صهیونیست‌ها به جان هم افتادند | دستگیری ۳۰ تن از معترضان و حمله کنندگان به مقر حزب نتانیاهو در تل‌آویو ترامپ خواستار بازرسی شدید اماکن ایران و انفجار تأسیسات شد (۷ خرداد ۱۴۰۴) فایننشال تایمز: یک‌سوم انگلیسی‌ها قربانی گوشی قاپی بوده‌اند محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی به فرودگاه یمن تحصن ۱۰ ساعته معترضان صهیونیست در مقر حزب نتانیاهو (۷ خرداد ۱۴۰۴) اختلالات فنی علت توقف در صدور روادید بخشی از حجاج ایرانی است سخنگوی وزارت امورخارجه ادعای موهوم خبرگزاری رویترز را تکذیب کرد رسانه عبری فاش کرد: جنگ غزه ۱۴۲ میلیارد شیکل به رژیم صهیونیستی ضرر زد شمار شهدای غزه در پی حملات امروز رژیم صهیونیستی به ۶۰ نفر رسید (۷ خرداد ۱۴۰۴) زمان مذاکره مستقیم روسیه و اوکراین اعلام شد ترامپ: ایران و آمریکا به توافق نزدیک هستند معاون رئیس جمهور: گام مهمی برای پیوستن به FATF برداشته شد رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان دیدار کرد جنگ غزه ۳۸ میلیارد دلار هزینه روی دست صهیونیست‌ها گذاشت لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد پزشکیان مسقط را ترک کرد (۷ خرداد ۱۴۰۴) حماس: برای آتش‌بس با آمریکا به توافق اولیه رسیدیم توهمات نتانیاهو درباره غزه و منطقه تکرار شد پزشکیان از مسجد جامع سلطان قابوس بازدید کرد+ عکس گروسی: بازرسی‌ باید بخشی از هرگونه توافق میان ایران و آمریکا باشد پزشکیان: تأکید ما تامین صلح و امنیت منطقه‌ای توسط کشور‌های منطقه است وزیر امور خارجه: درباره غنی‌سازی با کسی شوخی نداریم | تاریخ دور بعدی مذاکرات به زودی مشخص می‌شود واکنش تند حماس به اظهارات وقیحانه نتانیاهو درباره فلسطینی‌های عریان تحلیلگر عراقی: درگیری مستقیم آمریکا با ایران ۵۸ تریلیون دلار هزینه دارد دانشجویان سنگالی، سفیر تل‌آویو را از دانشگاه بیرون راندند نتانیاهو: انصارالله یمن نیروی نیابتی ایران است پاپ لئو شهادت کودکان غزه را محکوم کرد (۷ خرداد ۱۴۰۴) شهادت ۲۸ فلسطینی دیگر در حملات رژیم صهیونیستی به غزه | شمار شهدا به ۵۴ هزار و ۸۴ نفر رسید(۷ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چگونه آمریکا برتری نظامی خود را به چین واگذار می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۳۵۰۲۸
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
چگونه آمریکا برتری نظامی خود را به چین واگذار می‌کند؟
همه چیز از حادثه‌ای در فوریه ۲۰۱۹، زمانی که یک جت جنگنده ساخت چین متعلق به پاکستان، یک جنگنده رافائل ساخت فرانسه متعلق به هند را بر فراز کشمیر سرنگون کرد آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حادثه‌ای در فوریه ۲۰۱۹، زمانی که یک جت جنگنده ساخت چین متعلق به پاکستان، یک جنگنده رافائل ساخت فرانسه متعلق به هند را بر فراز کشمیر سرنگون کرد، توجه مقامات غربی را به خود جلب کرد. این اولین باری بود که غرب شاهد استفاده از هواپیما‌های JC-۱۰ چینی و موشک‌های PL-۱۵ در یک درگیری فعال بود. این رویداد، بررسی‌های دقیقی را در مورد قابلیت‌های نظامی چین و اینکه آیا این کشور به سطح نظامی غرب رسیده است، به دنبال داشت.

رشد چشمگیر ارتش آزادی‌بخش خلق چین

طی ۲۵ سال گذشته، ارتش آزادی‌بخش خلق چین (PLA) از ارتشی کوچک که مجبور به تأمین درآمد خود از طریق کشاورزی بود، به یکی از بزرگترین و قدرتمندترین ارتش‌های جهان تبدیل شده است. به گفته سرتیپ داگ ویکرت از نیروی هوایی ایالات متحده، "چین قوی‌ترین ارتشی است که تاکنون وجود داشته است" و نیروی بسیار بزرگی را "به طور خاص برای مقابله با نقاط قوت ما" توسعه داده است. در حال حاضر، ارتش چین تقریباً یک میلیون سرباز و بیش از هزار تانک بیشتر از ایالات متحده دارد. نیروی دریایی چین با حدود ۴۰۰ کشتی جنگی به بزرگترین نیروی دریایی جهان تبدیل شده و نیروی هوایی آن نیز نزدیک به ۲۰۰۰ جت جنگنده در اختیار دارد. پکن همچنین قابلیت‌های اطلاعاتی خود را به شدت گسترش داده است، تا جایی که مایکل الیس، معاون مدیر سیا، چین را "تهدیدی وجودی برای امنیت آمریکا" توصیف کرده است که پیش از این با آن مواجه نبوده‌اند.

با این حال، علیرغم این پیشرفت‌ها، ارتش چین همچنان از نظر مهارت و تجربه از رقبای باتجربه‌تر خود عقب‌تر است. ژنرال ویکرت تأکید می‌کند که "آمار و ارقام تمام داستان را نمی‌گویند" و با وجود رشد کمی و کیفی ارتش چین، ایالات متحده همچنان در برخی زمینه‌ها از مزیت فناوری برخوردار است.

نمایش قدرت نظامی

چین به طور منظم زرادخانه خود را در نمایشگاه‌های مختلف به نمایش می‌گذارد. در نمایشگاه هوایی ژوهای، جت‌های جنگنده رادارگریز J-۲۰، که رقیب F-۳۵ آمریکایی محسوب می‌شوند و قادر به حمل موشک‌های PL-۱۵ هستند، به نمایش درآمدند. سیستم موشکی ضد بالستیک HQ-۱۹ و ناو پهپادبر SS-UAV 'Jiu Tan' که قادر به رهاسازی همزمان دسته‌ای از پهپاد‌های انتحاری است، نیز از دیگر تجهیزات به نمایش درآمده بودند. اخیراً نیز چین از رادار جدید JY-۲۷V رونمایی کرد که رسانه‌های دولتی ادعا می‌کنند قادر به شناسایی جنگنده‌های رادارگریز نسل پنجم آمریکایی است. شایعاتی مبنی بر توسعه یک ابرناو جدید شبیه به ناو هواپیمابر یو اس اس جرالد فورد و یک تانک سبک نسل چهارم نیز وجود دارد.

پیشرفت‌های هسته‌ای و بازدارندگی

نگران‌کننده‌ترین موضوع برای ایالات متحده، پیشرفت سریع پکن در قابلیت‌های هسته‌ای است. بین سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، چین ۱۰۰ کلاهک هسته‌ای به زرادخانه خود افزود و تعداد آن را از ۵۰۰ به ۶۰۰ رساند و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک داشته باشد. حداقل ۴۰۰ عدد از این موشک‌ها، موشک‌های بالستیک قاره‌پیما (ICBM) هستند که می‌توانند از خاک چین به ایالات متحده برسند، از جمله موشک DF-۴۱ با برد ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ کیلومتر. با وجود اینکه ایالات متحده با ۳۷۰۰ کلاهک همچنان برتری دارد، سرعت بالای توسعه هسته‌ای چین باعث نگرانی واشنگتن شده است. سناتور راجر ویکر هشدار داده که گسترش هسته‌ای چین "با سرعتی بسیار فراتر از سرعت ما" در حال انجام است. تیموتی هیث، محقق ارشد دفاعی در شرکت رند نیز این پیشرفت را بخشی از "وضعیت بازدارندگی" پکن می‌داند که نشانه‌ای از عدم تمایل چین به ورود به جنگ متعارف با ایالات متحده است.

رقابت در فناوری‌های نوین و مسئله تایوان

در برخی زمینه‌ها، پیشرفت‌های چین با ایالات متحده رقابت می‌کند. به گفته آقای هیث، موشک‌های مافوق صوت یکی از حوزه‌هایی هستند که ارتش چین ممکن است "در فناوری از ایالات متحده پیشی گرفته باشد". او همچنین پکن را "بازیگری جهانی در بازار پهپاد‌های نظامی" می‌داند، اگرچه ژنرال ویکرت معتقد نیست که چین هنوز در هیچ فناوری پیشتاز باشد.

تحولات ارتش چین به ویژه در زمینه درگیری احتمالی بر سر تایوان نگران‌کننده است، سناریویی که می‌تواند منجر به رویارویی مستقیم ارتش‌های ایالات متحده و چین شود. نزدیکی چین به تایوان به آن یک مزیت استراتژیک می‌دهد، زیرا پکن به "تمام سیستم‌های زمینی" دسترسی فوری خواهد داشت، در حالی که ایالات متحده باید "قدرت خود را از اقیانوسی دورتر اعمال کند". سناتور ویکر اشاره کرده که چین اکنون "قادر به انکار برتری هوایی ایالات متحده در اولین زنجیره" است، به این معنی که موشک‌های زمین به هوای چین می‌توانند هر هواپیمای آمریکایی را در صورت جنگ سرنگون کنند. موضع ایالات متحده در قبال دفاع از تایوان در دولت‌های مختلف متفاوت بوده است.

جنگ سایبری و آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها

واشنگتن همچنین در مورد قابلیت‌های جنگ سایبری چین هشدار داده است. ژنرال ویکرت اعلام کرده که چین موفق به نفوذ به شبکه برق ایالات متحده و نصب بدافزار در سیستم‌های کنترل زیرساخت‌های حیاتی مانند توزیع برق، آب و گاز شده است. او این اقدام را "نگران‌کننده" و "یک اقدام جنگی" توصیف کرده است.

چالش‌های پیش روی ارتش چین

ارتش آزادی‌بخش خلق چین همیشه چنین رقیب قدرتمندی نبوده است. در دهه ۱۹۹۰، آنها حتی بودجه کافی برای ادامه حیات خود نداشتند و به فعالیت‌های اقتصادی و حتی کشاورزی برای تأمین مالی خود وابسته بودند. با وجود پیشرفت‌های چشمگیر، ارتش چین همچنان با چالش‌های قابل توجهی روبروست که مانع از رسیدن آن به برابری کامل با ایالات متحده شده است.

اولاً، ارتش ایالات متحده در میدان‌های نبرد متعددی آزموده شده، در حالی که ارتش چین دهه‌هاست در هیچ جنگی شرکت نکرده است. ثانیاً، نیرو‌های مسلح چین با مشکل ادغام دست و پنجه نرم می‌کنند و برخلاف ارتش ایالات متحده که یک نیروی کاملاً مشترک است، همچنان از هم گسیخته عمل می‌کند. کیچ لیائو از شورای آتلانتیک نیز خاطرنشان می‌کند که سطح آمادگی ارتش چین برای نبرد فعال، پایین‌تر از سطح آمادگی ایالات متحده است. به گفته او، در حالی که نیروی هوایی آمریکا می‌تواند یک هواپیما را برای یک مأموریت اختصاص دهد بدون اینکه نیاز به هواپیمای پشتیبان فوری داشته باشد، چین هنوز نیازمند چنین رویه‌هایی است که آمریکا در دهه ۱۹۶۰ انجام می‌داده است. آمادگی نیروی هوایی ایالات متحده در سال گذشته کمی بیش از ۶۰ درصد بود که "نسبتاً ضعیف" تلقی می‌شود، اما اعتقاد بر این است که امتیاز چین حتی از این هم پایین‌تر باشد.

محدودیت‌های ساختاری: تقلید به جای نوآوری

محدودیت‌های دفاعی چین تا حدودی ناشی از ساختار ذاتی ارتش آزادی‌بخش خلق به عنوان امتدادی از حزب کمونیست حاکم است. برخلاف ارتش‌های غربی، ارتش آزادی‌بخش خلق چین برای خدمت به حزب تأسیس شده و هدف اصلی آن حفظ قدرت حزب است. این وابستگی باعث می‌شود که توسعه ارتش آزادی‌بخش خلق چین اغلب بر مسائل سیاسی، مانند تمرکز بر تایوان که تهدید فوری برای چین ایجاد نمی‌کند، متمرکز شود تا نگرانی‌های صرفاً امنیتی را پوشش دهد.

علاوه بر این، ارتش آزادی‌بخش خلق چین به دلیل تمایل به تقلید به جای نوآوری با مشکل مواجه است. چین به جای توسعه سخت‌افزار پیشرفته خود، به دنبال کردن نزدیک همتایان آمریکایی خود و اغلب از طریق سرقت و اکتساب فناوری متکی است که این امر، رقابت یا سبقت گرفتن از ایالات متحده را بسیار دشوار می‌کند. درو تامپسون، عضو ارشد دانشکده مطالعات بین‌الملل اس. راجاراتنام، معتقد است که این رویکرد باعث می‌شود چین "همیشه یک قدم عقب باشد" و "در بسیاری از موارد، واقعاً نتواند به آمریکایی‌ها برسد".

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->