استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند

  • کد خبر: ۳۳۲۸۱۱
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند
«افزایش اشتها» از عوارض مصرف موادغذایی حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی است.

به گزارش شهرآرانیوز، «اسپلندا» "Splenda" یکی از جایگزین‌های قند به حساب می‌آید و ممکن است سبب افزایش اشتها و احساس گرسنگی شود و احتمال پرخوری را در پی دارد. «سوکرالوز» که ماده اصلی «اسپلندا» محسوب می‌شود با ایجاد طعمی شیرین بدون تأمین کالری‌های مورد انتظار، مغز را دچار سردرگمی می‌کند.

محققان مرکز تحقیقات دیابت و چاقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقدند، اگر بدن شما به‌دلیل طعم شیرین، انتظار دریافت کالری داشته باشد ولی آن کالری را دریافت نکند، این موضوع می‌تواند روش واکنش مغز به چنین مواد غذایی را در طول زمان تغییر دهد و باعث افزایش تمایل به مصرف آنها شود. حدود ۴۰ درصد از آمریکایی‌ها اغلب با هدف کاهش مصرف قند روزانه‌شان به‌طور منظم از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، اما آیا واقعا این مواد در کنترل وزن بدن مؤثرند؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بررسی ۳ نوشیدنی «آب ساده»، «نوشیدنی شیرین‌شده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرین‌شده با قند معمولی» نشان می‌دهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند، فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد، بیشتر افزایش می‌دهد. همچنین، مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده می‌شود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند، شدیدتر است.

نتایج آزمایش‌های خون نشان داده‌اند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمون‌هایی مانند انسولین و GLP-۱ (پپتید شبه‌گلوکاگون ۱) می‌شود، اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمون‌ها ندارد. بدن از طریق این هورمون‌ها به مغز پیام می‌دهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمی‌کند و بر احساس سیری تاثیر نمی‌گذارد.

کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیب‌پذیرتر هستند، چراکه مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی میان آنها رایج‌تر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد؛ بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->