مدیرعامل شرکت توانیر: سال ۱۴۰۴، حدود ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم استاندار خراسان رضوی: زنجیره تولید و ارزش افزوده در استان تکمیل شود دور جدید پیش فروش محصولات سایپا از دوشنبه آینده (۱۷ دی ۱۴۰۳) لزوم هم‌فکری و تصمیم‌سازی برای اجرایی‌شدن پروژه‌هایی که در مشهد متوقف شده‌اند نمایشگر جایگاه‌های سوخت تغییر کرد + جزئیات معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی برای امنیت و شفافیت رمزپول و پرداخت‌یاری‌ها تفاهم‌نامه امضا کردند جزئیات عرضه اولیه «نبابک» یکشنبه آینده (۱۶ دی ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربت‌حیدریه با حضور رئیس مجلس افتتاح شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) قیمت مرغ کاهش یافت | قیمت امروز گوشت قرمز، مرغ و دام زنده (۱۳ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | افت ۱۸ میلیونی تیگو ۷ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دنا پلاس توربو یک میلیارد و ۶۹ میلیون تومان اولویت بازرسی اصناف مشهد، نظارت بر کالا‌های اساسی و درج قیمت بر روی آن‌ها است فرصت تکمیل اطلاعات حقوق کارمندان در سامانه ثبت حقوق و مزایا تمدید شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) نفت، سال ۲۰۲۵ میلادی را با افزایش قیمت آغاز کرد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دلار ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان روغن ۱۵ درصد گران شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۵ شاخصه اصلی حذف یارانه‌بگیران اعلام شد | دهک‌بندی‌ها تغییر می‌کند؟ پاتک کریسمس به بازار طلا و سکه ایران | بازار طلا از سکه افتاد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۲۰۲۵؛ سال انفجار ثروت میلیاردر‌ها | برندگان و بازندگان چه کسانی هستند؟ مصرف برق ۲ هزار مگاواتی ماینرهای غیرمجاز نگرانی تازه خریداران مسکن | نوسانات ارزی بر بازار مسکن اثر دارد؟ نرخ امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۳ دی ۱۴۰۳) | فلفل دلمه از ۲۵ تا ۱۰۰ هزار تومان جای خالی رفتارشناسی در تدوین و اجرای قوانین واریز سود سهام عدالت در راه است | میزان سود جدید چقدر است؟ ثبت رکورد جدید در تحویل گاز به نیروگاه‌های حرارتی تولید برق خراسان رضوی رقیب خودروهای چینی از راه رسید | بنز و تویوتا به زودی در بازار خودرو ایران دریافت حق ترانزیت در قبوض برق صنایع؛ مانع‌زدایی یا مانع‌تراشی؟ وزیر نفت خبر داد: تولید حداکثری گاز برای عبور از زمستان بیست و پنجمین نمایشگاه لوازم خانگی مشهد | قیمت‌های نجومی و گلایه تولیدکنندگان از نوسانات ارز
سرخط خبرها

تحلیل فعالان بخش خصوصی درباره ادامه رشد شاخص بورس

  • کد خبر: ۴۰۶۰۴
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۶
تحلیل فعالان بخش خصوصی درباره ادامه رشد شاخص بورس
چراغ سبز بازار سهام باعث شد که عده‌ای همچنان به روند صعودی بورس دل خوش کنند و به این ترتیب شاخص بورس در شرایطی لباس سبز بر تن کرد که کم کم نگرانی‌ها در خصوص عقب رفتن شاخص از مرز حمایتی پررنگ می‌شد و بسیاری معتقد بودند تحلیل وضعیت شاخص کمتر از یک میلیون و پانصد هزار واحدی، بسیار متفاوت از شرایط کنونی است.
به گزارش شهرآرانیوز، در چهار روز کاری گذشته شاخص کل بازار سهام حدود ۱۲ درصد افت کرده بود و امروز رشد ۱و۵ درصدی شاخص کل، تابلوی بورس را سبز کرد. سوالی که در این شرایط مطرح می‌شود این است که سیر صعودی بازار سهام ادامه‌دار است یا نه؟ زیرا پیشروی بیش از چهل هزار واحدی شاخص بورس حالا این سئوال مهم را پیش روی سهامداران گذاشته است که آیا روند اصلاح بورس به پایان رسید؟
 
آیا شاخص در روز‌های آتی نیز مثبت است؟ وضعیت بازار سرمایه در روز‌های آتی چه خواهد شد؟
 
سید مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می‌گوید انتظار می‌رفت بازار سرمایه وارد فاز مثبت شود چرا که اولا قیمت‌ها در محدوده جذابی برای سرمایه گذاران قرار گرفته است،

وی در توضیح این مطلب افزود: به هر حال شاخص نزدیک به ۲۴ تا ۲۵ درصد پایین آمده و منطقی است که قیمت‌ها برای سهامداران جذاب شود. از سوی دیگر در پایان مرداد ماه گزارش تولید و فروش شرکت‌ها منتشر شد و اتفاقا نشان داد که در این ۵ ماهه عکس تصور حاکم، شرکت‌ها وضعیت خوبی داشتند.

 

صبور باشید

 
 
همچنین دو فعال اتاق بازرگانی نیز در توصیه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌گویند: صبور باشید؛ چرا که شاخص بازار سهام تا پایان سال روند صعودی و باثباتی خواهد داشت.

برخی می‌گویند ریزش شاخص دستوری بوده و به زودی شاخص افت می‌کند، اما عده دیگری این ریزش‌ها را موقتی می‌دانند و می‌گویند بازار در نهایت روند صعودی دارد. اما نگاه فعالان بخش خصوصی به آینده بورس چیست؟
 

نگران جو منفی بازار نباشید

 
در همین راستا نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه به تازه‌وارد‌ها امید می‌دهد و می‌گوید: در این شرایط اصلاحی بازار سهام، سهامداران باید صبور باشند و با کوچک‌ترین نوسان منفی سهام خود را نفروشند. سهامداران در بورس باید نگاه میان‌مدت و بلند‌مدت داشته باشند؛ آنچه از بازار سهام برآورد می‌شود این است که شاخص بازار سهام تا پایان سال روند صعودی خواهد داشت.

عباس آرگون می‌افزاید: در دو تا سه هفته اخیر به دلیل نوسان نماد‌ها از مسئولان درخواست می‌کنیم که به اعتماد مردم احترام بگذارند و با تصمیمات آنی همانند دو زمانه شدن معاملات در بازار بورس اعتماد مردم را از بین نبرند.

او به تازه‌وارد‌های بورس هشدار می‌دهد و می‌گوید: توصیه ما به تازه‌وارد‌ها این است که هیجانی وارد بورس نشوند؛ چرا که هر اقدام هیجانی خسارت‌های سنگین و غیرقابل جبرانی برای مردم دارد.

آرگون همچنین در بخش دیگر سخنانش راهکار‌هایی را برای افزایش اعتماد عمومی ارائه می‌کند و معتقد است: برای افزایش اعتماد عمومی باید متناسب با تقاضایی که در بازار سهام وجود دارد عرضه اولیه را افزایش داد.

همچنین بنگاه‌هایی که در بازار سرمایه هستند باید افزایش سرمایه بدهند. سومین اقدام این است که عرضه اولیه از طریق حق تقدم وارد بازار شود تا این منابع صرف توسعه شرکت‌ها شود. چهارمین شیوه این است که سهام شناور در بازار افزایش یابد تا به این شکل عمق بازار هم بیشتر شود. همه این عوامل بر توسعه بازار سرمایه تاثیر دارد.

او خطاب به مسئولان می‌گوید: چنانچه با ابزار‌های درست بتوان وضعیت بازار سهام را کنترل کرد، قطعا بخش زیادی از پول‌های سرگردان مردم وارد حوزه تولید می‌شود. بازار سرمایه نماد شفافیت و دماسنج اقتصاد کشور است. اگر به نحو مناسبی این نقدینگی‌ها جذب شود سایر بازار‌ها هم می‌توانند از این تلاطم‌ها نجات پیدا کنند.


اعتماد مردم کم شد

 
این مقام بخش‌خصوصی در بخش دیگر سخنانش به روند سرمایه‌گذاری مردم در بازار سرمایه اشاره کرد. او در این زمینه اضافه می‌کند: بازار سرمایه نسبت به سال‌های گذشته توسعه قابل توجهی داشته است. در سال‌های پیش حضور مردم در این بازار کمرنگ بود و تعداد محدودی در این بازار فعال بودند؛ این در حالی است که از ابتدای سال تاکنون با ورود سهام عدالت به بازار سرمایه حضور مردم بیشتر و سهم مردم در بازار سرمایه افزایش یافته است. در واقع می‌توان گفت که بازار سرمایه مردمی شده است.

آرگون اظهارمی‌کند: حضور مردم در بازار سرمایه نشان می‌دهد که اعتماد مردم به بازار سرمایه زیاد است و باید این اعتماد از هر طریقی حفظ شود. بازار سرمایه بعد از چهار ماه ابتدایی سال که رشد زیادی داشت در این دو سه هفته اخیر یک روند اصلاحی را در پیش گرفته است. علت اصلاح این روند در بازار سرمایه به هسته معاملات و اختلالات روزانه باز می‌گردد.

این فعال بخش‌خصوصی در پاسخ به این پرسش که آیا ریزش شاخص بورس اعتماد مردم را کاهش داده می‌گوید: افزایش محدودیت‌های کارگزاری‌ها برای خرید سهام اعتباری، آزادسازی سهام عدالت و عرضه املاک به بورس از جمله عواملی است که منجر به کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه شده است.

او تصریح می‌کند: مصاحبه‌های اخیر مسئولان هم در ریزش سهام بازار سرمایه بی‌تاثیر نبود. معتقدیم برای اینکه این بازار بتواند در مقابل سایر بازار‌ها اثرگذاری بالاتری داشته باشد باید صحبت‌های مسئولان در این حوزه هماهنگ باشد و طلاع‌رسانی درباره وضعیت بازار سهام از طریق یک سخنگو مطرح شود.
 

بورس به ثبات می‌رسد

 
در همین حال مشاور بانکی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این پرسش که آینده بورس تا پایان سال چه می‌شود؟ می‌گوید: برای روند رو به رشد بازار سرمایه باید یک سری زیرساخت‌ها از جمله اخذ آزمون از تازه‌وارد‌های بورس گرفته می‌شد، اما این اتفاق نیفتاد. همین موضوع حجم بالای تقاضا را در بازار سهام ایجاد کرد؛ به طوری که در یک بازه زمانی شاخص بورس به دو میلیون واحد رسید. ما معتقدیم عده‌ای سود‌های ۳۰ تا ۴۰ درصدی بُرده‌اند و انتظار دارند این روند همچنان ادامه پیدا کند. اما آن سود‌ها نامتعارف بوده و از این پس وضعیت بازار سهام به رشد معقولی خواهد رسید.

محمدمهدی رئیس‌زاده در توصیه‌ای به تازه‌‎‌واردان می‌گوید: سود ناشی از خرید سهام باید با وضعیت اقتصاد کشور همخوانی داشته باشد. به طوری‌که این روز‌ها شاهد این موضوع هستیم کهبرخی از بنگاه‌ها در بازار سرمایه سود می‌دهند، اما وضعیت تولید بنگاه‌های صنعتی چنگی به دل نمی‌زد. از این‌رو توصیه ما به تازه وارد‌ها این است که به طور هیجانی در بازار سهام خرید و فروش نکنند؛ چرا که در این نوسان‌ها تنها سرمایه‌های خرد از دست می‌روند.
 

بازار سهام مثل خودرو، طلا و دلار نیست!

 
 
او در بخش دوم سخنانش توصیه قابل توجهی به سهامداران خرد دارد. در این رابطه رئیس‌زاده می‌گوید که بازار سهام همانند بازار سکه، خودرو و ارز نیست. برخی مردم برای سود بیشتر دارایی‌های ثابت زندگی خود را فروختند و وارد این بازار شدند، برخی از این افراد در این شرایط نه تنها سودی عایدشان نشده بلکه دارایی ثابت خود را هم از دست دادند.

این فعال بخش‌خصوصی خاطر نشان کرد: تازه وارد‌ها در بازار سهام حتما از افراد خبره مشورت بگیرند یا از طریق کارگزاری‌هایی که دارای مجوز هستند سهام خود را بخرند و بفروشند.

‏ افزایش خرید حقوقی‌ها در بورس، بازگشت سیاست‌های قبلی به بازار و افزایش اظهارات حمایتی از بازار سهام سه عاملی است که برای بازگشت شاخص بورس انجام شده است. ممکن است همین عوامل باعث تدوام روند صعودی بازار باشد، اما باید دید آیا در آینده مردم همچنان بازار سهام را به عنوان گزینه مناسب سرمایه‌گذاری انتخاب خواهند کرد؟

منبع: تجارت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->