برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت و اتوماسیون صنعتی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۲۸ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شماره‌گذاری نیسان آبی متوقف شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد به کانال ۳۹ درصد رسید خروج پول حقیقی با وجود بازار مثبت! | گزارش وضعیت بورس (۱۲ تیر ۱۴۰۳) سکه امامی وارد کانال ۴۳ میلیون تومان شد | طلا در مشهد گران‌تر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) قیمت جدیدترین گوشی‌های پرچم‌دار (۱۲ تیر ۱۴۰۳) آرامش در بازار طلا و ارز | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بهترین کولر گازی برای شهر تهران کشف بیش‌از ۲۳۰۰ قرص و کالا‌ی آرایشی تقلبی از یک لباس‌فروشی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) خودرو‌های خارجی صفرکیلومتر را در مشهد چند بخریم؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های صفر داخلی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت از چه زمانی آغاز می‌شود؟ خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان خراسان‌رضوی به ۳۲۵ هزار تُن رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۳) پیش‌فروش خودرو هایما 7x ایران خودرو از فردا (۱۳ تیر ۱۴۰۳) + جدول و قیمت خودرو ۱۶۲ تُن تخمه آجیلی در خراسان‌رضوی تولید شد جریمه راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز اعلام شد مرخصی کارمندان و کارگران در قانون کار چگونه محاسبه می‌شود؟ عقب‌نشینی قیمتی مالکان از رقم‌های پیشنهادی اجاره (۱۲ تیر ۱۴۰۳) شرایط دریافت وام خودرو در سال ۱۴۰۳ + مدارک لازم برای درخواست وام خودرو قیمت انواع میوه‌ها در مشهد | طالبی ارزان شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروی برقی کرمان موتور آغاز شد + جزئیات (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ارسال صورت حساب‌های الکترونیکی مودیان مالیاتی به ۱۷۴ هزار فقره رسید (۱۱ تیر ۱۴۰۳) در بهار امسال چند هزار سهامدار در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند؟ ۱۵ تیر سامانه بانک مرکزی به سامانه املاک و اسکان متصل خواهد شد معرفی چند تکنیک اجاره نشینی به سبک خوش‌نشینی | چگونه خانه اجاره کنیم؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

بیش از ۹۵ درصد قرارداد‌های کارگران، کار موقت هستند، نه امنیت شغلی و نه امنیت معیشتی!

  • کد خبر: ۳۳۲۵۷
  • ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
  • ۱
بیش از ۹۵ درصد قرارداد‌های کارگران، کار موقت هستند، نه امنیت شغلی و نه امنیت معیشتی!
 رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور با انتقاد از ابلاغیه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پرداخت حق مسکن از تیر ماه، عنوان کرد: حق مسکن کارگران باید از ابتدای سال پرداخت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، فتح‌الله بیات (رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور) که مهمان برنامه «کارگر ایرانی» بود، در ابتدا توضیحاتی درباره قرارداد‌های کار در ایران داد و گفت: قرارداد کار در ایران پیشینه زیادی دارد و ما در سنگ‌نبشته‌ها و الواح باقی مانده از زمان هخامنشیان شاهد این هستیم که به رابطه میان کارگر و کارفرما توجه شده است.

 

او با بیان اینکه شکل امروزی قرارداد‌های کار ریشه در قوانین مصوب ۱۰۰ سال اخیر دارد، گفت: ماده ۷ قانون کار درباره قرارداد‌های کار صحبت کرده است. این ماده دو تبصره دارد که تبصره اول آن مربوط به مشاغل موقت است. قانونگذار بیان کرده که باید سقفی برای قرارداد‌های موقت کار مشخص شود. سال گذشته بعد ۲۹ سال این سقف مشخص شد و هر چند نمایندگان کارگران بر این نظر بودند که باید سقف سه سال تعیین شود، اما نهایتا سقف چهار سال تعیین شد، یعنی کارگری که چهار سال در کاری موقت مشغول باشد، قراردادش دائمی می‌شود.

 

بیات ادامه داد: موضوع مهم‌تر در مورد قرارداد‌های کار مربوط به تبصره دو ماده هفت است. در این ماده تاکید شده است که برای مشاغل با ماهیت دائم نمی‌توان قرارداد موقت بست، اما برداشت مخالف از این تبصره که منجر به دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری شد، عملا راه را برای بستن قرارداد‌های موقت برای مشاغل دائم باز کرد.

 

او با بیان اینکه اکنون بیش از ۹۵ درصد قرارداد‌های کار موقت است، عنوان کرد: شرایط به گونه‌ای است که کارگران نه امنیت معیشتی و نه امنیت شغلی دارند. نبود امنیت شغلی خود باعث می‌شود تشکل یابی هم با مشکل روبه‌رو شود. درحالیکه قانون تاکید کرده است شورا‌های اسلامی کار باید در همه کارگاه‌هایی که بیش از ۳۵ کارگر دارند، تشکیل شود، عمل شاهد هستیم که این اتفاق در بسیاری موارد رخ نداده است.

 

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور ادامه داد: از طرف دیگر شاهد هستیم اغلب هیات‌های تشخیص و حل اختلاف با استفاده از بازنشستگان اداره می‌شود. دلیل آن این است که شاغلان به دلیل قرارداد موقت جرات فعالیت ندارند و این در تضاد با تشکل‌یابی است.

 

او در ادامه و در جواب سوال یکی از مخاطبان درباره امکان پرداخت حق بیمه از دو کارگاه گفت: معمولا آن حق بیمه‌ای که مربوط به سطح بالاتر حقوق است، اساس قرار می‌گیرد و عملا امکان دو بیمه و دو بازنشستگی نیست.

 

بیات همچنین در جواب سوالی مبنی بر اینکه چرا حق مسکن قرار است از تیر ماه اعمال شود، بیان کرد: نمایندگان کارگران به شدت به این امر معترض هستند. ما نسبت به ابلاغیه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بر پرداخت حق مسکن از تیر ماه تاکید کرده معترضیم. کجای قانون چنین چیزی هست؟ مگر مزد را برای چند ماه تعیین می‌کنند که مولفه شغلی را برای چند ماه و نه برای کل سال تعیین کرده باشند؟ حق مسکن کارگران باید از فروردین امسال محاسبه و پرداخت شود.

 

او تاکید کرد: هم کارگران و هم بازنشستگان دغدغه معیشت دارند و امیدواریم نهاد‌های تصمیم گیرنده فکری برای رفع مشکلات این افراد بکند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
0
0
متأسفانه ده سال توشرکت حمل نقل کارکردم تمام قراردادهای من یاسه ماهه بودن یاشش ماهه ولی اینقدر بی صاحبیم که هیچ اورگان ومسولی نمیامد،بازرسی که بگه چرا برای کارمندراننده.مهندس همه بیمه کارگری ردمیشه،اینجوریه که حق بعضیامثل من و دیگران ضایع میشه والان باید باحقوق حداکثری بازنشست بشیم، تازه بیمه هم بماکلک زد،من روبا سی روز حقوق بازنشست کردن ولی حقوقم بااین همسان سازی به.2500 هم نمی‌رسه ،
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->