آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴ عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

اوج گیری آخرین بارش های شهابی قرن در آسمان ایران

  • کد خبر: ۳۸۳۷۲
  • ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
اوج گیری آخرین بارش های شهابی قرن در آسمان ایران
بارش پرساوشی یکی از بارش‌های مشهور سالانه است که به خاطر وقوع آن در فصل تابستان و به دلیل عبور آذرگوی‌های ویژه این بارش، بسیار مورد توجه علاقمندان به رویداد‌های نجومی است. شهاب‌های درخشان از ویژگی‌های این بارش شهابی معروف است.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران  درباره بارش شهابی پرساوشی اظهار کرد: بارش پرساوشی یکی از بارش‌های مشهور سالانه است که به خاطر وقوع آن در فصل تابستان و به دلیل عبور آذرگوی‌های ویژه این بارش، بسیار مورد توجه علاقمندان به رویداد‌های نجومی است. شهاب‌های درخشان از ویژگی‌های این بارش شهابی معروف است.

 

پرساوشی امسال به نوعی آخرین بارش شهابی قرن

او در ادامه بیان کرد: این بارش آخرین بارش پرساوشی است که عدد سال آن با ۱۳ شروع می‌شود و برای برخی شاید تداعی گر آخرین بارش شهابی تابستانی در قرن خورشیدی حاضر باشد، هر چند که باتوجه به نداشتن سال صفر در ابتدای گاه شمار، سال ۱۴۰۰ را می‌توان پایان بخش قرن حاضر خورشیدی دانست.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: این بارش به غلط توسط برخی "بَرساوشی" نامیده می‌شود در حالیکه نام آن با توجه به وجود حرف "پ" در زبان ما، "پِرساوشی" است که متاسفانه به یک غلط مصطلح تبدیل شده است.

 

عتیقی درباره زمان اوج این بارش‌ها تصریح کرد: ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه روز چهارشنبه، ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ (وضعیت نور روز در ایران) یکی از زمان‌های اوج بارش پرساوشی امسال است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: با این وجود ۳ زمان دیگر نیز برای مشاهده اوج این بارش پیش بینی شده است. این تاریخ‌ها سه شنبه، ۲۱ مرداد، چهارشنبه، ۲۲ مرداد و پنج شنبه، ۲۳ مرداد است. ماه در وضعیت هلال کاهنده صبحگاهی تا حدودی مزاحم مشاهده برخی از شهاب‌های کم نور این بارش است. شهاب‌های بسیار درخشان از ویژگی‌های این بارش زیبای تابستانی است.

 

بارش ۵۰ شهاب در هر ساعت

او در ادامه اضافه کرد: بهترین زمان مشاهده شهاب‌های پرساوشی پس از نیمه شب تا صبح است، که تا قبل از طلوع ماه به طور قطع شرایط برای مشاهده شهاب‌ها مهیا‌تر خواهد بود. هر چند که طی این شب‌ها (بامداد سه شنبه، چهارشنبه و پنج شنبه پیش رو) شرایط برای مشاهده شهاب‌ها بسیار مهیا‌تر خواهد بود. در طی این شب‌ها تا ۵۰ شهاب در ساعت به عنوان ZHR «میزان بارش ساعتی سرسویی» برای بارش پرساوشی امسال است.

 

عتیقی گفت: در سال‌های اخیر، بدون حضور نور ماه در آسمان حتی تا ۱۰۰ شهاب در آسمان نیز دیده شده است. در بین شهاب‌های این بارش هنوز هم شهاب‌هایی از بارش قبلی یعنی شهاب‌های دلتا دلوی مشاهده خواهد شد و تفاوت آن‌ها با یکدیگر تنها در کانون بارش است. کانون بارش پرساوشی در صور فلکی به همین نام در آسمان است و با امتداد شهاب‌های این بارش به سمت صور فلکی پرساوش و یا «بُرنده سر غول» به این صور فلکی می‌رسیم که از این نظر با بارش دلتا دلوی متفاوت خواهد بود.

 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به اینکه شهاب با شهاب سنگ تفاوت دارند، یادآوری کرد: بر عکس شهاب سنگ که دارای حجم و جرم نسبتا قابل توجه است، شهاب‌ها ذرات میلیمتری هستند که در حدود فاصله صد کیلومتری از سطح زمین با برخورد و اصطکاک با اتم‌های جو زمین برانگیخته شده و نور زیادی متصاعد می‌کنند که به صورت رد شهاب‌ها در سراسر پهنه آسمان قابل مشاهده خواهد بود.

مردم چگونه این شهاب‌ها را در آسمان ببینند؟

او در پاسخ به این سوال که مردم چگونه این شهاب‌ها را در آسمان ببینند، توضیح داد: همه می‌توانند در روز‌ها و ساعات ذکر شده در منطقه‌ای به دور از دود و آلودگی و فضای باز قرار بگیرند و به آسمان نگاه کنند و هر از چند گاهی شهاب‌ها و یا حتی آذرگوی‌ها را می‌بینند که در بخشی از آسمان نور شدید آن‌ها مسیری را طی می‌کند و در حدود چند ده ثانیه و یا چند ثانیه رد آن قابل مشاهده است و سپس محو می‌شود. با مشاهده آذرگوی و یا فایربال از ویژگی‌های این بارش‌ها و زیباترین بخش این بارش ها هستند. فایربال‌ها ذرات درشت تری هستند که جو را ملتهب می‌کنند و نور خیلی زیادی ساطع می‌کنند. 

او ادامه داد: بنابراین از غروب تا طلوع خورشید، زمانی که آسمان تاریک است، می‌توان شهاب‌ها را مشاهده کرد. معمولاً برای دیدن این شهاب سنگ‌ها باید حدود یک تا دو ساعت به آسمان نگاه کرد؛ هرچند ممکن است در چند دقیقه اول یک تا دو شهاب دیده شود، اما طی یک ساعت از رصد بارش‌های شهابی، می‌توان تعداد زیادی شهاب را دید و لذت برد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->