جایزه جشنواره ویکتور پولینسکی قرقیزستان به مهدی آشنا، عکاس سینما و تئاتر، رسید فیلم سینمایی عاشق پاییز در راه جشنواره فیلم فجر درخشش فیلم کوتاه سَر، در جشنواره فیلم رشد زنان سینماگری که بیشترین تجربه حضور در هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر را دارند درگذشت چارلز شایر، کارگردان مطرح سینما آغاز ثبت‌نام رسانه‌های دیداری و شنیداری در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر درباره محمود پاک‌نیت، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که امروز ۷۲ ساله شد نگاهی به سریال مهیار عیار، ساخته سیدجمال سیدحاتمی | ملودرام تاریخی همچنان مشتری دارد نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «با من بخوان» که این روز‌ها در نگارخانه «آسمان» برپاست قلب امیرحسین صدیق جراحی شد آموزش داستان نویسی | از سنگ و آب و شیاطین دیگر (بخش اول) اهدای نشان‌های افتخار، باعث تقویت ارزش‌های مثبت در جامعه می‌شود تک‌افتاده‌های سبک هندی | ۲ کتاب تازه از میراث محمد قهرمان انتشار یافت معرفی نامزد‌های بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر + اسامی «بُت» و «قاتل و وحشی»، دو فیلم اکران‌نشده حمید نعمت‌الله، در راه فجر چهل‌وسوم کنسرت‌های هفته دوم دی ماه ۱۴۰۳ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ فیلم سینمایی آقای زالو در راه جشنواره فجر
سرخط خبرها

به ‌بهانه اپلیکیشن‌ها

  • کد خبر: ۴۰۰۸۴
  • ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
به ‌بهانه اپلیکیشن‌ها
یونس شکرخواه - استاد ارتباطات
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با امضای چند فرمان اجرایی، ارتباط شهروندان آمریکایی را با دو اپلیکیشن چینی یعنی «تیک‌تاک» (متعلق به شرکت بایت‌دنس) و «وی‌چت» (متعلق به تنست‌هولدینگز) ممنوع اعلام کرده است. به‌نظر می‌رسد هدف اصلی این حکم‌ها اعمال محدودیت علیه قدرت جهانی چین در عرصه فناوری‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی است که در نهایت به‌تنش‌های برخاسته از رویارویی‌های دولت ترامپ با چین خواهد افزود. شاید هم بتوان انتخابات در راه ریاست‌جمهوری آمریکا را یکی از عوامل به‌چالش‌کشیدن چین به‌مثابه محور اصلی کمپین ترامپ قلمداد کرد. در یک تحول مشابه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم از شرکت‌های آمریکایی خواسته است تا «تیک‌تاک» و «وی‌چت» را از فروشگاه‌های خود حذف کنند. شدت تقابل واشنگتن با پکن به‌حدی است که با اجرایی‌شدن ممنوعیت این دو اپلیکیشن، شهروندان یا شرکت‌های آمریکایی که با «تیک‌تاک» و «وی‌چت» و شرکت‌های مادر آن‌ها دادوستد داشته باشند، جریمه خواهند شد. ترامپ علت امضای حکم‌های خود علیه «وی‌چت» و «تیک‌تاک» را حفاظت از آمریکا و مقابله با تهدیدات ناشی از این دو اپلیکیشن چینی اعلام کرده است و بد نیست بدانید که دو غول ارتباطی آمریکا یعنی «مایکروسافت» و «اوراکل» هم در پی خرید این دو محصول چینی هستند.
 
ترامپ علاوه بر «تیک‌تاک» و «وی‌چت» از مدتی پیش شرکت بزرگ ارتباطی دیگر چین یعنی «هوآوی» را هم تحت‌فشار گذاشته، به‌گونه‌ای‌که ۳۸ زیرمجموعه «هوآوی» را در ۲۱ کشور به‌فهرست سیاه اقتصادی خود اضافه کرده است. ترامپ به‌طرزی آشکار «هوآوی» را هم به جاسوسی از آمریکایی‌ها متهم کرده است. این اقدامات آمریکا علیه چین که عمدتا از سوی ترامپ با ادعای جاسوسی شرکت‌های چینی علیه آمریکایی‌ها مطرح می‌شود، آینده مناسبات ارتباطی و نظریه‌های مبتنی بر جریان آزاد اطلاعات و ارتباطات و بازار آزاد عقاید را که عمدتا از سوی غربی‌ها مطرح شده است، در درازمدت دچار تکانه‌ها و دگرگونی‌های عجیب می‌کند. رویارویی ارتباطی کنونی آمریکا با چین که جنگ تجاری آن‌ها هم رخساره دیگری از همین نبرد است، آن‌قدر فزاینده شده است که انگار حالا واشنگتن شرکت‌های ارتباطی چینی را امتداد دست‌های نظامی پکن می‌داند و این انگاره چیزی نیست جز یک جابه‌جایی جهانی در عرصه اندیشه معتقد به هژمونی و سلطه ارتباطی که تا پیش از این به‌طرزی پیوسته و در قالب یک‌رویه از سوی غرب به شرق نسبت داده می‌شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->