به گزارش شهرآرانیوز، در این جلسه، مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد، اظهار کرد: کمیتههای تخصصی گزارشهای خود را ارائه کردند. کمیته ساختوساز مسکن با همکاری معاونت اقتصادی، پیشنهادات اولیه را پس از مشورت با کارشناسان و سرمایهگذاران آماده کرده و قرار است گزارش نهایی آن در جلسه پنجم هفته آینده ارائه شود.
دبیریان افزود: کمیته دانشبنیان و خلاقیت نیز پیشنهادات خود را مطرح کرد و این موارد نیز برای جمعبندی نهایی در جلسه بعدی بررسی خواهد شد.
وی با اشاره به نخستین مصوبه رسمی این کارگروه گفت: به درخواست خانه صنعت، معدن و تجارت استان، نامهای رسمی به شهرداری ارسال میشود تا در روز ملی صنعت، معدن و تجارت (۱۰ تیرماه)، تصاویر و شخصیتهای برجسته حوزه تولید و واحدهای تولیدی در سطح شهر معرفی شوند.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد افزود: پس از چهار جلسه، در جلسات پنجم و ششم، خروجیهای مشخصی از این کارگروه برای ارائه بسته پیشنهادی جامع سرمایهگذاری تولید به شورای شهر آماده خواهد شد.
محمدهادی محمدیمقدم، معاون شهردار مشهد و رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد نیز در این نشست، با تقدیر از حضور اعضای شورای شهر، کمیسیون اقتصادی و مدیران مرتبط، به بیان مهمترین موضوعات اقتصادی و سرمایهگذاری در مشهد پرداخت و کمیسیون اقتصادی شورای شهر را یکی از پربارترین و قویترین کمیسیونهای تخصصی دانست و از همراهی اعضای آن در پیشبرد پروژههای سرمایهگذاری و رونق شهر قدردانی کرد.
وی با اشاره به مصوبات سریع این کمیسیون در سال گذشته، اظهار داشت: این سرعت در تصمیمگیری به بهبود درآمدهای شهری کمک شایانی کرده است.
رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد بیان کرد: نمایشگاه «مشهد اینوکس» و «مشهد فاینکس» برای اولین بار در این شهر برگزار میشود.
محمدیمقدم با اشاره به حضور بانکها، بیمهها و صندوقهای تأمین سرمایه در این رویداد، تأکید کرد که شهرداری مشهد نیز به توصیه شهردار و استاندار، با هدف جذب سرمایهگذار در بخشهای مختلف، در این نمایشگاه شرکت خواهد کرد.
معاون شهردار مشهد خواستار برگزاری جلسات کارگروه فشردهتر در حاشیه نمایشگاه شد تا مصوبات لازم برای تسهیل سرمایهگذاری هرچه سریعتر انجام شود. همچنین از ظرفیتهای موجود در شهر و تمایل سرمایهگذاران برای مشارکت در پروژهها سخن گفت.
رئیس سازمان اقتصادی شهرداری مشهد با ابراز تأسف از کاهش حضور سرمایهگذاران بزرگ در پروژههای شهری طی سنوات اخیر، به مشکلاتی مانند هزینههای بالای پروانه ساخت، قیمت زمین و تعرفههای نظام مهندسی اشاره کرد.
محمدیمقدم هزینه نظام مهندسی برای یک پروژه ۱۰۰ هزار متری را حدود ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد کرد و خواستار بازنگری در قوانین مربوط به بیمه تأمیناجتماعی و تسهیل شرایط برای سرمایهگذاران شد.
وی در پایان، از سرمایهگذاران بخش خصوصی حاضر در جلسه و همینطور مدیران و بدنه کارشناسی اقتصادی شهرداری مشهد خواست تا در صورت داشتن پیشنهاد برای نمایشگاه سرمایهگذاری، آن را ارائه دهند تا در فرصت باقیمانده برنامهریزی لازم انجام شود.
تقیزاده، نماینده معاونت اقتصادی شهرداری مشهد نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از وضعیت پروژههای بزرگمقیاس گروه «دال» در مشهد پرداخت و توضیح داد: میزان پروانههای صادرشده برای این گروه ساختمانی طی سنوات اخیر کاهش پیدا کرده است.
وی با اعلام اینکه طی سال گذشته، ۶۵۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع پروانه گروه دال در مشهد صادر شده است، گفت: متراژ پروانه صادرشده برای گروه دال در سال ۱۴۰۲ معادل یک میلیون و ۵۸۷ هزار مترمربع و در سال ۱۴۰۱ معادل یک میلیون و ۱۳۴ هزار مترمربع بوده است.
نماینده معاونت اقتصادی شهرداری مشهد با اشاره به کاهش پروانههای صادرشده در گروه دال از نقشه عملیاتی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد برای افزایش و تحریک تقاضا در این حوزه خبر داد و پیشنهادات این معاونت را به کارگروه «سرمایهگذاری برای تولید» شورای اسلامی شهر مشهد ارائه کرد.
تشکیل کارگروه تسهیل گروه دال با حضور نمایندگان شهرداری و دستگاههای متولی، تدوین و تصویب طرح بلندمرتبهسازی، بازنگری در محدوده تاریخی کلانشهر مشهد با تعامل سازمان میراث فرهنگی، تهیه اطلس سرمایهگذاری حاشیه کلانشهر مشهد، تشکیل کارگروه مولدسازی اراضی دولتی در کلانشهر مشهد، تشکیل کارگروه مشترک با حضور نمایندگان آستان قدس رضوی و اداره اوقاف به عنوان بزرگترین مالک بافتهای فرسوده برای نوسازی این بافت ازجمله پیشنهادات نماینده معانت اقتصادی برای تدوین بسته جامع سرمایهگذاری برای تولید بود.
فیروز ابراهیمی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست ضمن تقدیر از عملکرد شهرداری مشهد در توسعه شهری، به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای صنعتگران پرداخت.
وی چهار پیشنهاد به کارگروه «سرمایهگذاری برای تولید» شورای اسلامی شهر مشهد ارائه داد. اولین پیشنهاد وی مربوط به تبلیغات شهری بود. ابراهیمی با اشاره به تبلیغ گسترده چهرههای فرهنگی و ورزشی در تهران، خواستار معرفی فعالان حوزه تولید در روز ملی صنعت شد.
پیشنهاد دوم اجرای ماده ۱۶ قانون بهبود فضای کسبوکار بود؛ دراینباره ابراهیمی تأکید کرد این قانون بهصورت کامل اجرا نمیشود، در حالی که تکالیف شهرداری را بهوضوح مشخص کرده است.
در پیشنهاد سوم، ابراهیمی به مشکلات واحدهای صنعتی در محور غرب مشهد اشاره کرد. او گفت این واحدها هنوز با موانع اداری شهرداری و مشکلات دالانهای صنعتی دستوپنجه نرم میکنند.
پیشنهاد پایانی مربوط به تسهیل فرایندهای اداری بود؛ ابراهیمی خواستار بازدید مسئولان از واحدهای تولیدی و اجرای قوانین موجود شد.