یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها
وزیر نفت:

ارزش تولیدات پتروشیمی به ۳۷ میلیارد دلار تا ۱۴۰۳ می‌رسد

  • کد خبر: ۳۷۸۱۷
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
ارزش تولیدات پتروشیمی به ۳۷ میلیارد دلار تا ۱۴۰۳ می‌رسد
با افتتاح ۲۷ طرح دیگر تا سال ۱۴۰۰ با سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلاری، ارزش تولیدات پتروشیمی به ۲۵ میلیارد دلار و تا سال ۱۴۰۳ این عدد در جهش سوم به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، «بیژن نامدار زنگنه» روز پنج‌شنبه در مراسم افتتاح طرح‌های ملی وزارت نفت گفت: تا پایان سال ۱۳ طرح دیگر افتتاح خواهد شد که موجب افزایش ۲۵ میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی کشور می‌شود.

 

وی گفت: یکی از مهمترین وظایف صنعت پتروشیمی این است که با تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز از خام فروشی جلوگیری می‌کند، تامین خوراک صنایع پایین دستی در صنایع داخلی و جلوگیری از خروج ارز برای تامین نیازها از دیگر مواهب این صنعت است و مهم ترین تامین کننده نخست ارز کشور در سامانه نیما به عنوان بزرگترین صادر کننده غیر نفتی است.

 

زنگنه با بیان اینکه در سال ۱۳۷۶کل ارزش تولیدات صنعت پتروشیمی با همه تلاش‌ها قبل از انقلاب و ۲۰ سال بعد از انقلاب کمتر از یک میلیارد دلار بود، ادامه داد: با جهش در دو دولت اصلاحات این درآمد در سال ۱۳۹۲ به حدود یازده میلیارد دلار رسید، از سال ۹۲ با جهش دوم صنعت پتروشمی در فاصله سال‌های ۹۲ تا پایان سال ۹۸، ۱۸طرح دیگر به بهره برداری رسید و با به تولید رسیدن ۲۷ طرح دیگر تا سال ۱۴۰۰ با سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلار، ارزش تولیدات پتروشیمی به ۲۵ میلیارد دلار و تا سال ۱۴۰۳ این عدد با ادامه کار در جهش سوم به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

 

وی ادامه داد:به این ترتیب تولید پتروشیمی تا پایان دولت نسبت به ابتدای دولت ۲ برابر شده است و با پیشرفت‌های فیزیکی طرح‌هایی که مشخص است و همه آنها منتشر شده است تا سال ۱۴۰۴ به بیش از سه برابر نسبت به ابتدای دولت خواهد رسید.

 

۲۵ دصد ارزش بازار سرمایه اکنون متعلق به شرکت‌های پتروشیمی است

وی ادامه داد: پتروشیمی‌ها در بورس هم نقش خیلی مهمی دارند تا جایی که ۲۵ درصد ارزش بازار سرمایه اکنون متعلق به شرکت‌های پتروشیمی است و چون از گروه‌های ارزآور و صادرات محور هستند خیلی مورد استقبال مردم هستند.

 

زنگنه ادامه داد: در سال‌های گذشته تلاش شد در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و گسترش مالکیت عمومی و مردمی‌کردن اقتصاد تا حد ممکن شرکت‌های پتروشیمی در بورس عرضه شوند.

 

وی گفت:شرکت‌های پتروشیمی پارس، تندگویان و نوری عرضه شدند و چند مجتمع دیگر با همکاری بورس به زودی عرضه می شوند.

 

وزیر نفت ادامه داد: از مهترین کارهایی که در مسیر صنعت پتروشیمی و تولید شده است جمع آوری گازهای همراه نفت بوده است.ان.جی.ال سه هزار و ۲۰۰ و سه هزار و ۱۰۰ پالایشگاه بید بلند که بزرگترین ان. جی.ال کشور است و طرح‌های کنگان همه برای تامین خوراک پتروشمی‌ها هستند که اضافه شدن تولید اتان را موجب خواهد شد.

 

وی گفت: تولید اتان در ابتدای دولت سه و نیم میلیون تن بوده است که در انتهای دولت به ۱۴ میلیون تولید اتان خواهیم رسید که مساوی با ۴ برابر تولید فعلی است.

 

زنگنه با اشاره به افتتاح طرح کاتالیست، گفت: ما ۴۰ گروه کاتالیست داریم، ۸۵ نوع کاتالیست در صنعت پتروشیمی مصرف می‌شود که ارزش سالانه آن ۲۷۰ میلیون دلار است که در ۷ سال اخیر به ارزش ۱۰۴ میلیون دلار بومی‌سازی شده و در داخل کشور تولید شده است.

 

وزیر نفت ادامه داد: با برنامه ریزی‌های انجام شده امیدواریم تا سال ۱۴۰۰، ۱۸ کاتالیست دیگر به ارزش ۹۰ میلیارد دلار در داخل کشور ساخته شود.

 

زنگنه با اشاره به بهره‌برداری از افتتاح پروژه‌های متانول کاوه و پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه در استان بوشهر با دستور رئیس جمهوری، گفت: افتتاح این دو طرح ۴ میلیون تن ظرفیت تولید کشور را افزایش می‌دهد و یک و شش دهم میلیارد دلار ارزش طرح‌هایی است که امروز افتتاح شده است.

 

وی با ابراز خوشحالی از اینکه طرح متانول کیمیای پارس خاورمیانه متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان است، گفت: امیدواریم فرهنگیان عزیز از نعمت و درامد آن استفاده کنند.

 

وزیر نفت اضافه کرد: تولید متانول کشور در پایان سال ۹۸ حدود ۶.۷ میلیون تن بوده است با پایان جهش دوم به ۱۷.۵ میلیون تن و در پایان جهش سوم به ۲۴ میلیون تن می‌رسد ضمن اینکه یک خبر خوب است یک هشدار هم هست که ممکن است با اشباع بازار مواجه شویم و لذا باید تولید کنندگان به پایین دستی متانول بسیار توجه کنند.پروپیلن بیشترین نیاز را در صنایع پایان دستی دارد و کمبود هم داریم. اکنون طرح‌های زنجیره پیشران را بر اولویت پروپیلن قرار دادیم که به زودی به دولت تقدیم می‌کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->