انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

سیاست جدید سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۱۹۴۲
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۷
سیاست جدید سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا چیست؟
اخیرا در راستای کاهش آلودگی هوا، تفاهم‌نامه‌ای امضا شد که بیش از ۴۰۰ هزار موتور سیکلت بنزینی و برقی، جایگزین موتورسیکلت‌های فرسوده شوند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منابع متحرک مانند خودرو و موتورسیکلت در کلانشهری مانند تهران بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند، علاوه بر این به علت فرسوده بودن سهم بسیار زیادی از مصرف سوخت را به خود اختصاص داده‌اند، در این میان موتورسیکلت آنهم موتورسیکلت‌های فرسوده گوی سبقت را از خودرو ربوده و خود را در صف اول قرار داده‌اند، این در حالیست که بر اساس برآورد‌های صورت گرفته بیش از ۱۳ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می‌کند که ۹۰ درصد از آنها یعنی بیش از ۱۱ میلیون فرسوده هستند، در شهر تهران هم طبق اعلام پلیس بیش از چهار میلیون موتورسیکلت در حال تردد است که نقش زیادی در آلودگی هوا و مصرف سوخت دارند.

بر این اساس تفاهم نامه همکاری جایگزینی ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلت برقی در شهر تهران میان سازمان حفاظت محیط‌زیست، پلیس راهور، استانداری و شهرداری تهران و شرکت پخش و پالایش به امضا رسید که در اجرای آن بخش خصوصی نیز همکاری خواهد داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جریان امضای این تفاهم نامه که در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی انجام شد، با بیان اینکه بخش بسیار زیادی از موتورسیکلت‌های کشور فرسوده هستند، گفت: موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر مصرف سوخت و ۹ برابر آلایندگی بیشتری دارند.

شینا انصاری اظهار کرد: هر نوع سیاستگذاری جهت نوسازی ناوگان حمل‌ونقل در کاهش مصرف سوخت و آلایندگی تاثیرگذار است و امیدوارم این تفاهم‌نامه در زمان مقرر اجرایی شود و نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.

درباره این تفاهم نامه رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تفاهم نامه‌ای که امضا شد پیرو مصوبه شورای اقتصاد در خصوص جایگزینی بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی با هدف رفع کاهش ناترازی سوخت و کاهش آلودگی هوا است.

احمد طاهری افزود: تعداد موتورسیکلت‌های در حال تردد در کشور بیش از ۱۳ میلیون تخمین زده می‌شود که ۹۰ درصد آنها یعنی بیش از ۱۱ میلیون موتورسیکلت فرسوده هستند، در شهر تهران هم طبق اعلام پلیس بیش از ۴ میلیون موتورسیکلت در حال تردد است در این میان تعداد زیادی موتورسیکلت‌های کار هستند که روزانه پیمایش زیادی در سطح شهر دارند از این رو در فاز اول اجرای برقی سازی موتورسیکلت‌ها سراغ آنها رفتیم، یعنی با توجه به اهمیت موضوع، تمرکز را بر روی موتورسیکلت‌های کار که معمولا شامل پیک و جابجایی بار می‌شوند و بیشترین تردد را دارند گذاشتیم.

وی با اشاره به اینکه، چون بیشتر این موتورسیکلت‌ها فرسوده هستند اظهار کرد: بر اساس تخمینی که زده شد در صورت جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی فرسوده با موتورسیکلت‌های برقی حتی با در نظر گرفتن مصرف انرژی برای تولید برق آنها، باز هم به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۳ لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می‌شود.

طاهری ادامه داد: در این راستا تفاهم نامه‌ای با همکاری وزارتخانه‌های صمت، نفت، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری و استانداری تهران به عنوان بخش دولتی و سمت دوم بخش خصوصی به عنوان بهره‌بردار به امضا رسیده است که در فاز اول مقرر شد ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی فرسوده کار در شهر تهران از رده خارج و موتورسیکلت‌های برقی جایگزین شوند.

وی تاکید کرد: یکی از تفاوت‌های این تفاهم نامه با اقدامات قبلی در حوزه موتورسیکلت‌های برقی این است که ذینفعان موضوع و بخش خصوصی هم به صورت جدی درگیر موضوع شده‌اند به طوری که بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد حدود ۱۰ هزار موتورسیکلت در ناوگان شرکت گلرنگ، ۱۲۰۰ دستگاه شرکت ملی پست، ۳۰۰ دستگاه پلیس راهنمایی و رانندگی، هزار دستگاه از طریق مشارکت صندوق پژوهش و فناوری نفت و شرکت زیرو و ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه ناوگان لجستیک دیجی کالا نوسازی شوند یعنی موتورسیکلت‌های بنزینی و فرسوده این نهاد‌ها از رده خارج و برقی جایگزین آنها شود.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: زمان اجرای این تفاهم نامه یک سال است البته در نظر داریم که در کمتر از یک سال عملیاتی شود، البته هدفگذاری برای بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت است که این فاز اول آن است که بر روی ۲۰ هزار موتورسیکلت در شهر تهران برنامه ریزی کردیم.

وی درباره نوسازی ۴۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده گفت: نوسازی و برقی کردن این تعداد موتورسیکلت مصوبه شورای اقتصاد سال ۱۴۰۳ است، یعنی برای برقی سازی بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده ناوگان مجوز صادر شده است که اجرای آن به تامین مبلغ مورد نیاز بستگی دارد.

طاهری افزود: در این فاز مبلغ مورد نیاز برای اجرا بخشی از تسهیلات صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و یک بخشی هم از محل اسقاط موتورسیکلت‌ها است که به ازای پرداخت گواهی اسقاط صورت می‌گیرد، همچنین مبلغی از سوی جایگزینی باتری‌ها از سمت وزارت نفت و گواهینامه‌های صرفه جویی پوشش داده می‌شود.

وی درباره مبلغ تعیین شده برای برقی کردن هر یک دستگاه موتورسیکلت گفت: ۸۰ میلیون تومان از محل صندوق وزارت صمت حاصل از مبلغ واریزی اسقاط با سود حداکثر ۸ درصد و هزار و ۹۴۵ دلار از محل گواهی صرفه جویی بر اساس مصوبه شورای اقتصاد پرداخت می‌شود.

وی درباره میزان کاهش آلودگی هوا در ازای اجرای این طرح گفت: اجرای آن در میزان کاهش آلودگی هوا به میزان پیمایش بستگی دارد، بر اساس تخمینی که زده شد و اطلاعاتی که از سکو‌ها و شرکت‌های فعال دریافت کردیم چیزی حدود ۴۰۰ هزار موتورسیکلت کار در تهران وجود دارد، اما کمتر از ۲۰۰ هزار تا از آنها به صورت مستمر با موتورسیکلت خودشان کار می‌کنند به عبارتی این فرایند به عنوان کار اصلی آنها محسوب می‌شود و روزانه بالای ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر پیمایش دارند در نتیجه اگر در گام اول این ۲۰ هزار موتورسیکلت نوسازی شود تا ۱۰ درصد ناوگان پرپیماش تهران علاوه بر نوسازی شدن برقی هم می‌شوند که تاثیر زیادی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: البته اجرای این طرح را برای تمام کلانشهر‌ها از جمله اصفهان هم در نظر گرفته شده، اما در مرحله اول در تهران اجرا می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->