الحوثی: شهید سلیمانی در یاری فلسطینیان نقش ویژ‌ه‌ای ایفا کرد قالیباف: باید نسبت به فشارهای اقتصادی چاره‌اندیشی کنیم پزشکیان: در جایگاهی نیستم که از سردار سلیمانی سخن بگویم سفارت ایران درباره ملاقات سفیر کشورمان با دبیرکل وزارت خارجه ایتالیا توضیح داد مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی آغاز شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) + عکس و ویدئو روسیه دوباره به تاسیسات انرژی اوکراین حمله کرد رژیم صهیونیستی به حومه دمشق حمله کرد رئیس مجلس شورای اسلامی: مصرف انرژی در کشور ۲.۵ برابر جهان است | نیازمند مدیران شجاع در کشور هستیم ترور بشار اسد در روسیه با ماده ای سمی ناکام ماند حاشیه‌های دنباله‌دار نادره رضایی، معاون هنری وزارت ارشاد شهید سلیمانی، هویت معنوی محور مقاومت سخنگوی وزارت امور خارجه: سردار سلیمانی، قهرمان بزرگ عرصه مقابله با تروریسم بود + عکس سردار سلیمانی یک دیپلمات ورزیده بود تفاهم‌نامه همکاری دولت و بنیاد مستضعفان با هدف تأمین فضاهای آموزشی به امضا رسید پیام تبریک پزشکیان به مناسبت روز «بهورز» قالیباف: در برنامه هفتم توجه به مناطق محروم در اولویت کار است + فیلم و عکس پزشکیان سال نو میلادی را به رهبر کره شمالی تبریک گفت تیراندازی مرگبار در نیویورک آمریکا با ۱۱ زخمی (۱۳ دی ۱۴۰۳) + فیلم بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد علی لاریجانی: جریان مقاومت را ایران به وجود نیاورد سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی منصوب شد گالانت از کنست استعفا داد اعتراف رئیس رژیم صهیونیستی به شکست در جنگ ۷ اکتبر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: دولت جدید سوریه یک گروه جهادی افراطی است حمله توپخانه‌ای ترکیه به شمال سوریه (۱۲ دی ۱۴۰۳) پزشکیان: اسلام آمده که عدالت را در جامعه برقرار کند آیا تلگرام و اینستاگرام رفع فیلتر می‌شوند؟ مظفری: حجم نیازهای بهداشت و درمان خراسان رضوی با امکانات موجود همخوانی ندارد
سرخط خبرها

امنیت و صلح رهاورد دیپلماسی شهری

  • کد خبر: ۳۹۶۱۴
  • ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵
امنیت و صلح رهاورد دیپلماسی شهری
سیدهادی زرقانی - دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد
امنیت و صلح همواره از دغدغه‌های مهم بشر به شمار می‌رفته است و حکومت‌ها برای رسیدن به امنیت تدابیر دفاعی و نظامی مختلفی را در پیش می‌گرفته‌اند. اگرچه استقرار امنیت و ایجاد صلح اساسا از مهم‌ترین کارکرد‌های حکومت‌ها در طول تاریخ محسوب می‌شده است، با بروز تحولات جدید، بازیگران غیردولتی و به‌ویژه شهر‌ها هم در این عرصه خیلی فعال شده‌اند. دلایل مختلفی وجود دارد که موجب می‌شود شهر‌ها در عرصه صلح‌سازی و کاهش منازعه نقش موثری داشته باشند. شاید مهم‌ترین دلیل این باشد که شهر‌ها جزو اولین مناطقی هستند که آتش جنگ به آن‌ها سرایت می‌کند و درواقع شهروندان و افراد محلی، قربانیان اصلی و بی‌پناه جنگ‌ها محسوب می‌شوند.
 
تجربه حملات متعدد هوایی طرف‌های درگیر در جنگ جهانی دوم و ویرانی شهر‌ها و کشته‌شدن شهروندان، گواه روشنی بر این موضوع است. حمله ناجوانمردانه اتمی ایالات متحده آمریکا به دو شهر هیروشیما و ناکازاکی در پایان جنگ جهانی دوم و کشته‌شدن اغلب جمعیت این دو شهر، یکی از تلخ‌ترین تاثیرات جنگ‌ها علیه شهر‌ها و شهروندان بی‌گناه را نشان می‌دهد. حمله طرف‌های منازعه به شهر‌های عراق، سوریه، لیبی و موارد دیگر در قرن ۲۱ نشان داد که شهر‌ها همچنان جزو اهداف اصلی در منازعات محسوب می‌شوند. برخلاف مسئولان سطح ملی که درگیر مسائل کلان جنگ در سطح کشور هستند و ارتباط مستقیمی با شهروندان درگیر در جنگ ندارند، شهرداران و نهاد‌های محلی شهری به‌طور مستقیم با فاجعه ناشی از جنگ علیه شهر‌ها درگیر هستند و از این رو احساس مسئولیت بیشتری برای پایان منازعه و کاهش درد و رنج مردم و شهروندان دارند. از سوی دیگر شهر‌ها و بازیگران سطح محلی فاقد ارتش و نیروی نظامی هستند و از این رو رویکرد اصلی آن‌ها استفاده از شیوه‌های غیرنظامی و بهره‌برداری از حداکثر ظرفیت‌های مردمی و تعامل‌های متعدد بین نهاد‌های محلی در عرصه بین‌المللی است.

شهر‌ها و نهاد‌های شهری در دو مرحله یعنی حین منازعه و پس از منازعه نیز اقداماتی را برای کمک به آسیب‌دیدگان غیرنظامی و تلاش برای حل منازعه و همچنین کمک‌های مادی و معنوی پس از منازعه در بازسازی و توانمندسازی مردم انجام می‌دهند. به عنوان نمونه می‌توان به ایجاد لابی برای فعال‌کردن سازمان‌های بین‌المللی برای مداخله در منازعه و برقراری صلح و ارسال کمک‌های مورد نیاز به شهر‌های جنگ‌زده یا درگیر منازعه اشاره کرد. فعالیت انجمن کلان‌شهر‌های هلندی (VNG) و شبکه اروپایی مقامات محلی (ELPME) با هدف نفوذ در ساختار‌های سیاسی اتحادیه اروپا به‌منظور حمایت از مردم فلسطین و ارسال کمک‌های شهر‌های مختلف به مردم غزه در این زمینه قابل طرح است. ضمن اینکه شهر‌ها و نهاد‌های محلی پس از منازعه نیز می‌توانند با کمک در فرایند بازسازی شهر‌های جنگ‌زده، جذب اعتبارات و ارائه آموزش‌ها و مشاوره‌ها به یاری این شهر‌ها بپردازند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->