درخواست شاغلان و بازنشستگان دولت از رئیس جمهور برای اصلاح قوانین پرداخت عیدی کشف حدود ۲ هزار دُز قرص غیرمجاز در سبزوار (۹ دی ۱۴۰۳) ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی
سرخط خبرها

واکنش وزارت بهداشت به ادعای کارشناس صداوسیما درباره مضرات شیر

  • کد خبر: ۴۱۳۲۵
  • ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
واکنش وزارت بهداشت به ادعای کارشناس صداوسیما درباره مضرات شیر
وزارت بهداشت: چرا صلاحیت علمی کسانی که به صدا و سیما دعوت می‌شوند از قبل بررسی نمی‌شود؟
به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در واکنش به ادعای مضر بودن مصرف شیر و لبنیات که در یکی از شبکه‌های تلویزیونی مطرح شد، ضمن رد این ادعا تاکید کرد که چنین اظهاراتی مغایر با سیاست‌های نظام سلامت است و تضعیف سیاست‌های وزارت بهداشت برای سلامت مردم را سبب می‌شود.

دکتر زهرا عبدللهی با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در دعوت از افرادی با نام متخصصین که به اظهار نظر پیرامون بهداشت، سلامت و تغذیه می‌پردازند، گفت: اخیرا فردی در یکی از شبکه‌های سیما در مورد مضرات مصرف شیر و لبنیات و فواید مصرف کله‌پاچه صحبت کرده است. این حرف‌های غیرکارشناسی و غلط کاملا مغایر با سیاست‌های نظام سلامت کشور است.

توصیه بر مصرف روزانه شیر و لبنیات طبق تمام مستندات علمی

وی افزود: در بحث تغذیه تمام تلاشمان را در نظام سلامت بر این گذاشتیم که مردم را به مصرف شیر و لبنیات تشویق کنیم؛ زیرا این مواد منبع غنی کلسیم و پروتئین هستند. بر اساس تمام مستندات علمی توصیه ما مصرف روزانه شیر و لبنیات است، اما وقتی فردی نا آگاه تحت لوای طب سنتی در تلویزیون اعلام می‌کند لبنیات مصرف نکنید، چون طبع سرد دارد، سیاست‌های ما به مشکل می‌خورد. این در حالی است این اظهارات سبب ایجاد مشکل برای طب سنتی واقعی هم خواهد شد.
 

مصرف شیر در ایران نصف مصرف دنیا

وی با تاکید بر اینکه حتی در شرایط فعلی مصرف شیر و لبنیات در کشور پایین است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف شیر در کشور ما نصف میزانی است که در دنیا مصرف می‌شود؛ یعنی مردم در ایران شاید سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم شیر و لبنیات مصرف می‌کنند؛ در حالی که متوسط مصرف جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال است. حتی در کشور‌های غربی و اروپایی تا ۳۰۰ کیلوگرم در سال مردم شیر و لبنیات می‌خورند و اگر این حرف‌های افراد ناآگاه مبنی بر مصرف لبنیات درست بود، پس اکنون باید تمام انسان‌ها در سایر کشور‌ها پوکی استخوان می‌گرفتند. این سخنان نا آگاهانه جز آنکه تلاش‌های ما در وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت مردم را تضعیف می‌کند، آورده دیگری نخواهد داشت.

عبدللهی با این پرسش که چرا صلاحیت علمی کسانی که به صدا و سیما دعوت می‌شوند از قبل بررسی نمی‌شود؟، ادامه داد: حضور افراد فاقد صلاحیت در رسانه ملی سبب گمراهی مردم می‌شود، زیرا برخی به واسطه اعلام این سخنان از تلویزیون آن را باور می‌کنند و وقتی چنین اظهاراتی از شبکه‌های صدا و سیما اعلام می‌شود سلامت مردم به خطر می‌افتد.

وی درباره روند پیگیری چنین موضوعاتی توسط وزارت بهداشت، گفت: اینگونه اظهارات یکی و دوتا نیستند؛ ما مکررا با سازمان صدا و سیما مکاتبه کرده‌ایم که برنامه‌های کارشناسی توسط افراد دارای صلاحیت اجرا شود. اینگونه اظهار نظر‌ها موضوع تازه‌ای نیست، زمانی که بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در کشور در حال اجرا بود، فردی در یکی از شبکه‌ها در یک برنامه زنده تلویزیونی به مردم می‌گفت نمک بخورید تا فشارخون نگیرید! این در حالی بود که با این بسیج ما در تلاش بودیم به مردم بگوییم مصرف نمک را کاهش دهند. این از همگسیختگی در بحث رسانه باید مورد رسیدگی قرار گیرد. وزارت بهداشت بار‌ها تذکرات خود را به صدا و سیما اعلام کرده است، اما همچنان شاهد اظهارنظر‌های غیرکارشناسی در برخی برنامه‌ها هستیم.
 
منبع: ایسنا
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->