حمایت جدی انجمن آثار و مفاخر کشور از پژوهش‌های مرتبط با حکیم ابوالقاسم فردوسی ارسال ۳۸۶ مقاله به سومین همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی فرماندار مشهد: فردوسی بزرگ جایگاه خاصی در ذهن و روان همه ایرانیان دارد مسگرانی: نوجوانان و جوانان ما آشنایی خوبی با مفاخر فرهنگی به خصوص شخصیت فردوسی و شاهنامه ندارند رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه فقط برای دوره فردوسی نبوده، بلکه برای امروز و فردای ما است ادبیات امروز باید همچون شاهنامه مسئله محور باشد زمان پخش سریال «بامداد خمار» مشخص شد| ادغام دو قسمت پایانی سریال «آبان» تصویرگر تصنیف‌های زندگی | یادی از پرویز مشکاتیان استاد بی‌بدیل سنتور حکم تتلو شکسته شد +عکس سلام سینما؛ نسخه مجازی | درنگی در باب چرخش غیرحرفه‌ای بازیگری به سمت بلاگر‌ها فضای مجازی، سکوی پرتاب چهره‌های جدید | چگونه بلاگر‌های مشهدی راه خود را به تلویزیون و سینما باز کردند؟ لودمیلا اولیتسکایا، نویسنده مطرح و معاصر روس: به جنبه انسانی بیشتر علاقه مندم تا تحلیل سیاسی آموزش داستان نویسی | صحبت‌های بی آغاز (بخش دوم) صدور مجوز ساخت برای ۴ فیلم‌ساز در ستایش آرکتایپ و نگاه مینیمال مؤلفش | وقتی سلیقه، سالن‌ها را از عنصر دیدن خالی می‌کند بازی دروغ‌ها در روشنایی چراغ‌های کم‌سو | گزارشی از نمایش «بلوف زودرس» در پردیس تئاتر مستقل مشهد پرداخت ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی برگزار می‌شود رونمایی از پوستر همایش ملی بزرگداشت فردوسی در نمایشگاه کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ امیر جعفری بازپرس کهنه‌کار سریال «کوری» شد
سرخط خبرها

ادبیات امروز باید همچون شاهنامه مسئله محور باشد

  • کد خبر: ۳۳۲۴۹۹
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۹
ادبیات امروز باید همچون شاهنامه مسئله محور باشد
معاون بین الملل و امور استان‌های انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با بیان اینکه دنیای امروز پر از مسئله و نیاز است، بر لزوم مسأله محوری ادبیات معاصر همچون شاهنامه فردوسی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار شهرآرانیوز، علیرضا حبیبی امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) در همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در هتل پردیسان مشهد اظهار کرد: اگر شاهنامه را یک موضوع واحد بدانیم آنچه مهم می‌باشد این است که ایران و هویت ملی ایرانیان در اندیشه حکیم فردوسی است.

وی اشاره داشت: فردوسی و شاهنامه تاریخ ایران را یادآور است. فردوسی جزو اولین کسانی بود که تاریخ ایران را از شفاهی به قالب شعر ثبت کرد.

معاون بین الملل و امور استان‌های انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، فردوسی را احیا کننده زبان فارسی خواند که باعث همبستگی اقوام ایرانی و تقویت زبان‌های محلی شده است.

وی با بیان اینکه یکی از منابع مهم حفظ زبان ملی شاهنامه است، افزود: از حکیم فردوسی به عنوان پدر زبان فارسی یاد می‌شود.

حبیبی در بخش دیگر سخنان خود یادآور شد: شاهنامه فردوسی باعث افزایش روحیه حماسی و دلاوری‌های مردم ایران است. امروز شاهنامه اثر سترگی محسوب می‌شود.

وی ابراز کرد: همچنین دینداری و خداباوری در فردوسی و شاهنامه او مشهود است. فردوسی فردی خداپرست و دینمدار بود و هر جایی خدا را شاهد و ناظر می‌دید، اما متاسفانه این مقوله در ادبیات ما مجهول مانده است.

معاون بین الملل و امور استان‌های انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با بیان اینکه دنیای امروز پر از مسئله و نیاز است و انسان هم مسئله محور است، تاکید کرد: ادبیات امروز باید مسئله محور باشد تا همچون فردوسی که در عصر خود نیاز‌های جامعه را احصا کرد این وظیفه و رسالت را اجرایی کند.

وی در پایان گفت: فردوسی مرتبط به عصر خود نبود و زبان فارسی هم چنین ویژگی دارد و متعلق به جهان بعد از ما هم خواهد بود.

گفتنی است، همایش بزرگداشت فردوسی با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، مدیر کل میراث فرهنگی استان، فرماندار مشهد، و جمعی از ادیبان و پژوهشگران ادبی برگزار شد.

همچنین از ۲ کتاب با عناوین «جستار‌هایی درباره شاهنامه فردوسی و ادبیات تطبیقی و نقد ادبی» و «شاهنامه فردوسی و میراث فرهنگی و تمدن ایرانی» و همچنین اپرای بزرگ شاهنامه مشتمل بر چهار بخش رونمایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->