دستگیری ۳ متهم ماجرای تیراندازی در چالوس + ویدئو کمبود ۸۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران در دهه پایانی ماه صفر فرمانده انتظامی خراسان رضوی: ورود خودرو از مبادی ورودی مشهد ۱۲ درصد افزایش داشته است| آماده‌باش کامل در ایام دهه آخر ماه صفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: در دهه آخر ماه صفر کمبودی در حوزه‌های بهداشت، درمان و دارو نداریم قتل شریک تجاری در باغ ویلا + انداختن جسد در چاه | متهم در آستانه قصاص آغاز طرح «هم‌محله‌ای امام‌رضا(ع)» با محوریت ارتقای فرهنگ میزبانی زائران در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی اسکان ۹۶۹ هزار نفرشب زائر در مشهد طی دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ حقوق سرایداران مدارس افزایش می‌یابد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) وقتی میراث آینده شهر در خطر است   مدارس از نیمه شهریور ۱۴۰۴ بازگشایی می‌شود؟ واکنش پلیس مازندران به فیلم تیراندازی در چالوس + فیلم (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) لزوم درج نرخ ترک تحصیل در کارنامه عملکرد استان‌ها برای ارزیابی کیفی آموزش منطقه‌ای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ با ورود فناوری به روش‌های تدریس همراه خواهد بود قرارگیری ۶۱۴ مرکز فنی و حرفه‌ای رایگان در اختیار آموزش و پرورش بازدید و نظارت پیاپی مسئولان آموزش و پرورش از فرآیند ثبت‌نام مدارس عضو کمیسیون آموزش مجلس: طرح آغاز مدارس از ۵ سالگی در راستای افزایش بهره‌وری آموزش است خبر خوش برای بازنشستگان | مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با حقوق مردادماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود پذیرایی از زائران رضوی، زیر ذره‌بین بازرسان بهداشت و سلامت | زائران دهه آخر صفر مراقب گرمازدگی باشند اگر کبد چرب دارید، این چاشنی چربی‌سوز را مصرف کنید سطح ذخایر آبی سد فریمان به پایین‌ترین حد ممکن رسید محموله ۴ میلیارد تومانی قهوه قاچاق در راه مشهد زمین‌گیر شد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) آتش‌سوزی‌ مهیب در جنگل‌های جنوب اروپا با چندین کشته و هزاران آواره + ویدئو ۲۰ کشته و ۱۳۴ زخمی در حادثه انفجار و حریق کارخانه‌ای در روسیه (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان بارندگی‌های موسمی در پاکستان به ۶۵۷ تن افزایش یافت (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) بارندگی سیل‌آسا پایتخت تجاریِ هند را مختل کرد| صدور هشدار قرمز برای بمبئی و مناطق اطراف آن (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) چهارمین دریاچه بزرگ جهان کاملا خشک شد هشدار محیط زیست درمورد سوزاندن لاستیک‌های فرسوده استقرار ۵ هزار نیروی داوطلب جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی برای ارائه خدمات به زائران دهه پایانی صفر در مشهد و خراسان رضوی
سرخط خبرها

چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۳۴۷۳۵۸
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۱
چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟
در فضای مجازی ادعا شده که نتایج مطالعات نشان می‌دهد اگر نوشیدنی برای چند ساعت در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتری‌ها و ترکیبات مضر در آن تشکیل می‌شود. اما آیا این موارد مطرح شده با واقعیت منطبق است و متخصصان هم با نتایج تحقیقات و آنچه در فضای مجازی مطرح می‌شود هم نظر هستند؟

به گزارش شهرآرانیوز، درباره صحت و سقم ادعای مطرح شده درباره ایجاد باکتری در نوشیدنی‌هایی که در فضای باز قرار می‌گیرند دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه توضیح می دهند:

چه نوشیدنی‌هایی در فضای باز خطرناک می‌شوند؟

دکتر منصور رضایی با بیان اینکه مسائلی نظیر اینکه اگر نوشیدنی در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتری‌ها و ترکیبات مضر در آن تشکیل می‌شود بیشتر از مواردی است که در فضای مجازی مطرح می‌شود، گفت: زیاد نسبت به مطالبی که خیلی در فضای مجازی مطرح می‌شود، احساس خوبی ندارم. آنها ادله خودشان را دارند و با آسمان و ریسمان بافتن و افزودن مواردی از طب سنتی سعی در جذب کاربر و فالوور دارند. البته این مورد درباره نوشیدنی‌های حاوی خامه و شیر و آبمیوه‌هایی که تکه‌های میوه طبیعی در خود دارند صدق می‌کند. اما ادله علمی برای اینکه همه نوشیدنی‌ها در صورتی که فضای بیرون قرار گیرند، محل کشت میکروب‌ها و یروس‌ها می‌شوند وجود ندارد. یک زمانی درباره یک غذا مانند مرغ، تخم مرغ، شیر آبگوشت و خورش از من نظر می‌خواهید که می‌گویم بله در صورتی که این غذا‌ها برای مدت نسبتا طولانی در محیط بیرون نگهداری شوند محیط کشت میکروب و باکتری و انگل در آنها ایجاد می‌شود. یعنی همانطور که ما از تغذیه شیر سود می‌بریم، میکروب‌ها ریروس‌ها انگل‌ها و قارج‌ها هم سود می‌برند. در نتیجه محیط کشتی در آبگوشت یا خورش‌ها و گوشت‌ها و آبمیوه‌هایی که در فضای باز نگهداشته می‌شوند تشکیل می‌شود.

او در ارتباط با نوشیدنی‌ها توضیح داد: اینکه یک نوشیدنی مانند چای دم کرده برای چند ساعت بماند و محلی برای رشد میکروب‌ها و باکتری‌ها شود، چنین چیزی را تا به حال نشینیده و دیده و تجربه نکرده‌ام و به نظر نمی‌رسد ادله محکمی در این باره وجود داشته باشد و ترجیح می‌دهم در این باره سکوت کنم. در مورد آب معندی هم این مساله مطرح می‌شود که اگر در فضای بیرون نور مستقیم مدتی نسبتا طولانی به آن بخورد، پلیمر‌های پلاستیک بطری مونومر آزاد می‌کنند، مونومر‌ها می‌تواند یکی از فاکتور‌های خطر برای ایجاد سرطان باشد. اما نه اینکه من یک یا دو بار از این آب بخورم. این در صورتی تا حدی امکان پذیر است که فردی آب را دائم در فریزر قرار داده و از پلاستیک بطری آن مونومر آزاد شده و اگر فضای بیرون قرار گیرد مونومر‌های بیشتری آزاد می‌شود که این مونومر‌ها می‌توانند از دلایل تحریک سلول‌های سرطانی باشند. اما اگر آب در فضای باز بماند و باکتری و میکروب در آن جمع شود، من برای این فرضیه ادله‌ای ندارم.

این متخصص در ادامه توضیح داد:، اما آبگوشت، خورش، سوپ و غذا‌هایی که در میهمانی‌ها بعد از صرف غذا تا چند ساعت می‌گذارند در دمای بیرون بمانند محیط مناسبی برای کشت میکروب‌ها می‌شوند غذا‌هایی که در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه اتاق باقی بمانند بهترین محل برای تشکیل باکتری و میکروب‌ها خواهند یود. به چنین فضایی محیط کشت می‌گویند. من زیاد به این به این فرضیه که آب بطری در صورت قرار گرفتن در فضای بیرون می‌تواند محل تجمع باکتری‌ها و میکروب‌ها شود اعتقادی ندارم.

چکار کنیم؟

دکتر رضایی درباره راهکار‌های پیشگیری از تشکیل ازباکتری‌ها و میکزوب‌ها در خوراکی‌ها گفت: غذا‌ها باید در اولین زمان ممکن (یا به قول انگلیسی‌ها as soon as possible) بعد از خورده شدن ناهار یا شام بلافاصله سرد شوند (و نه آهسته) و آنها را در یخچال بگذاریم. اگر در فضای بیرون آبگوشت و خورش را نگهداریم بارمیکروبی آن بالا می‌رود و سیستم ایمنی بدن تا حدی می‌تواند این میکروب‌ها را تحمل کند، از آن حد که گذر کند آن میکروب، ویروس یا باکتری، انگل یا قارج بر بدن ما عارض می‌شود و می‌تواند بیماری‌های گوارشی هم به شکل حاد اسهال و به شکل بیماری‌های مزمن نظیر بیماری‌های کبدی ایجاد کند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->