پیام تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه به دولت و مردم بوسنی و هرزگوین حملات وحشیانه رژیم اسرائیل به جنوب لبنان | تهدید مردم به تخلیه خانه‌هایشان+فیلم اطلاعیه هشدار امنیت پرواز برای غرب ایران تکذیب شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) ارتش رژیم صهیونیستی هلاکت ۱۱ سربازش را توسط حزب الله پذیرفت رژیم صهیونیستی: دو پایگاه هوایی ما در حمله اخیر ایران هدف قرار گرفت حزب‌الله خبرسازی رسانه‌های غربی درباره سرنوشت رهبران خود را تکذیب کرد سید حسن خمینی: اسرائیل جز با زبان زور و قدرت کوتاه نخواهد آمد نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) رژیم صهیونیستی دوباره سوریه را مورد حمله پهپادی قرار داد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) افزایش شهدای حملات رژیم صهیونیستی به لبنان به ۲۰۳۶ نفر (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرمانده سنتکام وارد اراضی اشغالی شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) حمله راکتی حزب‌الله به شرکت صنایع نظامی در شمال اسرائیل (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آخرین خبر‌ها از سرنوشت هاشم صفی الدین سخنگوی وزارت خارجه: منطقه باید قدردان فداکاری‌های سوریه در مصاف با تروریسم باشد عراقچی: پاسخ ما به هر تجاوز رژیم صهیونیستی قوی‌تر خواهد بود رئیس جمهور آرژانتین متهم به سرقت شد یک فرمانده حماس در لبنان به شهادت رسید (۱۴ مهر ۱۴۰۳) ضعف رژیم صهیونیستی در برخورد با پهپاد‌های مقاومت عراق ضاحیه بیروت دوباره تحت حملات شدید رژیم صهیونیستی قرار گرفت (۱۴ مهر ۱۴۰۳) حمله موشکی حزب الله به شهرک «کرمئیل» در شمال فلسطین اشغالی انتقاد شدید عراقچی در دیدار با وزیر خارجه سوریه از بی‌عملی شورای امنیت در قبال جنایات رژیم صهیونیستی گفتگو و رایزنی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا و رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل آیت‌الله علم‌الهدی: موقعیت‌شناسی و مقابله با جریان نفوذ وظیفه اصلی پلیس هوشمند است
سرخط خبرها

سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین

  • کد خبر: ۴۲۸۸۵
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین
اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.

بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که روابط چین و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ نسبتا فاجعه‌آمیز بوده است. مسئله فقط به سوء‌مدیریت چین در بحران همه‌گیری جهانی ویروس کرونا درون مرز‌های خود که به سردی روابط میان طرفین انجامید، مربوط نمی‌شود؛ به گزارش منبعی ناشناس از اتحادیه اروپا، سیاست‌مداران ارشد اروپا حالا وادار شده‌اند تا «به‌دقت درباره این مسئله تأمل کنند که چین قصد دارد چه نقش ژئوپولتیکی را در آینده ایفا کند؟»
 
طبق اظهارات این منبع، اتحادیه اروپا بر این باور است که چین، در میانه درگیری دنیا با ویروس کرونا، درصدد سرعت بخشیدن به دستیابی به قدرت است و تحمیل قانون امنیت جدید به هنگ‌کنگ و تحریکات بین‌المللی ازسوی این کشور، گواهی بر این ادعاست. نگرانی‌ها بر سر رویکرد چین و اینکه تا چه اندازه شریک معتمدی است، فقط به بروکسل ختم نمی‌شود و تمامی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار چین ناخوشایند است.
 
یک دیپلمات اروپایی می‌گوید که در نگاه اتحادیه اروپا، «چین به مشارکت عادلانه با اتحادیه اروپا علاقه چندانی ندارد و بیشتر به‌دنبال این است که دموکراسی غربی را با نظام سیاسی خود جایگزین کند و اقتصاد کشور‌های اروپایی را از درون ببلعد.» ازطرفی، پکن اتحادیه اروپا را در مقایسه با آمریکای متهاجم، وزنه تعادلی می‌بیند که به چین وابستگی بسیاری دارد. در مقاله روز چهارشنبه گلوبال‌تایمز، روزنامه‌ای که به ارتباط با ارتش چین نسبت داده می‌شود، شین هوآ، تحلیلگر مسائل اروپا، اعلام کرده است که «چین و اروپا به‌منظور حفظ مراتب قدرت و انسجام در منطقه، به پشتیبانی از یکدیگر نیاز دارند.»

البته اتحادیه اروپا نیز از کمبود‌های حکومت چین آگاهی دارد. بروکسل سال ۲۰۱۹ با انتشار مقاله‌ای در توصیف چین، این کشور را هم‌زمان «شریکی راهبردی» و «رقیبی سیستماتیک» خطاب کرد؛ به این معنا که اگر اتحادیه اروپا بخواهد پیوندی منسجم و رسمی با چین پیدا کند، باید مانند یک بندباز، از بین این دو ویژگی چالش‌برانگیزِ چین، با احتیاط عبور کند.
 
اتحادیه اروپا متوجه شده است که با برخورد خصمانه آمریکا با چین که روزبه‌روز بر شدت آن افزوده می‌شود، جای خالی یک ابرقدرت حس می‌شود تا با کاربست نوعی راهبرد بر چین، اعمال نفوذ کند. راهبردی که دستیابی به آن، رفته‌رفته برای اتحادیه اروپا دور از دسترس به نظر می‌آید و اگر اتحادیه اروپا راهی برای برقراری تعادل میان آمریکا و چین پیدا نکند، طولی نمی‌کشد که باید به طرفداری هم‌پیمان دیرینه خود، آمریکا تن دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->