اتفاق نظر تحلیلگران سیاسی و نظامی: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون یک اتفاق استثنایی است انهدام مخفیگاه‌های داعش در غرب عراق و هلاکت ۵ تروریست (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین آزمایش موشکی پاکستان در کشاکش تنش با هند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز دیدار رسمی وزیران خارجه ایران و پاکستان (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم ترامپ دستور بازگشایی مخوف‌ترین زندان تاریخی آمریکا را صادر کرد سیاست‌مدار صهیونیست: طرح جدید نتانیاهو حکم مرگ نظامیان اسرائیلی است سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز: ازسرگیری فعالیت کنسولگری عربستان در مشهد در محل قبلی بستگی به خودشان دارد + فیلم آغاز نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه | بقائی: برای ادامه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم منتظر نظر عمان هستیم در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به شمال غزه، تعدادی فلسطینی شهید و زخمی شدند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشرف پزشکیان به حرم حضرت معصومه(س) (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم تحلیلگر جهان عرب: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطفی در تاریخ درگیری اعراب و اسرائیل است چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟ یک منبع آگاه در یمن: معادلات جدیدی را تحمیل خواهیم کرد قالیباف: یکی از رنج‌های ما در وزارت آموزش‌وپرورش تغییر مدیریت بود | ورود معلمان به دانشگاه نظام‌مند شود رد طرح رژیم صهیونیستی برای انتقال کمک به غزه توسط سازمان ملل رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: مراسم بزرگداشت شهدای خدمت از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود وندی شرمن: امتیازاتی که ترامپ می‌تواند به ایران بدهد در دوران ما ممکن نبود ادامه تنش‌ها با هند | پاکستان خواستار برگزاری مشورت‌های محرمانه شورای امنیت سازمان ملل پزشکیان وارد قم شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص اتهام‌زنی علیه ایران در رابطه با یمن عراقچی خواهان کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان شد+ویدئو حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی به غرب یمن (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی و خشم صهیونیست‌ها (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد اسلام‌آباد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزیر دفاع به تهدید آمریکا: اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود، باقدرت پاسخ خواهیم داد + ویدئو (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رونمایی از موشک بالستیک قاسم بصیر اهتمام دولت برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان ویتکاف مسئول مذاکره با ایران باقی می‌ماند
سرخط خبرها

وندی شرمن: امتیازاتی که ترامپ می‌تواند به ایران بدهد در دوران ما ممکن نبود

  • کد خبر: ۳۳۰۶۰۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
وندی شرمن: امتیازاتی که ترامپ می‌تواند به ایران بدهد در دوران ما ممکن نبود
دیپلمات سابق آمریکایی با بیان اینکه «ترامپ می‌داند درگیری با ایران عواقب سنگینی خواهد داشت»، گفت: کنگره در اختیار ترامپ است؛ شاید او بتواند در تعامل با ایران اقداماتی ناممکن انجام دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، «وندی شرمن» قائم‌مقام سابق وزیر امور خارجه آمریکا و عضو ارشد تیم مذاکره کننده این کشور در دولت «باراک اوباما» در یک نشست در دانشگاه «هاروارد» به سیاست‌های خارجی دولت دوم «دونالد ترامپ» پرداخت.

او درباره تلاش‌های دیپلماتیک تازه بین ایران و آمریکا اظهار داشت: «ترامپ به‌دنبال جنگ با ایران نیست. حتی ترامپ نیز می‌داند هرگونه جنگ با ایران، یک جنگ فراگیر با عواقبی سنگین برای جهان خواهد بود.»

مقام پیشین آمریکایی تأکید کرد: «اسرائیل برای حمله به ایران به کمک و حمایت مستقیم آمریکا نیاز دارد. بدون کمک، لجستیکی، تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل نمی‌تواند به ایران حمله کند.»

شرمن بدون تشریح اطلاعات خود، تصریح کرد: «نمی‌توانم همه جزئیات را بیان کنم، اما این دولت می‌تواند امتیازاتی به تهران ارائه دهد که در دوران ما ممکن نبود. امیدوارم دولت ترامپ بتواند با ایران به توافق برسد.»

مقام پیشین آمریکایی همچنین با اشاره به حضور تیم فنی در گفت‌و‌گو‌های اخیر ایران و آمریکا گفت: «خوشحالم که اکنون تیم‌های فنی و کارشناسان نیز در این گفت‌و‌گو‌ها حضور دارند. مذاکره با ایرانیان بسیار فنی و دشوار است. حتی در طول مذاکرات برجام، با وجود فرمت انگلیسی گفت‌و‌گو‌ها به مترجم فارسی برای رصد رسانه‌های فارسی‌زبان نیاز داشتم تا متوجه بازتاب و جهت مذاکرات در داخل ایران شوم.»

شرمن در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد اقتصادی ایران به آمریکا از جمله ساخت نیروگاه هسته‌ای و عدم مطرح شدن موضوعات غیرهسته‌ای در گفت‌و‌گو‌های بین تهران و واشنگتن ادعا کرد: «در دوران مذاکرات برجام، ایرانیان، حضور آمریکایی‌ها در ایران را نمی‌پذیرفتند. اما اکنون، استقبال آنها از احتمال سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران تغییر بزرگی است.»

او افزود: «شاید به باور تهران، این موضوع می‌تواند نظر مثبت ترامپ را جلب و به روند مذاکرات کمک کند. آمریکا تحریم‌کننده اصلی ایران است و در دوران ما، حتی مطرح شدن همکاری اقتصادی با ایران ممکن نبود. اما اکنون، کنگره در اختیار ترامپ است. شاید او بتواند اقداماتی ناممکن را انجام دهد. امیدوارم او در تعامل با ایران موافق شود.»

شرمن: ترامپ می‌تواند امتیازاتی به ایران بدهد که در دوران ما ممکن نبود

مذاکرات ایران و آمریکا بر سر برجام

ظریف آمریکایی‌ها را به‌خوبی می‌شناخت

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربیات خود در طول مذاکرات ۵+۱ اظهار داشت: «در آن دوران، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران بود. او آمریکایی‌ها را به‌خوبی می‌شناخت و ذهنیت ما را به خوبی درک می‌کرد.»

شرمن در پاسخ به سوالی به یهودی بودن خود و نقش احتمالی آن در مذاکرات با ایران گفت: «یاد گرفتم که زمانی که در مذاکره‌ای حضور دارم، از هویت خود عبور کنم و بدانم که نماینده آمریکا هستم. وقتی روبروی ایرانیان نشسته بودم، می‌دانستم که نماینده آمریکا هستم.»

او افزود: «در هر مذاکراتی، هدف ایجاد نقاط اشتراک است. مذاکرات با ایران بسیار پیچیده و دشوار بود و همه هماهنگی‌ها توسط اتحادیه اروپا صورت می‌گرفت».

شرمن همچنین در پاسخ به سوالی درباره نظم جهانی کنونی و جایگاه آمریکا در این جهان تصریح کرد: «مدت‌هاست که در جهانی چند قطبی زندگی می‌کنیم. به‌عنوان مثال، در بسیاری از مذاکرات، حتی در موضوع ایران، روس‌ها در گذشته کمک بزرگی برای آمریکا بودند. اما اکنون این مسئله ممکن نیست.»

شرمن: ترامپ می‌تواند امتیازاتی به ایران بدهد که در دوران ما ممکن نبود

او در بخش دیگری از اظهارات خود با ابراز تأسف درباره توقف تلاش‌ها برای متوقف کردن نسل‌کشی فلسطینیان در غزه اظهار داشت: «زجر فلسطینیان غیرقابل تحمل شده است. متأسفم که دیگر تلاشی برای توقف این بحران صورت نمی‌گیرد.»

این اظهارات درحالی است که دولت دموکرات «جو بایدن» به صورت تمام‌قد از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در غزه حمایت می‌کرد.

جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه همچنان قربانی می‌گیرد و این نسل‌کشی تاکنون بیش از ۵۲ هزار قربانی گرفته است.

شرمن همچنین در انتقاد از رویکرد سیاست خارجی دولت دوم ترامپ گفت: «دولت کنونی آمریکا با نگاه معاملاتی درحال مذاکره و به‌دنبال حل مسائل پیچیده‌ای همچون جنگ اوکراین، جنگ غزه، مسئله فلسطینیان، برنامه هسته‌ای ایران، تعرفه‌ها و مسئله چین است. همه این موضوعات به تنهایی بسیار پیچیده و تاحدی به یکدیگر وابسته هستند.»

او افزود: «به باور چینی‌ها، یکی از نقاط قوت آمریکا، اتحاد با دیگر کشور‌ها بود. اما یکپارچگی و همکاری آمریکا با دیگر کشور‌ها دچار تنش شده است.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->