کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور طرح محیط‌یار در مدارس اجرا می‌شود | باید دانش‌آموزان را با مفاهیم محیط زیست آشنا کنیم انتظار بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای صدور احکام حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی ۷۰ درصدی | بازنشستگان: واریز حقوق را به تعویق نیندازید قتل دایی بر سر ارث و میراث | فرزندان مقتول خواستار قصاص پسر عمه‌شان شدند شربت مرگبار و سرقت ۱۰ میلیاردی در مشهد؛ افشای شگرد شیطانی سارقان خارجی در پوشش نظافتچی منزل! مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ گرایش گسترده جوانان به بازی‌های رایانه‌ای | درآمد ماهانه گیمر‌های حرفه‌ای از ۱۵ تا ۴۰۰ میلیون! شیطان کودک‌آزار در یک‌قدمی چوبه دار طرح وزیر میراث فرهنگی برای لغو روادید میان ایران و ۳۲ کشور عضو «دی‌هشت» بودجه قطره‌چکانی، دردی از جاده‌های پرخطر فریمان خراسان رضوی دوا نمی‌کند ۵ هزار معلم در مسیر تحول یادگیری | مدرسه‌سازی تنها آغاز راه است وزیر آموزش و پرورش: اجازه نمی‌دهیم دانشگاه فرهنگیان ضعیف شود تأیید کتک خوردن معلم زرندی از پدر دانش‌آموز | پیگیری‌های قانونی و قضایی در حال انجام است شناسایی ۱۷ مورد بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن ۵۷ کودک در غزه به دلیل سوءتغذیه رسیدن به اهداف سند تحول در نظام آموزشی نیازمند کمک فرهنگیان است افزایش چشمگیر بودجه دانشگاه فرهنگیان در دولت چهاردهم | نخبه‌ترین دانشجویان به این دانشگاه می‌آیند آموزش‌های شخصی‌سازی‌شده هوش مصنوعی، خلأ توجه فردی معلم را جبران می‌کند مشخصات کامیون‌داران مشهدی که در سانحه بندرعباس جان خود را از دست دادند + جزئیات و فیلم کتب درسی دانش‌آموزان استثنایی بدون تأخیر توزیع می‌شود ماما، مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد  راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی
سرخط خبرها

تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور

  • کد خبر: ۳۳۰۸۴۶
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه با فقر سواد سلامت در زمینه شنوایی مواجه هستیم، گفت: نتایج آخرین بررسی درباره وضعیت بروز کم‌شنوایی که طی سال گذشته انجام شده بیانگر این است که ۳.۹ نفر در هر یکهزار تولد به کم‌شنوایی مبتلا هستند که معادل ۳هزار تا ۴ هزار تولد به صورت سالانه است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سعید محمودیان، با بیان اینکه بار بیماری کم‌شنوایی به طور فزاینده‌ای در حال افزایش است، اظهار کرد: افزایش بار بیماری کم‌شنوایی مختص به ایران نیست بلکه موضوعی جهانی به حساب می‌آید. برآورده‌ها بیانگر این است جمعیت مبتلا به کم‌شنوایی به یک‌ونیم میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ می‌رسد. افزایش جمعیت مبتلا به کم‌شنوایی بیان می‌کند که ریسک‌فاکتور‌های (عوامل خطر) منجر به کم‌شنوایی در حال افزایش است. 

ضرورت ادغام برنامه‌های پیشگیرانه در «مراقبت‌های بهداشتی اولیه» 

وی درباره عوامل خطر کم‌شنوایی توضیح داد: ۲ فاکتور «صوت» و «استفاده نابجا از داروها» به عنوان بزرگ‌ترین عوامل خطر کم‌شنوایی شناخته شده‌اند و سازمان بهداشت جهانی نیز بر تاثیر این مولفه‌ها بر کم‌شنوایی تاکید کرده است. تمام کشور‌ها با توجه به وضعیت فزاینده کم‌شنوایی می‌بایست نسبت به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه اقدام کنند. به طور قطع، برنامه‌های پیشگیرانه سازمان بهداشت جهانی می‌بایست در «مراقبت‌های بهداشتی اولیه» "Primary Health Care" کشور‌ها ادغام شود تا به معنای واقعی عملیاتی شوند. 

بروز کم‌شنوایی در میان نوزادان

 رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درباره بروز کم‌شنوایی در کشور گفت: برخی نوزادان کشور به صورت ارثی یا ژنتیکی به کم‌شنوایی مبتلا هستند که موضوعی اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. نتایج آخرین بررسی درباره وضعیت بروز کم‌شنوایی که طی سال گذشته انجام شده بیانگر این است ۳.۹ نفر در هر هزار تولد به کم‌شنوایی مبتلا هستند که معادل ۳هزار تا ۴ هزار تولد به صورت سالانه است. ۶۰ درصد انواع کم‌شنوایی در کودکان با اجرای برنامه‌های پیشگیری و مراقبتی مانند «غربالگری» و «شناسایی زودهنگام» قابل پیشگیری است. 

صنعتی‌شدن جوامع، تهدیدی برای شنوایی

وی با بیان اینکه صنعتی شدن جوامع تهدیدی برای شنوایی محسوب می‌شود، تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که شیب ابتلا به کم‌شنوایی پس از دوران دبیرستان با ورود به مشاغل مختلف مانند مشاغل صنعتی افزایش می‌یابد. کارگرانی که در صنعت حضور دارند با خطر کم‌شنوایی مواجه هستند. 

انگ‌زنی به کم‌شنوایی و مشکلات آن

محمودیان با بیان اینکه به افراد مبتلا به کم‌شنوایی انگ‌زده می‌شود، توضیح داد: افزایش سطح سواد سلامت در ارتباط با کم‌شنوایی بسیار حائز اهمیت است. انگ‌زنی‌ها به افراد مبتلا به کم‌شنوایی سبب جلوگیری از اقدامات پیشگیرانه کم‌شنوایی می‌شود. عینک، وسلیه‌ای کاربردی برای حل مشکلات مربوط به بینایی است و سمعک نیز یک وسیله کاربردی برای حل مشکلات کم‌شنوایی قلمداد می‌شود؛ ولی این در حالی است که جامعه استفاده از عینک را پذیرفته است، اما استفاده از سمعک را نپذیرفته است. 

اهمیت استفاده از سمعک برای کم‌شنوایان

وی با بیان اینکه استفاده از سمعک برای افراد مبتلا به کم‌شنوایی بسیار ضروری است، افزود: بازهم تاکید می‌کنم که به افراد مبتلا به کم‌شنوایی نباید انگ زد. سمعک در گذر زمان بسیار پیشرفته شده، به نحوی که برخی سمعک‌ها، قابلیت ترجمه همزمان با استفاده از هوش مصنوعی را دارند. مهم این نیست که یک سمعک از قابلیت ترجمه برخوردار باشد یا نباشد، اما نکته این است که افراد مبتلا به کم‌شنوایی با استفاده از سمعک می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و از طرد شدن آنها جلوگیری کرد. 

فقر سواد سلامت در زمینه گوش و شنوایی

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه با فقر سواد سلامت در زمینه گوش و شنوایی مواجه هستیم، گفت: نتایج یک پیمایش وزارت بهداشت بیانگر این است که بیش از ۵۰ درصد مردم نسبت به شنوایی و گوش خود اطلاعی ندارند و با فقر سواد سلامت در زمینه شنوایی مواجه هستیم. دولت و رسانه‌ها می‌بایست با توجه به وضعیت سواد سلامت مردم در زمینه شنوایی به این موضوع ورود کنند. 

وضعیت شناسایی افراد مبتلا به کم‌شنوایی

وی درباره بهبود روند شناسایی افراد مبتلا به کم‌شنوایی اظهار کرد: سال‌های گذشته، افراد مبتلا به کم‌شنوایی طی سنین ۴ تا ۵ سالگی شناسایی می‌شدند و در صف کاشت حلزون شنوایی یا سمعک قرار می‌گرفتند. وضعیت شناسایی افراد مبتلا به کم‌شنوایی نسبت به گذشته بهتر شده، به نحوی که افراد مبتلا به کم‌شنوایی پیش از یک سالگی شناسایی می‌شوند. 

وضعیت کم‌شنوایی در میان سالمندان

محمودیان با بیان اینکه شناسایی افراد کم‌شنوای سالمند نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: حدود ۵۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال و حدود ۹۰ درصد افرادی بالای ۷۰ سال به کم‌شنوایی مبتلا هستند. اگر سالمندان از سمعک استفاده نکنند با چالش‌های بسیاری مانند انزوا رو‌به‌رو هستند و خطر ابتلا به آلزایمر در آنها افزایش می‌یابد. بازهم تاکید می‌کنم که سواد سلامت مردم در ارتباط با کم‌شنوایی و استفاده از سمعک می‌بایست افزایش یابد تا از مشکلات ناشی از این اختلال جلوگیری شود. 

۱۷ مرکز کاشت حلزون شنوایی

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۷ مرکز کاشت حلزون در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: حدود یک درصد از افراد کم‌شنوا به کاشت حلزون شنوایی نیاز دارند. شرایط به نحوی است که ۱۷ مرکز کاشت حلزون شنوایی، پاسخگوی نیاز کشور است و ضرورتی برای ایجاد مراکز کاشت در تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور وجود ندارد. چهار مرکز کاشت حلزون شنوایی در شهر تهران و سایر مراکز در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تیپ یک مستقر هستند.

کاشت رایگان حلزون شنوایی

وی با بیان اینکه کاشت حلزون شنوایی به صورت رایگان انجام می‌شود، تصریح کرد: کودکان کمتر از ۴ سال و ۷ سالکه به کاشت حلزون شنوایی نیاز دارند، عمل کاشت حلزون برای آنها به صورت خارج از نوبت انجام می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->