به گزارش شهرآرانیوز، این نشریه در این گزارش نوشته است: «از زمانی که جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ شروع شده تعداد کشتههای جنگ شدیدا محل مناقشه بوده است. شمارش آمار کشته شدگان در هر جنگی که همچنان در جریان است کار بسیار سختی است. اما کارشناسان همچنان در تلاش برای پیگیری این آمار هستند؛ و یک تحقیقات جدید حاکی از آن بوده که آمار رسمی کشتهها بیش از حد پایین است.»
اکونومیست در ادامه این مطلب نوشته است: «این شمارش روزانه دقیق در غزه نامعمول است. چنین آماری از اوکراین منتشر نمیشود. اما مقامهای غزه که توسط حماس اداره میشود در جریان این جنگ همچون جنگهای گذشته تعداد فلسطینیهای کشته شده را منتشر کردهاند. تردید کردن در چنین ارقامی منطقی است. فرض میشود که حماس این انگیزه که در تعداد تلفات غیرنظامیان مبالغه کند دارد. زمانی که جنگهای قبلی به پایان میرسیدند برآوردهای منتشر شده از سوی اسرائیل و سازمان ملل درباره تعداد کشتهها تقریبا با آمارهایی که در جریان جنگ انتشار پیدا میکردند همخوانی داشتند.
اما این جنگ گستردگی خیلی بیشتری داشته و طولانیتر از جنگهای قبلی بوده است. بسیاری از نهادهایی که کشتهها را شمارش میکنند نظیر بیمارستانها از بین رفتهاند.»
وزارت بهداشت غزه امروز (یکشنبه) از شهادت و زخمی شدن ۱۰۰ فلسطینی طی ۲۴ ساعت گذشته و افزایش شمار شهدای جنگ نسلکشی به ۵۲ هزار و ۸۲۹ تن خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه با صدور بیانیهای اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ فلسطینی دیگر در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده و ۸۱ نفر نیز زخمی شدهاند.
به نوشته اکونومیست هر چند که وزارت بهداشت غزه در این آمار تمایزی بین غیرنظامیان و نیروهای رزمنده قائل نمیشود، اما رژیم صهیونیستی در ماه ژانویه ادعا کرده بود که حدود ۲۰ هزار تن از این شهدا را نیروهای رزمنده فلسطینی تشکیل میدهند.
این مجله در ادامه این گزارش خود نوشت: «این وزارت از ۲ فهرست، یکی مبتنی بر اطلاعات دریافتی از بیمارستانها و دیگری بر اساس اطلاعات یک مطالعه اینترنتی که در آن مردم کشتهها را گزارش میکنند به همراه دادههای دیگر که به طور مفروض مربوط به کشته شدگان شناسایی نشده هستند استفاده میکند تا آمار کلی رسمی خود را ایجاد کند. در یک مطالعه اخیری که در نشریه لانست منتشر شد، محققان این ۲ فهرست را به همراه یک فهرست سوم دیگر که با استفاده از اطلاعات مربوط به آگهیهای ترحیم در رسانههای اجتماعی جمعآوری کرده بودند (تنها شامل مرگهای ناشی از جراحات تروماتیک) مورد بررسی قرار دادند.
هر سه این فهرستها شامل اسامی و به طور معمول اطلاعات مربوط به سن و جنسیت کشته شدگان بودند. برخی از آنها همچنین شماره شناسنامه نیز داشتند. بازرسان مستقل تایید کردهاند که کسانی که در ۲ فهرست این وزارت بودهاند تقریبا به طور مسلم کشته شدهاند.»
اکونومیست نوشت که این محققان آمار رسمی وزارت بهداشت غزه را نادیده گرفته و به جای آن با استفاده از دادههای مربوط به بازه شروع جنگ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ همپوشانی میان این سه فهرست را واکاوی کردند. آنها از این اطلاعات برای برآورد اینکه چه تعداد احتمالا به شهادت رسیدهاند استفاده کردند و سپس ارقام را با ارقام کلی رسمی وزارت مقایسه کردند. طبق این گزارش اگر که همه مردان ۳۰ ساله قرار گرفته در یک فهرست همچنین با اطلاعات یکسانی در ۲ فهرست دیگر نیز ظاهر میشدند میتوان گفت که احتمالا همه این کشتهها شمارش شدهاند. اما اگر اسامی متفاوتی در هر سه فهرست وجود داشته باشد، هر کدام یک از فهرستها احتمالا بسیار ناقص است.
طبق این گزارش محققان دریافتند که همپوشانی کمی بین شهدای ذکر شده در این فهرستها وجود داشته و بنا بر این، رقم واقعی شهدای فلسطینی احتمالا ۴۶ تا ۱۰۷ درصد بیشتر از آمار رسمی اعلام شده از سوی این وزارتخانه است.
اکونومیست نوشت: «اگر شما فرض بگیرید که نرخ از ژوئن گذشته یکسان باقی مانده (و با توجه به این که سیستمها در طول آتشبس متوقف شدند کاهش نیافته باشد) و آنها را بر آمارگیریهای کنونی اعمال کنید نتیجه میگیرید که تعداد کشته شدگان در نوار غزه بین ۷۷۰۰۰ تا ۱۰۹۰۰۰ نفر یعنی معادل ۵-۴ درصد کل جمعیت این باریکه در زمان پیش از جنگ است.»
این نشریه انگلیسی تصریح کرد: «عدم قطعیت زیادی همچنان وجود دارد. فهرستها حاوی خطا هستند. از آغاز جنگ، نام ۳۹۵۲ نفر در یکی از دو فهرست تهیه شده توسط وزارت بهداشت غزه آمده و متعاقباً حذف شده است. رزمندگان حماس که به طور مفروض مردان جوان در نظر گرفته میشوند، ممکن است به طور نامتناسبی در این فهرستها غایب باشند (اگر احتمالا این گروه خواسته باشد که تلفات خود را به حداقل برساند) بنابراین تعداد کشتهشدگان میتواند بیشتر از آمار اعلام شده باشد. تعداد نامعلومی که شاید هزاران نفر بتوان برآورد کرد هم به دلیل کمبود مراقبتهای پزشکی جان خود را از دست دادهاند. شمارش قطعی تعداد کشتهشدگان در این جنگ، حتی پس از پایان آن، دشوار خواهد بود؛ و احتمالا هنوز راه درازی در پیش است.»
منبع: ایسنا