پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت نسخه کامپیوتر سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی معرفی شد بازی‌های پرفروش پلی استیشن ۵ در آوریل ۲۰۲۵ + فهرست بیل گیتس: هوش مصنوعی در آینده سلامت و آموزش، نقش محوری خواهد داشت تحقیقات جدید: اجداد تی‌رکس از آسیا به آمریکای شمالی مهاجرت کرده‌اند تصاویر لورفته از کنسول دستی ایکس باکس و مایکروسافت
سرخط خبرها

اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد

  • کد خبر: ۳۳۲۶۸۴
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶
اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد
شورای رقابت اعلام کرد: «اسنپ‌پی به دلیل شروط ضد رقابتی در قرارداد‌های خرید اقساطی کوتاه‌مدتش با فروشگاه‌ها محکوم شد.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک هفته پس از رأی شورای رقابت درباره شکایت از اسنپ‌فود، حالا در جلسه اخیر شورای رقابت، این شورا شرکت توسعه اطلس تجارت نوین دیبا (اسنپ‌پی) را نیز به‌دلیل استفاده از شروط انحصاری خود در قراردادهایش با فروشگاه‌ها محکوم کرد.

بر اساس این رأی، شورای رقابت اسنپ‌پی را موظف کرده است که از تاریخ صدور رأی، شروط و قیود محدودکننده برای همکاری با رقبا و خروج از قرارداد‌های فعلی را از تمامی قرارداد‌های خود حذف کرده و از درج آنها در قرارداد‌های آتی خودداری کند.

این رای که ناظر بر رقابت در بازار اعتبارات کوتاه‌مدت چندقسطه یا BNPL (Buy now, Pay later) بود، حاصل ماه‌ها تلاش و جلسه‌های متعدد کارشناسی و استماع با حضور طرفین و کارشناسان مستقل مرکز ملی رقابت است.

در شکایاتی که توسط شرکت‌های «افرا سرمایه دیجیتال» (ازکی‌وام) و «نوآوران پرداخت مجازی ایرانیان» (دیجی‌پی) علیه اسنپ‌پی مطرح شده بود، ادعا شده که شروط قراردادی این شرکت که برای همکاری فروشگاه‌ها با سایر ارائه‌دهندگان خدمات BNPL ایجاد مانع می‌کند، به رقابت در بازار ضربه می‌زند.

شورای رقابت با بررسی مفاد قرارداد‌های اسنپ‌پی و شرایط حاکم بر بازار، وجود وضعیت مسلط این شرکت در بازار مربوطه را احراز کرده و رفتار‌های مذکور را مصداق اعمال ضد رقابتی دانست.

مطابق رأی شورا، این اقدامات مشخصاً مشمول بند‌های ۲ و ۴ «ط»، جزء ۲ بند «الف» و جزء ۳ بند «و» ماده ۴۵ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تشخیص داده شده است.

استدلال شورای رقابت در این رأی، بر این استوار است که ترکیب شروط قراردادی و قدرت بازاری ناشی از حضور گسترده کاربران در اکوسیستم اسنپ، به نحوی است که امکان رقابت مؤثر برای سایر فعالان بازار را از بین می‌برد و آزادی فروشگاه‌ها را در انتخاب شریک تجاری محدود می‌سازد.

در جریان این پرونده، شرکت ازکی‌وام و دیجی‌پی از خدمات مشاوره‌ای مرکز مطالعات توسعه و رقابت (بانا) بهره بردند. این مرکز با ارائه تحلیل‌های تخصصی حقوقی و اقتصادی، در تدوین شکایت، جمع‌آوری مستندات، تعیین بازار و تبیین آثار ضد رقابتی رفتار‌های اسنپ‌پی، نقش مؤثری در پیشبرد پرونده ایفا کرد. مستندات و تحلیل‌های ارائه‌شده توسط بانا، از جمله عوامل مؤثر در اقناع شورای رقابت نسبت به ماهیت محدودکننده و ضدرقابتی شروط قراردادی اسنپ‌پی بوده‌اند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->