بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳) ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها ۶۰ درصد خودرو‌های جدید تولید داخل در آزمون معاینه فنی مردود می‌شوند ویدئو | بورس به‌زودی ۲۴ساعته خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) | نارنگی موجود در بازار با ۳ قیمت شرایط فروش ۲ خودرو کیا وارداتی اعلام شد رکورد معاملات روزانه گواهی شمش طلا شکسته شد (۵ دی ۱۴۰۳) کشف فرار مالیاتی از فعالیت ۷ صندوق قرض‌الحسنه آیا بازار بورس فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) فعال است؟ نور نبوغ دانش‌بنیان‌ها بر تاریکی شهر| هفدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق آغاز به‌کار کرد + ویدئو پیش بینی قیمت سکه و طلا (چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳) قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد+ جزئیات (۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

صادرات منفی خراسان رضوی به آسیای میانه

  • کد خبر: ۳۸۲۰۳
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰
صادرات منفی خراسان رضوی به آسیای میانه
شیوع کرونا به دلیل اقدامات سخت‌گیرانه کشور ترکمنستان باعث شده صادرات ما به آسیای میانه منفی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز،رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: شیوع کرونا به دلیل اقدامات سخت‌گیرانه کشور ترکمنستان برای استان خراسان رضوی تاثیراتی داشته و این استان که دروازه ورود به آسیای میانه بوده، در صادرات به کشورها دچار مشکلاتی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل منفی بوده ‌است.

محمدعلی امیرفخریان در خصوص ظرفیت‌های کشور در صادرات اوراسیا، اظهار کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا 23.2 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را دارد و 21.6 درصد از جمعیت جهان عضو آن هستند. با این شرایط، مشخص است که این کشورها می‌توانند برای محصولات کشورمان بازار مناسبی داشته ‌باشند و زمینه مناسبی برای ارتقاء روابط، چه در بحث صادرات و چه در تامین اقلام مورد نیاز مانند مواد اولیه کارخانجات، خوراک دام و... فراهم است.

وی افزود: ما در اوراسیا فرصت‌ها و تهدیدهایی داریم. در بحث صادرات، کشورهای اوراسیا خود تامین‌کننده نفت هستند و به این بازار احتیاجی ندارند، اما در زمینه صادرات سایر اقلام که تعرفه ترجیحی از سمت اتحادیه به ما داده ‌شده و حدود ۵۰۳ قلم کالا است، ظرفیت‌های مناسبی برای استفاده از این بازار وجود دارد.

امیرفخریان ادامه داد: بیش‌تر این اقلام، به خصوص در استان خراسان رضوی، مربوط به محصولات کشاورزی و صیفی‌جات، قطعات خودرو، فرش‌ها، انواع شکلات، بیسکوئیت، ترشی‌جات، مربا و ژله، آبمیوه، روغن‌های معدنی، شیشه و آلومینیوم، دارو، رنگ‌ و رزین، شوینده‌ها، چسب‌ها، حلال‌ها، لوله و شلنگ، فیلم پلی‌اتیلن، خمیر کاغذ، وان، دوش، ظرف‌شویی، لوازم آشپزخانه، پارچه‌ها، کفپوش‌ها، پروفیل، مخازن، ظروف آهنی، اجاق گاز، محصولات مسی، دیگ‌های بخار، ماشین‌آلات معدنی، شیرآلات و قطعات خودرو است.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی در خصوص لزوم توسعه واحدهای صادرات‌محور، عنوان کرد: اینکه تعرفه ترجیحی برای کالاها در نظر گرفته‌ شده‌، مزیتی‌ نسبت به سایر کشورها است که می‌توانیم وارد بازار شویم. برای استفاده از این موقعیت، پیشنهاد می‌شود تا واحدهای صادرات‌محور توسعه داده شود و یا تولیدات محصولات آن‌ها افزایش یابد.

وی با اشاره به لزوم بررسی مشکل در ترانزیت کالا و عبور از کشور ترکمنستان، تصریح کرد: خراسان‌ رضوی یکی از مسیرهای ورودی کشور به منطقه اوراسیا است، اما متاسفانه به ‌دلیل کارشکنی‌های کشور ترکمنستان، همواره مخاطره‌ای در ترانزیت از این کشور بوده و هست که این موضوع منعکس شده تا در دستگاه‌های دیپلماسی سیاسی برای بررسی آن اقدام کنند. ما ارتباط مستقیم از شرق کشور با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا نداریم و از مسیر دریای خزر از طریق بندر امیرآباد می‌توانیم به قزاقستان متصل شویم.

امیرفخریان اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که کشور ترکمنستان برای ترانزیت اقلام کشور ما ایجاد کرده، این است که پس از شیوع کرونا، اقدام به بستن مرزهای خود نموده، در ماه‌های قبل صادرات ما از طریق گمرکات استان انجام نشده‌ و بیش‌تر از طریق گمرکات استان مازندران انجام شده، همچنین استان خراسان رضوی از مسیر افغانستان به سمت قرقیزستان نیز محصولاتی صادر کرده است.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: شیوع کرونا به دلیل اقدامات سخت‌گیرانه کشور ترکمنستان برای استان خراسان رضوی تاثیراتی داشته و این استان که دروازه ورود به آسیای میانه بوده، در صادرات به کشورها دچار مشکلاتی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل منفی بوده ‌است.

وی در خصوص تاثیر توافق ایران و چین بر صادرات منطقه‌ای اوراسیا، گفت: کشور ما، کشور جذابی برای تولید است، زیرا هم به آب‌های آزاد جنوب و هم به سرزمین‌های شمالی دسترسی دارد. همچنین از انرژی ارزان و کارگر با قیمت پایین برخوردار است.

امیرفخریان خاطرنشان کرد: توافق ایران و چین، می‌تواند زمینه را برای استفاده از ظرفیت‌های تکنولوژی در چین و تامین مواد اولیه چینی فراهم کند و تولیدات با هدف صادرات به منطقه از جمله به کشورهای اوراسیا داشته ‌باشیم، بنابراین این توافق می‌تواند نقش بسیار مهم و موثری در افزایش تراز تجاری و مبادلات تجاری کشور با سایر کشورهای منطقه داشته‌ باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->