جوان‌ترین پدر و مادرها در کدام استان هستند؟ میانسالان آستین بالا زدند | ازدواج بیش از ۳۲ هزار زوج بالای ۵۰ سال قتل مرد میانسال در مازندران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن کودک دوساله گنابادی بر اثر برق‌گرفتگی (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انفجار منزل مسکونی در سبزوار با ۳ مصدوم + عکس (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) آتش‌سوزی کارخانه موتورسیکلت‌سازی در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد + ویدئو دو مدیر درپی حادثه بندر شهید رجایی بازداشت شدند نقص فنی هواپیما، موجب بازگشت پرواز شیراز-مشهد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۳هزار قرص روانگردان و ۳ کیلوگرم مواد مخدر در ۵ عطاری در تهران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی خدمات درمانی ناباروری افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور هدیه روز معلم واریز شد | طی یک‌سال‌ونیم گذشته، ۸۵ درصد بدهی‌های آموزش و پرورش پرداخت شده است مشکل کمبود معلم مدارس تا قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ رفع خواهد شد ۱۲ هزار پلنگ در معرض خطر قاچاق و تجارت حیات وحش حدود ۸۰ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند حمله سگ در جوین خراسان رضوی، ۸ نفر را راهی بیمارستان کرد ضایعه‌های رحمی «ایران» یوزپلنگ توران، احتمال بارداری‌اش را کاهش داد ماجرای نقص فنی پرواز تهران-مشهد چیست؟ +فیلم (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تلاش حداکثری دولت چهاردهم برای ارتقای کیفیت آموزشی سختی های ترک سیگار | ماجرای یک جدایی سخت! ساقه‌های کوچک بامبو سخت‌گیری آموزش و پرورش در جذب معلم | دانشجومعلمان دوباره گزینش می‌شوند معلم برگزیده کشوری از خراسان رضوی، از مسیر موفقیتش می‌گوید | باید با نسل زِد ارتباط مؤثر داشته باشیم مرگ ۷ مادر براثر سقط جنین طی سال ۱۴۰۳ سیگار با رگ‌های بدنتان چه می‌کند؟ برنامه جدید آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت آموزشی دبستانی‌ها | بیش از ۳۲۰ هزار معلم در صف آموزش اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما و احتمال بارش تگرگ در نواحی مستعد درددل ۲۴ معلم نمونه کشور با وزیر آموزش و پرورش | از نحوه طراحی سؤالات امتحان نهایی تا رتبه‌بندی معلمان وظیفه اصلی معلم القای حس ارزشمندی به دانش‌آموز است
سرخط خبرها

افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور

  • کد خبر: ۳۳۰۴۹۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: حدود ۳۰ سال گذشته فقط پنج درصد جمعیت کشور سالمند بود، اما در مدت چند سال اخیر متوجه شدیم که این رقم به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، ایرج خسرونیا با بیان اینکه جمعیت سالمندان کشور هر روز در حال افزایش است، افزود: بر اساس هرم سنی و جمعیتی باید قاعده هرم را جوانان زیر ۱۵ سال تشکیل دهند و راس هرم را افراد بالای ۶۵ سال که متاسفانه تناسب این هرم در حال برهم خوردن است.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار سال‌های گذشته در جهان از هر ۱۱ نفر یک نفر سالمند بود، اما در سال‌های اخیر به طور میانگین از هر ۶ نفر در دنیا یک نفر سالمند است.

خسرونیا ادامه داد: انتظار داریم هر ۱۰۰ سال یکبار جمعیت سالمندان جهان ۲ برابر شود، اما متاسفانه در ایران هر ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت سالمندان ۲ برابر می‌شود و اگر سیاستگذاری درستی در کشور انجام نشود با رشد انفجاری جمعیت سالمندان کشور، مشکلات متعددی نیز خواهیم داشت.

وی افزود: سالمندان به پزشک متخصص و امکانات درمانی اختصاصی همچنین مکان‌های ورزشی و تفریحی خاص خود نیاز دارند که روی کاغذ استاندار‌هایی برای آن نوشته و تدوین شده، اما در واقع چیزی بطور جدی و مشهود نمی‌بینیم.

خسرونیا گفت: جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به عنوان یک انجمن علمی بزرگ متشکل از متخصصان رشته‌های مختلف (بالغ بر ۹ رشته زیر گروه طب داخلی) سعی کرده تا امسال در سی و پنجمین کنگره علمی سالانه ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های رازی به ابعاد مختلف طب سالمندی و تازه‌های امراض داخلی بپردازد و مطالب علمی و کاربردی برای همکاران ارائه کند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد کاهش استقبال برای گذراندن دوره‌های تخصص و فوق تخصص پزشکی هستیم که این مساله نه تنها در ایران بلکه در آمریکا و اروپا نیز مطرح است و بسیاری از ظرفیت‌های دوره‌های تخصص و فوق تخصص خالی از متقاضی مانده است.

خسرونیا گفت: "طب داخلی، مادر پزشکی" است و باید این رشته تقویت شود به همین خاطر در بسیاری از کشور‌های جهان پزشکان متخصص بیمارستانی یا در اصطلاح "هاسپیتالیست" تربیت می‌کنند که به نوعی یک متخصص جامع در بیمارستان محسوب می‌شود و تمام بخش‌های داخلی و تخصصی، آی. سی. یو، سی. سی. یو، آندوسکوپی و اسپیرومتری را تحت نظارت و مدیریت درمانی خود دارند.

وی افزود: این فرد (هاسپیتالیست) یک متخصص داخلی آموزش دیده است و در صورت تشخیص و ضرورت بیماران را به پزشکان فوق تخصص ارجاع می‌دهند، اما در دانشگاه‌های ایران رشته‌ای با این عنوان وجود ندارد و بهترین توصیه راه اندازی این رشته در دانشگاه‌های مادر است.

خسرونیا گفت: امیدواریم مسوولان توصیه من را مورد توجه قرار دهند تا با تقویت رشته داخلی و یا راه اندازی رشته "هاسپیتالیست" از سردرگمی بیماران و صرف هزینه‌های فراوان بابت تغییر پزشک معالج و رفتن به سراغ فوق تخصص‌های متنوع جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->