جهت تهیه شربت زعفران میتوانید بنا به ذائقه خود از انواع طعمدهندههایی چون پودر هل، پودر وانیل، پودر دارچین، گلاب و ... استفاده کنید یا این که شربت را بدون هیچ افزودنی مصرف کنید. طرز تهیه شربت زعفران به صورت زیر است:
مواد مورد نیاز | مقادیر لازم |
زعفران ساییده شده | 1 قاشق چایخوری |
آب | ۲ لیوان |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
اولین گام در تهیه شربت زعفران، دم کردن درست آن است؛ زیرا عطر و طعم ناب زعفران، جان و روح شربت را میسازد. دم کردن زعفران روشهای متعددی دارد، اما ۳ روش ساده و رایج وجود دارد که بیشتر افراد از آنها استفاده میکنند. برای دستیابی به طعمی اصیل و ماندگار، توصیه میکنیم زعفران خود را از برند ایرانی معتبر، باکیفیت و اقتصادی مانند سحرخیز تهیه کنید. با انتخاب زعفران سحرخیز، نوشیدنی شما نه تنها طعمی بینظیر خواهد داشت، بلکه کیفیتی تضمین شده و تجربهای خوشایند را نیز به همراه خواهد داشت. برای اطلاع از قیمت زعفران، حتما به این لینک https://saharkhizland.com/products/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86/ مراجعه کنید.
زعفران را داخل هاونگ ریخته و به خوبی بکوبید. پودر حاصل را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و روی آن را با نعلبکی بپوشانید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن زمان دهید که دم بکشد. برای وارد کردن شوک به زعفران پس از دم کشیدن داخل آن چند قالب یخ بیاندازید.
زعفران را به خوبی داخل هاونگ بکوبید و پودر را داخل یک لیوان بریزید. چند تکه یخ به آن اضافه کنید و اجازه دهید که یخها کاملاً آب شوند.
زعفران را در هاونگ بکوبید و پس از این که پودر آن را به آب جوش اضافه کردید به مدت ۱۵ دقیقه روی بخار کتری قرار دهید.
در این مرحله باید اقدام به تهیه شربت یا همان شیره نوشیدنی زعفران کنید. به این منظور آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. شروع به هم زدن ترکیب کنید تا شکر کم کم داخل آب حل شود. این کار را تا جایی ادامه دهید که شکر به طور کامل در آب حل شود.
پس از این که شکر به طور کامل در آب حل شد، هنگامی که شیره هنوز روی حرارت ملایم قرار دارد زعفران دم کرده و گلاب را به آن اضافه کنید. سپس برای بهتر شدن طعم و جلوگیری از شکرک زدن شربت یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.
اجازه دهید شربت به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند تا به غلظت برسد. سپس حرارت شعله را خاموش کنید و بگذارید شربت خنک شود.
مقدار یک سوم از لیوان را با شربت پر کنید و مابقی آن را آب بریزید. چند تکه یخ داخل شربت بریزید و نوش جان کنید. میتوانید بنا به سلیقه خود خاکشیر، تخمشربتی و افزودنیهای دیگری نیز به شربت اضافه کنید.
برای جلوگیری از شکرک زدن، کدر شدن و کپک زدن شربت و برای این که شربت زعفران خانگی را به بهترین شکل خود تهیه کنید بهتر است نکاتی را در نظر داشته باشید. از جمله نکات و ترفندهای مهم در طرز تهیه شربت زعفران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای جلوگیری از شکرک زدن و حفظ خواص شربت زعفران هنگامی که شربت روی حرارت قرار دارد یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.
شما میتوانید شربت زعفران را به مدت چند هفته داخل یخچال نگهداری کنید. جهت جلوگیری از کپک زدن شربت و افزایش طول عمر آن اجازه دهید که شربت روی شعله به قوام مناسب برسد و آن را در ظروف شیشهای تمیز و خشک نگهداری کنید. از وارد شدن آب به ظرف شربتی که نگهداری میکنید خودداری نمایید.
یکی از مهمترین نکات در طرز تهیه شربت زعفران، حفظ رنگ و شفافیت شربت است. به این منظور حتماً نکات زیر را در نظر داشته باشید:
برای طعمدهی به شربت زعفران خانگی میتوانید از طعمدهندههای مختلف شامل پودر هل، پودر زنجبیل، پودر وانیل، پودر دارچین و ... استفاده کنید. به علاوه پس از ریختن در لیوان میتوانید بنا به سلیقه خود به این شربت چند برگ نعناع خشک، پوره لیمو، تخم شربتی و خاکشیر اضافه کنید.
شربت زعفران یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین انواع شربتها برای رفع عطش بوده که دارای خواص بسیار زیادی نیز برای سلامتی است. این شربت با موادی چون زعفران دمکرده، شکر، آب، گلاب و آبلیمو تهیه میشود. طرز تهیه شربت زعفران پیچیده نیست و تنها در ۲۰ دقیقه میتوانید آن را آماده کنید. از شربت زعفران در فصول گرم سال برای رفع عطش و جلوگیری از گرمازدگی استفاده میشود. با مصرف روزانه یک لیوان از این نوشیدنی میتوانید پوست خود را زیباتر کرده و بدن خود را در برابر بسیاری از بیماریها مانند آلزایمر حفظ کنید.