به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در نشست مدیران ارشد رسانه ملی با بیان این که صداوسیما رسانه ویژهای است، گفت: همه مطبوعات و فضای مجازی و دیگران، آنهایی که تریبونهای مختلف دارند در صحنه بیان و اطلاع رسانی فعال هستند اما صدا و سیما امتیازات ویژهای دارد. علاوه بر این که یک رسانه بسیار گسترده ای است و ملی به این معنا که سراسر کشور را تحت پوشش قرار میدهد و انحصارا آنتن پخش را در اختیار دارد، از طرف دیگر برای مردم این رسانه بسیار مهم است.
وی افزود: اگر مردم بخواهند نسبت به فرزند و جوان و اقوام خود از فضای مجازی استفاده کنند ممکن است دغدغههای مختلف از نظر اعتقادی، سیاسی و اخلاقی داشته باشند اما در صدا و سیما این گونه نیست. در صدا و سیما مردم دغدغه اخلاقی و اینکه از نظر اعتقادی ضربه ای وارد شود، ندارند.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اینکه صداوسیما، صداوسیمای نظام است، اظهار کرد: وقتی صداوسیما خبری میدهد دنیا به عنوان خبری که مورد قبول نظام است میشنود. اگر روزنامه یا سایتی بخواهد حرفی بزند حتی خبرگزاریها اگر رسمی باشند باز جایگاه رسانه ملی و صدا و سیما را ندارند
. روحانی با بیان اینکه اگر بخواهیم کارمان را به دنیا یا به مردم خودمان معرفی کنیم یکی از راهها مقایسه است، اظهار کرد: یعنی کارمان را باید با کار همسایگان و دنیا مقایسه کنیم یا با کار مقاطع دیگر قبل از تاریخی که انجام میدهیم در کشور خودمان مقایسه کنیم. اگر مقایسه نکنیم موفقیت، کامیابی یا ناکامی خیلی روشن و واضح نیست.
وی با اشاره به وضعیت ایران در شرایط شیوع کرونا، تصریح کرد: این وضعیت اگر با کشورهای منطقه یا کشورهای اروپایی و آمریکایی، آفریقایی و جاهای دیگر مقایسه شود، بیتردید نظام و ملت ایران در این حادثه و موضوع مهم فراگیر و بینالمللی، درخشیدند. ما نمیتوانیم بگوییم کم و کسری از کشورهای دیگر داشتیم. در بعضی از جاها، حتما توفیق بیشتر داشتیم در بعضی از جاها مشابه کشورهای دیگر بودیم.
رییس جمهوری ادامه داد: ما در هر دو موج، مشابه موارد در کشورهای دیگر هم دیدیم یعنی آنها هم موج اول و موج دوم را داشتند. اتفاقاً رسانههای فارسی زبان بیگانه معاند چند هفتهای بود که در اوایل موج دوم میگفتند که این ناکارآمدی نظام ایران است و میبایست تعطیلات را یک ماه دیگر ادامه میداد و کار را زود آغاز کرد و اگر تعطیلات را ادامه میدادند، موج دوم نداشتند.
وی یادآور شد: اما همه کشورهایی که این حرف را میزدند خودشان بعد از یک ماه همه با موج دوم مواجه شدند و رسوایی این رسانهها و تبلیغات بیگانه نشان داده شد. واقعیتهای مشهودی که امروز وجود دارد، برای مردم روشن کرد که این رسانهها چقدر بیاعتبار هستند و این یکی از نکات مهم بود که مردم به رسانه ملی اعتماد کنند و نسبت به رسانههای بیگانه با تردید بنگرند.
روحانی گفت: این موفقیت نشان داد که قانون اساسی ما و ساختار نظام ما، برای حوادث و موقعیتهای ویژهای که پیش میآید ساختار مناسبی است. رییس جمهوری اظهار کرد: زمانی که میخواستیم بگوییم مغازهها در شهرستانها یا تهران باز شود یا وقتی که میخواستیم رفتوآمد در استانها آزاد شود همه اینها مقاطع حساسی بود و در این مقاطع حساس تصمیماتی که این ستاد میخواست بگیرد میبایست پشتوانه لازم را از لحاظ حقوقی و شرعی داشته باشد.
روحانی افزود: در ماه رمضان که یا ماه فروردین و اعیاد ملی که داشتیم، در همه این ایام، تصمیماتی که اتخاذ میشد اگر یک مرکزیتی نبود و این مرکزیت پشتوانه حقوقی نداشت، نمیتوانستیم تصمیم قاطع بگیریم و بگوییم این مسجد بسته یا این نمازجمعه تعطیل یا این نماز با این شرایط باز یا این حرم و صحن آن که این همه مورد تقدس و اهتمام مردم ماست، بسته شود.
وی افزود: این اقدامات نشان داد که ساختار حقوقی کشور ما ساختاری است که در روز حادثه و مشکل میتواند ظهور و بروز پیدا کند و با مصوبه خودش گره گشا باشد.
روحانی همچنین با اشاره به نقش کادر درمان در مبارزه با بیماری کرونا افزود: اگر کادر درمان ما شرایط کادر درمان ۹۲ را داشت چطور میتوانستیم بیماری کرونا را اداره کنیم. ما در طول این هفت سال، تعداد تخت بیمارستانی را چه آنهایی که از نو تاسیس کردیم و چه آنهایی که به طور کامل بازسازی کردیم بیش از دو برابر شده و به همین دلیل است که ما در دوران کرونا توانستیم ۲۳ هزار یا ۲۵ هزار یا ۳۰ هزار تخت به کرونا اختصاص دهیم.
وی تأکید کرد: اینکه آیسییوهای ما به گونهای بود که نه در موج اول و نه در موج دوم هیچ کجا ما با معضل مواجه نشدیم بسیار ارزشمند است. حتی یک مورد هم بیمار کرونایی نیازمند بستری یا آیسییو از خدمات محروم نماند. البته ممکن است یک بیمارستانی امکانات نداشته به بیمارستان دیگری ارجاع داده یا حتی گاهی یک شهر به شهر مجاور کمک کرده باشد ولی اینکه تخت یا آی سی یو نباشد، نداشتهایم و این یکی از امتیازات کشور ماست.
رییسجمهوری به افزایش مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: در بخش آب و برق اگر شرایط ما شرایط قبل بود همین تابستان نمیتوانستیم برق مردم را تامین کنیم و حتما دچار ساعتها خاموشی میشدیم. ما ۱۶ هزار مگاوات برق در این هفت سال اضافه کردیم و همین باعث شد که ما توانستیم افزایش مصرف را تحمل کنیم.
روحانی اظهار کرد: در دولت های قبلی هم هر سال برق را اضافه میکردند ولی صداوسیما آنچه در این هفت سال شده را با دولتهای دیگر مقایسه کند و این مقایسه درس آموز خواهد بود.
وی ادامه داد: امروز به مردم میگوییم به ادارات مراجعه نکنید و از طریق فضای مجازی و دیجیتال تماسها را انجام دهید. اگر زیرساخت دیجیتال ما همان زیرساخت ۷ یا ۸ سال پیش بود آیا میتوانستیم از مردم بخواهیم که از طریق فضای مجازی استفاده کنند. مقایسه کنید که این موبایل هوشمند نسبت به آن زمان چقدر بوده است، ۳۰۰ هزار یا حداکثر ۵۰۰ هزار بوده است در حالی که الان ۷۰ میلیون است که قابل مقایسه نیست.
رییس جمهوری ادامه داد: اینکه ۲۱ میلیون خانوار که میخواهند وام بگیرند بدون مراجعه به هیچ بانکی بتوانند وام خود را از طریق فضای ارتباطات مجازی بگیرند و فضای مجازی توانست تحمل کند این کار خیلی بزرگی است.
وی گفت: شبکهای که در بخش آموزش به اسمهای مختلف وارد شده دانشآموزان را اداره میکند و بین معلم و دانش آموز ارتباط برقرار میکند، اگر این امکانات نبود ما چه کار میکردیم.
روحانی تاکید کرد: دشمنان در همان روزهای اولیه شیوع کرونا اصرار داشتند و به افکار عمومی فشار آوردند که کشور را به تعطیلی بکشانند. اگر کشور را میتوانستند به تعطیلی بکشانند و اگر ستاد ملی نبود شاید خیلی مشکلات داشتیم.
رییس جمهوری افزود: در همان روز اول و در همان اولین جلسات در این زمینه تصمیم گرفته شد که البته همان تعبیری که من کردم که طور دیگر آن را در رسانهها تغییر دادندو گفتند که رییس جمهور گفته از شنبه همه چیز عادی میشود در حالی که من گفتم از شنبه همه چیز در روال معمول و عادی خودش است مگر مواردی که ستاد ملی کرونا میگوید. من آن طرفش را تاکید میکردم که هیچ نهاد و هیچ فرد دیگر حق ندارد تصمیم بگیرد. چرا همه استانها برای خودشان تصمیم جداگانه میگرفتند در حالی که هیچ استانی نمیتواند برای استان خود تصمیم بگیرد و مرکزیت ستاد ملی کرونا است که تصمیم گیری میکند.
وی با طرح این سوال که اگر شرایطی که دشمن میخواست به ما تحمیل کند، انجام میشد چه وضعی پیش میآمد؟ اظهار کرد: در همان کشورهای اروپایی مواد غذایی و بهداشتی در ابتدای شیوع کرونا اگر ساعت ده صبح به بعد دنبالش میگشتی دیگر معلوم نبود چیزی پیدا کنی یا نه، اما در کشور ما چنین نشد و الان هم چنین نمیشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش رو بودن هفته دولت گفت: رسانه ملی باید دولت را نقد کند و این حق رسانههاست، اما نقد نمک طعام است اگر دائم به طعام اضافهاش کنیم دیگر آن غذا را نمیشود خورد. شما مدام که نه بیاورید و نمیشود بگویید دیگر کار پیش نمیرود.
روحانی ادامه داد: نقد کردن باید مثل قول سدید باشد. و صداوسیما باید در راس رسانهها چنین عمل کند. یعنی با قول سدید موجب اصلاح کشور و جلوگیری از خطاهای ما باشد. واقعیت را و شرایط دولت را باید مردم بدانند و بدانند ما با چه شرایطی کشور را تحویل گرفتیم و در شرایطی هستیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: من وقتی اوایل کرونا گفتم ما باید خود را با آن سازگار کنیم و زندگی را ادامه دهیم، برخی به من گفتند چرا این حرف را زدی؟ چند هفتهای بعد درست میشود اما میدانیم که چنین نیست و حتی تا پایان امسال و یا سال بعد ممکن است ادامه یابد و اصلأ واکسنی اگر پیدا شود در چه زمانی در دسترس است و اگر هم باشد چقدر ماندگاری دارد و تاثیر میگذارد.
وی یادآور شد: ما در شرایط تحریمی هستیم که در تاریخ کشور سابقه نداشته است. من نمیخواهم بگویم که تحریم همهچیز را درگیر کرده، نه مشکلات دیگر هم وجود دارد ولی تحریم خیلی تاثیرگذار است. گفتوگوهای من با سران کشورهای اروپایی هست که در آن میپرسیدند با وجود این تحریم و شیوع کرونا چطور کشور را اداره میکنید؟
روحانی ادامه داد: از اواخر سال ۹۴ تا آخر سال ۹۶ که تنفسی پیش آمد و تحریمها کاسته شد فضا تغییر پیدا کرد ولی باز از آن روز تا الان در سختترین تحریم ها قرار گرفتیم و حالا در مورد آینده هم وضعیت هنوز قابل پیشبینی نیست.
رییس جمهوری گفت: من از رسانه ملی میخواهم به مردم بگویند که دولت در چه شرایطی قرار دارد و بگویند که در این شرایط چه کارهایی از سوی دولت انجام شده است. خدمات دولت را هم بگویند. وضعیت ما را هم بگویند. واقعیت را به مردم بگوییم، هم مثبتش را بگوییم هم اگر جایی اشکالی است به مردم بگوییم.
وی تاکید کرد: یکی از آثار کرونا که شر زیادی برای ما داشت اما این بود که خیری هم داشت و صداوسیما و دولت را مقداری به هم نزدیک کرد. این نزدیکی میتواند به ما کمک کند. معنای این رفاقت و نزدیکی این نیست که صداوسیما دولت را نقد نکند نه! اصلا برای نقدکردن از این دولت نقدتر نداریم!
رییس جمهوری خطاب به مدیران ارشد صداوسیما تصریح کرد: شما از دولت نقد نکنید از چه کسی میخواهید نقد کنید؟ جز دولت چه کسی را اصلأ میتوان نقد کرد؟ سخت است از قوای دیگر یا مثلاً نیروهای مسلح که باید به خاطر جایگاهشان، ابهتشان حفظ شود، نقد کنید.
روحانی افزود: پس من هیچ انتظاری ندارم که صداوسیما از دولت نقد نکند یا کسی در آن از وزرا نقد نکند اما بگوییم که شرایط دولت چگونه است و خدمات دولت را هم بگویید. شما باید نقد کنید که کارتان پیش برود وگرنه که بدون نقد نمیشود.
وی یادآور شد: آرامش، امید و نشاط برای مردم بسیار مهم است. معنی اصلی امنیت همان آرامش است. اگر مردم آرامش داشتند آنوقت امنیت معنا پیدا میکند وگرنه این امنیت نظامی و انتظامی هم که میگوییم همه برای همان آرامش داشتن مردم است.
رییس جمهوری خطاب به مدیران صداوسیما تصریح کرد: تمام دولت از آخر بهمن که کرونا آمد هیچ روزی برای ما نبود که تعطیل باشیم. همان سیزدهم فروردین که شاهکار مردم رخ داد در همکاری برای حفظ سلامت، ما در همان روز جلسه دولت داشتیم آن هم برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی. پس نه شما از آن روز تعطیل بودید و نه ما تعطیلی داشتیم.
روحانی تأکید کرد: اینکه ما در این دو سال و چندماه تحریم بینظیر آمریکا بایستیم این خودش پیروزی است. نگذاشتیم آموزش و بهداشت و درمان و داروی مردم قطع شود، این پیروزی است. اینکه نگذاشتیم در فروشگاههای ما صف درست شود این پیروزی است.
وی افزود: همین وضعیت روستاها را الان خود صداوسیما وضعیت را با هفت سال پیش مقایسه کند. از نظر راهکشی و ایجاد اتصال راهآهن میان استانها بررسی کنید. گازرسانی را در میان بخشهای مختلف روستایی مقایسه کنید. اولینبار در زابل و زاهدان گازرسانی در دولت تدبیر و امید انجام شد. این در تاریخ سیستان و بلوچستان بیسابقه است.
رییس جمهوری گفت: بزرگترین طرح محیط زیستی تاریخ ما الان در دریاچه ارومیه در غرب کشور در حال انجام است که با اتمام آن در غرب کشور تحولی ایجاد میشود. این قرن ۵۷ سالش در اختیار طاغوت بود و ۴۳ سال آن هم در اختیار انقلاب اسلامی است. بروید و خودتان این دو دوره را از لحاظ سازندگی و آبادانی مقایسه کنید، ببینید چه کسی چه کارهایی انجام داده است.
روحانی تاکید کرد: صداوسیما طبق قانون اساسی برای آزادی بیان و نشر افکار در چارچوب موازین اسلام و حفظ امنیت ملی است. پس صداوسیما یک رسانه فراجناحی است باید صدای همه نظام و دولت و مردم باشد.
منبع: ایسنا