زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟
سرخط خبرها

چرا میزان ابتلای زنان به آلزایمر بیش از مردان است؟

  • کد خبر: ۴۲۸۵۱
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
چرا میزان ابتلای زنان به آلزایمر بیش از مردان است؟
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی
اگر نگاهی به آمار‌های جهانی بیندازیم نکته‌های زیادی دستگیرمان می‌شود. اینکه در جریان روزمره‌گی چه بلا‌هایی سر خودمان می‌آوریم و از آن بی‌خبریم. یکی از این آمار‌ها که اتفاقا مدت‌هاست منتشر شده است می‌گوید زنان ۲ برابر مردان به آلزایمر مبتلا می‌شوند. آلزایمر همان بیماری غریبی است که مثل خوره آهسته‌آهسته به جان خاطرات و دانسته‌های ذهنی آدم می‌افتد و همه را محو می‌کند. وقتی این خبر‌ها را می‌خوانیم، هراس برمان می‌دارد که نکند من آلزایمر بگیرم، و بعد همه چیز را مرور می‌کنیم که من هنوز خوب به خاطر دارم کتکی که در کودکی از پدر و مادر خوردم، ماجرای قهر و آشتی با دوست قدیمی‌ام، دعوا‌های والدینم و همه سختی‌های زندگی مشترکم. اما در روزی که خودمان زمانش را به خاطر نخواهیم آورد دچار آلزایمر می‌شویم و زندگی‌مان با محو خاطراتمان تمام می‌شود.
 
سؤال این است: حدس می‌زنید چرا میزان ابتلای زنان به آلزایمر بیش از مردان است؟ علت‌های پزشکی و جسمی را که کنار بگذاریم، تحقیقات تازه نتیجه جالبی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد اضطراب یکی از دلایل اصلی ابتلا به آلزایمر است و از آنجایی که زنان زندگی پرنگرانی و پراضطراب‌تری را تجربه می‌کنند، بیشتر مستعد درگیر شدن به آلزایمر هستند.
 
حالا به زندگی خود برگردید. نگاهی به تنش‌ها و نگرانی‌های روزمره خود بیندازید و آن‌ها را مرور کنید. هرکدام از ما دست‌کم چندتا را همیشه همراه خود حمل می‌کنیم: نگرانی از سلامتی پدر و مادرمان، از دست‌دادن کار، ناباروری، اختلافات زناشویی، بیماری فرزند، هزینه‌های زندگی و اجاره‌خانه، ازدواج بچه‌ها و سر و سامان دادن به زندگی آن‌ها. برخی از ما به درجه‌ای از تجربه نگرانی رسیده‌ایم که می‌توانیم برای اتفاقاتی که هرگز نیفتاده‌اند و نخواهندافتاد سناریو بنویسم و روز‌ها و شب‌ها گریه و زاری کنیم. استرس تجربه یک احساس است برای مشکل رخ‌داده، اما اضطراب احساس یک ماجرای رخ‌نداده است. مردان به ماجرا‌ها به شکل سیستمی نگاه می‌کنند و نگران موضوعی می‌شوند که آن را می‌بینند، اما اگر در دل‌مشغولی‌های خودتان، مادرتان یا خواهرانتان عمیق شوید، خواهید دید که بیشتر آن‌ها یا اصلا وجودندارند یا ارزش این همه نگرانی را ندارند.
این بار نگاهی بیندازید به زنان سالمندی که در اطرافیانتان به آلزایمر مبتلا شده‌اند. کلامشان را که مرور کنید، چیز زیادی از زندگی یادشان نیست، اما هنوز غصه برادری را می‌خورند که جوان‌مرگ شد یا نگران دختری هستند که هیچ‌وقت ازدواج نکرد. این یعنی تمام زندگی‌شان با غم و غصه این و آن عجین شده است که حتی زوال حافظه هم دست از سرشان برنمی‌دارد. پس در روحیات خود عمیق شوید و اضطراب را پیدا کنید. اگر احساس نگرانی مداوم در شما وجود دارد، به دنبال درمانش باشید، زیرا زندگی هدیه‌ای است که به هرکدام از ما داده شده است و حق داریم تا آخرین لحظه باکیفیت‌ترین آن را تجربه کنیم. درمان اضطراب در موارد حاد به کمک درمان‌های روان‌پزشکی و در موارد خفیف‌تر با جلسات مشاوره قابل کنترل است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->