ظرفیت پذیرش بیمارستان‌های مشهد افزایش پیدا کرد | خدمت‌رسانی هفت هزار پزشک و پرستار در روز‌های پایانی صفر ۱۴۰۴ تبریک وزارت امور خارجه به مدال‌آوران المپیاد بین‌المللی نجوم + عکس آیا آتشفشان قله دماوند فعال شده است؟ + فیلم و علت (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) آیا مدارس مسجدمحور رسمیت دارند؟ افتتاح کتابخانه موزه بنیاد مستضعفان در هفته وحدت ویدیو | مرگ ۷ کارگر در حادثه پاره شدن کابل پُل در چین کسب درآمد نزدیک به ۷.۵ میلیارد دلار از ورود گردشگران خارجی به ایران در سال ۱۴۰۳ وزیر آموزش و پرورش: کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان در اولویت وزارت است ویدیو | لحظه سقوط جنگنده F18 آمریکایی در مالزی توصیه فرودگاه مشهد: زائران دهه پایانی ماه صفر از مترو استفاده کنند رئیس سازمان استخدامی کشور: طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان در شهریور ۱۴۰۴ به نتیجه می‌رسد رشته‌های رزمی در مدارس، تحت نظارت مراکز کانون ورزشی هستند پدری با دو پسر ۱۳ و ۱۴ ساله‌اش جان خود را در دریای خزر از دست دادند (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) اختلافات خانوادگی در یوسف‌آباد تهران رنگ خون گرفت (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۴) | مشهد در روز شهادت امام رضا(ع) خنک می‌شود استاندار خراسان رضوی خواستار تشکیل کارگروه هوشمندسازی آموزشی شد اجرای برنامه‌های ایمنی گسترده در جاده‌های منتهی به مشهد در دهه آخر صفر معرفی یک اثر نفیس خطی مرتبط با زندگانی نبی اکرم(ص) در کتابخانه ملی ایران کشف محموله بزرگ داروهای غیرمجاز در تهران (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) زمان اعلام نتایج مرحله اول آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش برای مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات سه‌هزار متری جنگل‌های چالوس (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ۷.۵ ریشتری در آمریکای جنوبی (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) تصویب ۱۸ برنامه راهبردی برای بهبود وضعیت سالمندان امتحانات پایان ترم دانشجویان از فردا، یکم شهریور ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد حکم قطعی پرونده فوت کودک ۲ ساله در یزد صادر شد زلزله تهران را لرزاند + جزئیات (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) درگیری شدید مهاجمان با کادر درمان یک بیمارستان در کرج (۳۰ مرداد ۱۴۰۴) مشهدالرضا(ع)؛ جلوه‌گاه وحدت و معنویت تصادف دو دستگاه خودروی پراید در بخش رضویه مشهد با ۸ مصدوم + عکس (۳۰ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نقش مایعات و لبنیات در افزایش میزان شیر مادر

  • کد خبر: ۳۵۱۹۵۰
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
نقش مایعات و لبنیات در افزایش میزان شیر مادر
عضو هیات علمی گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مصرف مایعات و لبنیات به میزان کافی را موجب افزایش میزان شیر مادران در دوران شیردهی عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا سهرابی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به دلایل متعدد اجتماعی، شاهد کاهش گرایش مادران به شیر دادن به نوزاد هستیم، گفت: مزایای فراوان شیر مادر برای سلامت نوزاد و خود، ضرورت توجه جدی‌تر به این موضوع از سوی بانوان را مطرح می‌سازد.

آغوز؛ هدیه مادر به سلامتی نوزاد

او با اشاره به اینکه شیر مادر به ویژه در شش ماه نخست تولد، می‌تواند همه نیاز‌های نوزاد به منابع غذایی لازم برای رشد و سلامتی را فراهم آورد، افزود: به ویژه نخستین شیر مادر پس از تولد نوزاد که به نام «آغوز» شناخته می‌شود، می‌تواند با دارا بودن الکترولیت‌های مفید و مواد موثر بر ایمنی‌زایی بالا، ضامن سلامت نوزاد باشد و از سویی دیگر در یک تماس پوست با پوست، رابطه عاطفی مادر و نوزاد را به نحوی موثر شکل دهد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به یافته‌های علمی در زمینه اثربخشی آغوز بر کاهش بروز کولیک در نوزادان، دفع بهتر مدفوع و جلوگیری از کاهش وزن اشاره کرد که موجب توصیه پزشکان برای تغذیه نوزاد با آغوز شده است.

سهرابی نوع پروتئین موجود در شیر مادر را اغلب از نوع «وی» عنوان کرد که هضم مناسب تری دارد و ادامه داد: همچنین ترکیبات موجود در شیر مادر به جذب منابعی مانند آهن در بدن نوزاد کمک کرده و بدن او را از ایمنی بالایی در برابر بیماری ها، به ویژه اختلالاتی مانند اسهال و آلرژی برخوردار می‌سازد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نتایج بررسی‌های علمی مبنی بر اثربخشی تغذیه با شیر مادر در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در بزرگسالی را دیگر عاملی برشمرد که لازم است مادران نسبت به آن آگاهی داشته باشند.

شیر دادن به نوزاد؛ تلاشی موثر در دستیابی به وزن متعادل مادر پس از بارداری

به گفته این دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علاوه بر حمایتی که مادر به کمک تغذیه با شیر خود از فرزند دارد، نقش این فرآیند در سلامت مادر نیز دیگر عامل افزایش گرایش به این تغذیه است که بر اساس پژوهش‌های انجام شده، از بروز برخی سرطان‌های هورمونی مانند سرطان‌های پستان و تخمدان پیشگیری می‌کند و از سویی دیگر، راهکاری مناسب برای دستیابی به وزن متعادل مادر پس از بارداری و زایمان است.

سهرابی یکی از موارد نگران کننده برای مادران در فرآیند شیر دادن به نوزادان را حجم کم شیر مادر عنوان کرد و در این زمینه توصیه کرد: افزایش میزان مایعات و لبنیات؛ دریافت کافی منابع پروتئینی شامل پروتئین‌های حیوانی نظیر گوشت، مرغ و ماهی و پروتئین‌های گیاهی مانند عدس و ماش؛ همچنین مصرف مغز‌ها مانند مغز بادام، می‌تواند در افزایش شیر مادر موثر بوده و این دغدغه را برطرف سازد.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اثرگذاری مستقیم تغذیه مادر بر شیر گفت: مواد غذایی مانند سیر و پیاز موجب تغییر بوی شیر شده و مصرف مواد غذایی نفاخ نیز می‌تواند بروز مشکلاتی مانند کولیک را در نوزاد ایجاد کند.

لزوم پرهیز از مصرف کافئین در دوران شیردهی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین مصرف کافئین را دارای اثرگذاری مستقیم بر شیر مادر دانست و از مادران خواست تا در دوران شیر دادن، استفاده از نوشیدنی حاوی کافئین را تا حد ممکن کاهش دهند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، مصرف دارو‌های بیماری‌های خاص، دارو‌های مربوط به بیماری‌های هورمونی مانند تیروئید و یا دارو‌های شیمی درمانی، دیگر مواردی بود که این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آنها به عنوان مواردی اشاره کرد که در دوران شیر دادن به نوزاد، لازم است با نظارت پزشک انجام شود.

سهرابی تاکید کرد: با توجه به اهمیت بالای تغذیه با شیر مادر در افزایش ایمنی بدن نوزاد در برابر بیماری‌ها، توصیه می‌شود تغذیه انحصاری با شیر مادر طی شش ماه نخست بعد تولد صورت پذیرد و برای حفظ اثرات ایمنی‌زا، دست کم به مدت سه ماه شیر دادن به نوزاد ضروری است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->