هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان پیدا شدن پیکر ۹ مفقودی طغیان هلیل‌رود| ۵ نفر همچنان مفقود هستند (۹ مهر ۱۴۰۳) هر آنچه باید از «آب سیاه» و خطر نابینایی بدانید امدادرسانی هلال احمر به ۵۱ حادثه دیده در آبگرفتگی کلاله و گنبدکاووس (۹ مهر ۱۴۰۳) جان باختن یک کارگر بر اثر حادثه در مجتمع مس سرچشمه (۹ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی در مازندران (۹ مهر ۱۴۰۳) ۷ کشته و ۱۵ مفقود بر اثر سیلاب جنوب کرمان| ۶ نفر از جانباختگان تبعه افغان هستند(۹ مهر ۱۴۰۳) واریز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی مخترع ایرانی موفق به ساخت اولین قلب مصنوعی هیدرو مگنتیک شد باند حرفه‌ای فیشینگ در مشهد متلاشی شد (۹ مهر ۱۴۰۳) اموال کوروش کمپانی به فروش می‌رسد (۹ مهر ۱۴۰۳) زلزله ۶.۳ ریشتری روسیه را لرزاند (۹ مهر ۱۴۰۳) افزایش یک هزار نفری متقاضیان بورس دانشجویی در دانشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ وزیر آموزش و پرورش: خارج از شبکه معلمان کشور، بیش از ۵۰ هزار مربی آماده به کار داریم
سرخط خبرها

رشد ۷ برابری کودک‌آزاری و ۱۴ برابری همسرآزاری

  • کد خبر: ۳۳۵۹۴
  • ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸
رشد ۷ برابری کودک‌آزاری و ۱۴ برابری همسرآزاری
به‌گفته رئیس اداره بهزیستی مشهد در روزهای شیوع کرونا تعداد تماس‌ها با ۱۲۳ بیش از ۲۱ برابر افزایش یافته است
امیررضا وثوقی - رئیس اداره بهزیستی مشهد گزارشی از آمار افزایش تماس‌ها با اورژانس اجتماعی این شهرستان در روز‌های شیوع کرونا و طی ۴ ماه اخیر ارائه داد و اعلام کرد که در این ایام، تعداد تماس‌ها با مرکز ۱۲۳ مشهد بیش از ۲۱ برابر نسبت به‌مدت مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرده و از ۱۵۱۱ تماس در ۴ ماه اول سال گذشته، به ۳۲ هزارو ۱۴۱ تماس رسیده است.

حسین مروی که دیروز مهمان پنجاه‌وپنجمین جلسه شورای اسلامی شهرستان مشهد بود، گفت: بیشتر این مشکلات با مشاوره تلفنی حل‌شدنی است و کارشناسان بخشی از این موارد را به مراکز مداخله در بحران، مراکز کودکان خیابانی، پایگاه‌های خدمات اجتماعی، مراکز مشاوره و... ارجاع می‌دهند.
وی ادامه داد: طبق آمار، تعداد گزارش‌های کودک‌آزاری در ۴ ماه گذشته در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با رشد ۷ برابری به ۱۹۳۲ مورد رسیده و گزارش‌های همسرآزاری نیز در این مدت با ثبت ۲۲۲۲ مورد، رشد ۱۴ برابری داشته است.

وی با بیان اینکه افکار و اقدام به خودکشی در مشهد در دوره زمانی یادشده ۴۴ درصد کاهش داشته است، گفت: در دوره شیوع کرونا، گزارش اختلافات زوجین ۱۰ برابر، اختلافات خانوادگی ۲۵ برابر و معلول‌آزاری ۱۶ برابر افزایش یافته است.

مروی گفت: با توجه به شرایط کرونا، برای بهبود دسترسی مردم به مشاوران مختلف در زمینه کاهش اضطراب ناشی از این ویروس، ظرفیت خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ بهزیستی را ۳ برابر افزایش داده‌ایم. در این راستا مشاوران از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب به شهروندان مشاوره می‌دهند و در ماه‌های گذشته، روزانه ۳۰ تماس مرتبط با کرونا با این مراکز داشته‌ایم.

کاهش سازش میان زوجین

وی با اشاره به اینکه میزان سازش بین متقاضیان طلاق از ۱۴ درصد در سال گذشته به ۳/۷ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: همچنان مهم‌ترین عوامل طلاق در مشهد به‌ترتیب اعتیاد، خیانت، عدم مسئولیت‌پذیری، کمبود مهارت‌های سازگارانه و عدم تسلط بر تکنیک‌های زندگی محسوب می‌شود.
مروی مسائل اقتصادی را عامل اصلی مشکلات اجتماعی در دوران شیوع کرونا دانست و اظهار کرد: علاوه بر آن متأسفانه افزایش میزان حضور اعضای خانواده‌ها در کنار یکدیگر و ناتوانی در برقراری ارتباط مناسب و شکل‌گیری گفتگو عامل دیگر افزایش اختلافات زوجین است.
وی با تأکید بر اینکه برای مشهد یک مورد کودک‌آزاری و همسرآزاری هم زیاد است، گفت: مشهد از نظر تعداد افراد رهاشده در جامعه رتبه نخست کشور را در اختیار دارد و همچنین سالانه ۹ هزار زن سرپرست خانوار به زنان سرپرست خانوار مشهد اضافه می‌شود و این مسئله ضرورت اهمیت بیشتر به زنان سرپرست خانوار را نشان می‌دهد.

مشکلات تغییر از جامعه سنتی به مدرن

رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز در این جلسه با بیان اینکه حلقه مفقوده در مسائل و مشکلات اجتماعی بحث‌های آموزشی و تربیتی است، گفت: کشور در نیم قرن اخیر از یک جامعه سنتی به‌سمت مدرنیته حرکت کرده و مشکلات امروز جامعه تبعات این تغییر وضعیت و خلأ به‌روزرسانی آموزش متناسب با این شرایط است.

به‌گفته شهناز رمارم، در گذشته آموزش‌های رسمی در آموزش‌وپرورش انجام می‌شد و آموزش‌های غیررسمی که بیشتر در زمینه مهارت‌های زندگی و ارتباطات خانوادگی بود، در خانواده‌ها دریافت می‌شد. وی با بیان اینکه تحولات جامعه به‌مرور باعث شد پدران و مادران نسل جدید نتوانند مهارت‌های لازم را به فرزندانشان منتقل کنند، افزود: از سوی دیگر آموزش‌وپرورش از مسئولیت آموزش مهارت‌های زندگی شانه خالی کرده است و به این ترتیب نسل جوان آموزش‌های مرتبط با زندگی را در خانواده و مدرسه دریافت نمی‌کنند.

وی راهکار عبور از این مشکل را ارائه آموزش صحیح به افراد دانست و گفت: آموزش رسمی ناکارآمد است و باید نهاد آموزش را تقویت کرد که این اتفاق با تقسیم آموزش بین نهاد‌های مختلف امکان‌پذیر است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->