سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود

  • کد خبر: ۳۳۳۴۶۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۶
ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود
ماده ۶۲ برنامه هفتم و آیین‌نامه اجرایی آن فرصت‌های سرمایه‌گذاری مهمی را در حوزه گوگردزدایی نفت کوره و عملیات بانکرینگ ایجاد کرده و در صورت تحقق ایران را به پمپ‌سوخت کشتی‌های خلیج فارس تبدیل می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با وجود ۵۸٠٠ کیلومتر مرز دریایی یکی از پیشران‌های پیشرفت اقتصادی کشور که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته استفاده از استعداد‌های کشور جهت نقش آفرینی در حوزه اقتصاد دریا است که توجه به آن ارزآوری، اشتغال‌زایی، تثبیت جمعیت در سواحل جنوبی کشور و جذب سرمایه‌گذاری را به‌دنبال دارد.

در این میان سوخت‌رسانی دریایی و خدمات جانبی به کشتی‌ها یکی از این فرصت‌هاست که علی‌رغم مزایایی نسبی کشور تاکنون به آن توجهی نشده‌است.

این در حالی است در همین منطقه خلیج فارس بندر فجیره امارات با بهره‌گیری از سوخت وارداتی کشور‌های دیگر از جمله ایران به قطب سوم بانکرینگ دنیا و اول منطقه تبدیل شده‌است و سالانه به بیش از ۱۲ هزار انواع کشتی خدمات بانکرینگ ارائه می‌کند.

افزایش سهم ایران از بازار بانکرینگ منطقه موجب افزایش درآمد‌های کشور از مسیر ارائه خدمات، ارزآوری و افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زیرساخت‌های سوخت‌رسانی دریایی و ارتقای دیپلماسی دریامحور کشور می‌شود.

فرصت‌های قانونی در انتظار جامه عمل پوشیدن

هدف‌گذاری صنعت بانکرینگ در برنامه هفتم، در ماده ۶۲ این قانون دیده‌شد.

مهم‌ترین ملاحظات این ماده شامل موارد زیر می‌شود:

۱_ هدف‌گذاری رسیدن به سطح بانکرینگ ۵ میلیون تن در سال با اولویت بنادر شهید رجایی و قشم

۲_ تأمین پایدار خوراک متقاضیان تولید نفت کوره کمسولفور

۳_ اولویت‌بخشی اختصاص نفت کوره

۴_ صادراتی به شرکت‌های بانکرینگ

۵_ تسهیل فرایند‌های واردات و تهیه سوخت برای کاربرد‌های سوخت‌رسانی دریایی

۶_ واگذاری حق بهره‌برداری زمین به بخش خصوصی و غیر‌دولتی برای عملیات احداث زیرساخت بانکرینگ

در انتهای این ماده به دو وزارت‌خانه نفت و راه و شهرسازی مأموریت تدوین آیین‌نامه اجرایی با هدف اجرای موارد فوق تکلیف شده‌است.

این آیین‌نامه که در تاریخ ۳ اردیبهشت سال جاری توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد حاوی موارد قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران حوزه نفت و نیز اقتصاد دریا می‌باشد که در ادامه این نوشتار به صورت اجمالی بررسی می‌شوند.

شاه‌کلید تولید سوخت نفت کوره گوگرد پایین

حدود ۶۵ درصد سهم بازار بانکرینگ در دنیا متعلق به سوخت نفت کوره با گوگرد کمتر نیم درصد است.

از جمله عوامل مهمی که موجب عقب افتادگی کشور در افزایش سهم بازار بانکرینگ شده‌است درصد خارج از استاندارد گوگرد موجود در نفت کوره و عدم وجود واحد‌های گوگردزدایی این فراورده در کشور است.

در این خصوص در ماده ۱۷ آیین‌نامه ماده ۶۲ برنامه هفتم به‌منظور رفع گره گوگردزدایی نفت کوره، امکان تأمین پایدار خوراک نفت کوره با قیمت میانگین صادراتی برای متقاضیان احداث واحد‌های گوگردزدایی در سواحل کشور با قابلیت تمدید قرارداد ۴ ساله مصوب شده‌است.

برای آن دسته سرمایه‌گذارانی در حوزه گوگردزدایی تمایل به شیوه حق العمل کاری با وزارت نفت می‌باشند ماده ۱۸ این آیین‌نامه برای این وزارت‌خانه تعیین تکلیف کرده‌است.

مطابق ماده ۱۵ سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان مناطق آزاد هریک در منطقه تحت اداره خود موظف به تخصیص زمین و معرفی سرمایه‌گذاران واحد‌های گوگردزدایی به وزارت نفت جهت تخصیص خوراک می‌باشند.

اولویت‌دهی به تخصیص سوخت

از جمله مهم‌ترین مواد حمایتی آیین‌نامه از صنعت بانکرینگ کشور ماده ۵ می‌باشد که در آن شرایط جدید فروش سوخت دریایی به شرکت‌های بانکرینگ از طریق عرضه در بورس انرژی به‌صورت ویژه برای شرکت‌های یادشده مشخص شده‌است.

مهم‌ترین شرایط فروش مشخص شده در این ماده موارد زیر می‌باشند:

اولویت‌دهی عرضه نفت کوره و گازوئیل صادراتی به شرکت‌های بانکرینگ

عرضه منظم ماهانه سوخت به شرکت‌های بانکرینگ و امکان عرضه بیشتر در صورت تقاضای مازاد شرکت‌ها

امکان عقد قرارداد‌های بلند مدت و فروش اعتباری

تعیین قیمت پایه عرضه به میزان ۹۵ درصد میانگین نفت کوره صادراتی

لحاظ قرار گرفتن توانمندی ظرفیت عملیاتی شرکت‌ها (مجموع میزان عرضه به اندازه توانمندی همه شرکت‌های بانکرینگ است) و توانایی برداشت محموله‌ها در عرضه‌های بورس انرژی

به‌طور کلی انتظار می‌رود عرضه صحیح سوخت در بورس انرژی توسط وزارت نفت منجر به امکان نظارت قانونی بر عملکرد فروشنده مبنی بر اولویت دهی تخصیص سوخت صادراتی (مازاد بر نیاز داخل) به شرکت‌های بانکرینگ، ایجاد شرایط عادلانه فروش سوخت به شرکت ها، نظام‌مند و شفاف نمودن قیمت گذاری سوخت عرضه شده به شرکت‌های بانکرینگ و نهایتاً عدم نیاز به مذاکرات و مراجعات حضوری تخصیص سوخت و معافیت از تشریفات مزایده و مناقصه بشود که اینها مستلزم مبادرت شرکت ملی نفت ایران به رعایت شرایط تعیین شده برای عرضه سوخت در بورس انرژی می‌باشد.

در این آیین‌نامه برخی مواد حمایتی نیز به منظور امکان تهیه سوخت شرکت‌های بانکرینگ از مبادی غیر از شرکت ملی نفت، انجام فرایند‌های اختلاط سوخت توسط این شرکت‌ها و رونق سرمایه‌گذاری بانکرینگ در جزیره قشم نیز پیش‌بینی شده‌است.

برنامه هفتم پیشرفت کشور به پایان سال اول خود نزدیک می‌شود و ماده ۶۲ این برنامه برای اینکه از روی کاغذ به عملیات سوخت‌رسانی در سواحل کشور تبدیل شود نیازمند پیگیری اجرایی سه دستگاه وزارت نفت (معاونت برنامه‌ریزی و شرکت ملی نفت)، سازمان بنادر و دریانوردی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد هستند.

دستگاه‌هایی که وظایف هرکدام به صورت شفاف مشخص شده‌است و باید پاسخگوی اجرای این قانون باشند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->