ارتش روسیه: بیش از ۷۲ هزار خودرو نظامی اوکراین در «کورسک» را منهدم کردیم واکنش یمن به ادعای ترامپ مبنی بر بمباران نشست فرماندهان نظامی حمله جنگنده‌های آمریکایی به یک فروشگاه در یمن! واکنش تند نتانیاهو به افشاگری‌های رئیس شاباک طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
سرخط خبرها

سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین

  • کد خبر: ۴۲۸۸۵
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین
اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.

بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که روابط چین و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ نسبتا فاجعه‌آمیز بوده است. مسئله فقط به سوء‌مدیریت چین در بحران همه‌گیری جهانی ویروس کرونا درون مرز‌های خود که به سردی روابط میان طرفین انجامید، مربوط نمی‌شود؛ به گزارش منبعی ناشناس از اتحادیه اروپا، سیاست‌مداران ارشد اروپا حالا وادار شده‌اند تا «به‌دقت درباره این مسئله تأمل کنند که چین قصد دارد چه نقش ژئوپولتیکی را در آینده ایفا کند؟»
 
طبق اظهارات این منبع، اتحادیه اروپا بر این باور است که چین، در میانه درگیری دنیا با ویروس کرونا، درصدد سرعت بخشیدن به دستیابی به قدرت است و تحمیل قانون امنیت جدید به هنگ‌کنگ و تحریکات بین‌المللی ازسوی این کشور، گواهی بر این ادعاست. نگرانی‌ها بر سر رویکرد چین و اینکه تا چه اندازه شریک معتمدی است، فقط به بروکسل ختم نمی‌شود و تمامی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار چین ناخوشایند است.
 
یک دیپلمات اروپایی می‌گوید که در نگاه اتحادیه اروپا، «چین به مشارکت عادلانه با اتحادیه اروپا علاقه چندانی ندارد و بیشتر به‌دنبال این است که دموکراسی غربی را با نظام سیاسی خود جایگزین کند و اقتصاد کشور‌های اروپایی را از درون ببلعد.» ازطرفی، پکن اتحادیه اروپا را در مقایسه با آمریکای متهاجم، وزنه تعادلی می‌بیند که به چین وابستگی بسیاری دارد. در مقاله روز چهارشنبه گلوبال‌تایمز، روزنامه‌ای که به ارتباط با ارتش چین نسبت داده می‌شود، شین هوآ، تحلیلگر مسائل اروپا، اعلام کرده است که «چین و اروپا به‌منظور حفظ مراتب قدرت و انسجام در منطقه، به پشتیبانی از یکدیگر نیاز دارند.»

البته اتحادیه اروپا نیز از کمبود‌های حکومت چین آگاهی دارد. بروکسل سال ۲۰۱۹ با انتشار مقاله‌ای در توصیف چین، این کشور را هم‌زمان «شریکی راهبردی» و «رقیبی سیستماتیک» خطاب کرد؛ به این معنا که اگر اتحادیه اروپا بخواهد پیوندی منسجم و رسمی با چین پیدا کند، باید مانند یک بندباز، از بین این دو ویژگی چالش‌برانگیزِ چین، با احتیاط عبور کند.
 
اتحادیه اروپا متوجه شده است که با برخورد خصمانه آمریکا با چین که روزبه‌روز بر شدت آن افزوده می‌شود، جای خالی یک ابرقدرت حس می‌شود تا با کاربست نوعی راهبرد بر چین، اعمال نفوذ کند. راهبردی که دستیابی به آن، رفته‌رفته برای اتحادیه اروپا دور از دسترس به نظر می‌آید و اگر اتحادیه اروپا راهی برای برقراری تعادل میان آمریکا و چین پیدا نکند، طولی نمی‌کشد که باید به طرفداری هم‌پیمان دیرینه خود، آمریکا تن دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->