جرائم توانستهایم مقابله کنیم؛ اما در صورتیکه بلاگری مرتکب جرمی در حوزه اشخاص شود، افراد میتوانند شکایت کنند تا برخورد ویژهای با فرد متخلف صورت گیرد.
سردار مجید اضافه کرد: از مجموع دو میلیون ارتباطی که با مرکز فوریتها برقرار میشود، حدود ۴۰ درصد جنبه عملیاتی دارد و ۶۰ درصد مربوط به راهنمایی و مشاوره است؛ با این حال، بیش از ۸۰ درصد تماسهای عملیاتی منجر به برخورد فوری و آنی پلیس با متهم میشود.
منبع: تسنیم