طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد
سرخط خبرها

افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب

  • کد خبر: ۳۳۲۰۰۲
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب
نتایج تحقیق جدید مؤسسه کارولینسکا، استکهلم سوئد نشان داد، زنان باردار مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس هستند و افزایش این خطر را نمی‌توان از طریق چاقی توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، تخمین زده می‌شود که از هر پنج نفر در سوئد، یک نفر به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک مبتلا است که پیش از این بیماری کبد چرب غیرالکلی نامیده می‌شد و در سطح جهان ممکن است از هر ۱۰ نفر، سه نفر به این بیماری مبتلا باشند. عوامل خطرزای شایع در این بیماری، اختلالات متابولیکی مانند دیابت نوع ۲ و اضافه وزن یا چاقی هستند. این بیماری به‌طور فزاینده‌ای، ازجمله در بین زنان در سن باروری، شایع شده است و محققان اکنون ارتباط بین کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک مادر و پیامد‌های بارداری و تولد نوزاد را بررسی کرده‌اند.

افزایش سه برابری خطر

این تحقیق بر اساس داده‌های ثبت اسناد سوئد انجام شده و در مجموع شامل ۲۴۰ زایمان در میان زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک و ۱۱۴۰ زایمان مشابه از زنان از جمعیت عمومی است. زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک بیش از سه برابر بیشتر، احتمال زایمان زودرس داشتند. این خطر با شدت بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک افزایش نیافت و افزایش خطر حتی در مقایسه با زنان دارای اضافه وزن یا چاق بدون بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک شناخته شده نیز تداوم داشت.

کارول‌ای. مارکسر، محقق ارشد این تحقیق، دارای مدرک فوق دکتری در گروه اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، مؤسسه کارولینسکا گفت: این یافته نشان می‌دهد، این ارتباط فقط به‌دلیل شاخص توده بدنی بالا نیست و خود بیماری کبد می‌تواند اثرات منفی داشته باشد. مهم است که زنان باردار مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک در دوران بارداری از نزدیک تحت نظر باشند تا خطر عوارض کاهش یابد. همچنین باید به افزودن توصیه‌های خاص برای زنان باردار به دستورالعمل‌های بالینی بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک توجه شود.

ارتباط شاخص توده بدنی بالا با سزارین

زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک همچنین ۶۳ درصد بیشتر از گروه کنترل در معرض خطر سزارین بودند، با این حال، به‌نظر می‌رسد این موضوع با شاخص توده بدنی بالا توضیح داده شود، زیرا در مقایسه با زنان دارای اضافه وزن یا چاق بدون بیماری کبد چرب، هیچ افزایش خطری مشاهده نشد.

یوناس اف. لودویگسون، متخصص اطفال در بیمارستان دانشگاه اوربرو و استاد گروه اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، موسسه کارولینسکا می‌گوید: ما هیچ افزایش خطری در زنان مبتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال عملکرد متابولیک برای داشتن فرزندانی با ناهنجاری‌های مادرزادی یا داشتن فرزندانی که در بدو تولد فوت می‌کنند، مشاهده نکردیم.

با وجود تعدیل گسترده برای دامنه وسیعی از عوامل مخدوش‌کننده و چندین نقطه قوت دیگر این پژوهش، مانند اطلاعات کامل شاخص توده بدنی در بین مادران، محققان نمی‌توانند این احتمال را که افزایش خطر ممکن است تحت تاثیر عوامل دیگری بوده باشد را نپذیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->