دستگیری ۳ متهم ماجرای تیراندازی در چالوس + ویدئو کمبود ۸۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران در دهه پایانی ماه صفر فرمانده انتظامی خراسان رضوی: ورود خودرو از مبادی ورودی مشهد ۱۲ درصد افزایش داشته است| آماده‌باش کامل در ایام دهه آخر ماه صفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: در دهه آخر ماه صفر کمبودی در حوزه‌های بهداشت، درمان و دارو نداریم قتل شریک تجاری در باغ ویلا + انداختن جسد در چاه | متهم در آستانه قصاص آغاز طرح «هم‌محله‌ای امام‌رضا(ع)» با محوریت ارتقای فرهنگ میزبانی زائران در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی اسکان ۹۶۹ هزار نفرشب زائر در مشهد طی دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ حقوق سرایداران مدارس افزایش می‌یابد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) وقتی میراث آینده شهر در خطر است   مدارس از نیمه شهریور ۱۴۰۴ بازگشایی می‌شود؟ واکنش پلیس مازندران به فیلم تیراندازی در چالوس + فیلم (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) لزوم درج نرخ ترک تحصیل در کارنامه عملکرد استان‌ها برای ارزیابی کیفی آموزش منطقه‌ای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ با ورود فناوری به روش‌های تدریس همراه خواهد بود قرارگیری ۶۱۴ مرکز فنی و حرفه‌ای رایگان در اختیار آموزش و پرورش بازدید و نظارت پیاپی مسئولان آموزش و پرورش از فرآیند ثبت‌نام مدارس عضو کمیسیون آموزش مجلس: طرح آغاز مدارس از ۵ سالگی در راستای افزایش بهره‌وری آموزش است خبر خوش برای بازنشستگان | مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با حقوق مردادماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود پذیرایی از زائران رضوی، زیر ذره‌بین بازرسان بهداشت و سلامت | زائران دهه آخر صفر مراقب گرمازدگی باشند اگر کبد چرب دارید، این چاشنی چربی‌سوز را مصرف کنید سطح ذخایر آبی سد فریمان به پایین‌ترین حد ممکن رسید محموله ۴ میلیارد تومانی قهوه قاچاق در راه مشهد زمین‌گیر شد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) آتش‌سوزی‌ مهیب در جنگل‌های جنوب اروپا با چندین کشته و هزاران آواره + ویدئو ۲۰ کشته و ۱۳۴ زخمی در حادثه انفجار و حریق کارخانه‌ای در روسیه (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان بارندگی‌های موسمی در پاکستان به ۶۵۷ تن افزایش یافت (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) بارندگی سیل‌آسا پایتخت تجاریِ هند را مختل کرد| صدور هشدار قرمز برای بمبئی و مناطق اطراف آن (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) چهارمین دریاچه بزرگ جهان کاملا خشک شد هشدار محیط زیست درمورد سوزاندن لاستیک‌های فرسوده استقرار ۵ هزار نیروی داوطلب جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی برای ارائه خدمات به زائران دهه پایانی صفر در مشهد و خراسان رضوی
سرخط خبرها

دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد

  • کد خبر: ۳۴۶۴۰۶
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان مراسم عزاداری در محرم و صفر منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به فرارسیدن ایام عزاداری و افزایش توزیع غذا‌های نذری در مراسم مذهبی، راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان این مراسم منتشر کرد. این راهنما با هدف ارتقاء سطح بهداشت عمومی و کاهش خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی تنظیم شده است.

در این دستورالعمل تأکید شده است: رعایت نظافت فردی و محیطی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از ماسک توسط افرادی که در فرآیند تهیه غذا حضور دارند، شست‌وشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از دستکش‌های یک‌بار مصرف از موارد ضروری ذکر شده است. همچنین تمام سطوح و تجهیزات باید پس از هر بار استفاده شسته و ضدعفونی شوند. در این راستا، ساخت محلول ضدعفونی خانگی با ترکیب سفیدکننده و آب نیز آموزش داده شده است.

دستورالعمل همچنین یادآور می‌شود که نگهداری غذا در دمای مناسب نقش کلیدی در پیشگیری از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا دارد. غذای پخته نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بماند و باید به‌سرعت سرد و در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. همچنین باقیمانده غذا باید حداکثر تا ۳ روز مصرف شود و از گرم‌کردن مکرر آن اکیداً خودداری شود.

در بخش دیگری از این راهنما، روش صحیح شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها بر اساس دستورالعمل چهار مرحله‌ای وزارت بهداشت تشریح شده است: پاک‌سازی اولیه، انگل‌زدایی با محلول کفاب، ضدعفونی با محلول‌های استاندارد مانند پودر پرکلرین یا وایتکس، و در نهایت آبکشی کامل با آب ساده.

دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین بر استفاده از مواد اولیه سالم و پاستوریزه، روغن‌های مایع با ترانس کمتر از ۲ درصد و نمک یددار تصفیه‌شده تأکید کرده است. مصرف نان‌های بسته‌بندی‌شده و مجاز مانند سنگک، بربری و تافتون، نوشیدنی‌های سالم مثل دوغ کم‌نمک بدون گاز، و جایگزینی خرما و کشمش به جای قند از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای در این دستورالعمل است.

در تهیه غذا نیز توصیه شده است از چربی و پوست گوشت پرهیز شود، از حرارت غیرمستقیم در پخت کباب استفاده گردد، و افزودنی‌های غیرمجاز مانند دنبه در غذا‌ها استفاده نشود. همچنین، بر استفاده از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای توزیع غذا‌های داغ و اجتناب از سرو نوشیدنی‌های داغ در لیوان‌های پلاستیکی شفاف تأکید شده است.

در این دستورالعمل تاکید شده است: رعایت این نکات بهداشتی و تغذیه‌ای توسط هیئت‌داران و مسئولان پذیرایی، نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی، پیشگیری از مسمومیت‌ها و ارتقای فرهنگ تغذیه سالم در جامعه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->