عارف: دولت اجازه نمی‌دهد حقی از خانواده جانباختگان و مصدومان این حادثه تضییع شود عراقچی: مواضع غیرمنطقی آمریکا باعث شد که زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات را تعیین نکنیم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک و متقابل میان ایران و ترکمنستان راهبردی برای تامین رفاه دو ملت است آیت‌الله علم‌الهدی: مشکل جمعیت با فرهنگ‌سازی قابل حل است روسیه برای کمک به دستیابی اجماع میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل لغو مذاکرات به نقل از سخنگوی وزارت خارجه، ساختگی است (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: اتاق بازرگانی ایران و تهران ۲۷۶ میلیارد تومان برای حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی اختصاص داده است ۵ کامیون وارد غزه شد که ۲ کامیون آن حامل کفن بود ابراز امیدواری مسکو برای تصویب سریع‌تر توافق راهبردی با ایران عراقچی بعد از سخنرانی رهبر انقلاب: از نظر ایران موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست + فیلم کوچک‌زاده در مجلس در پی تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام جنجال به پا کرد سخنگوی وزارت خارجه: تاکنون زمان و مکان قطعی دور بعدی مذاکرات با آمریکا مشخص نشده است معاون‌اول رئیس‌جمهور با خانواده‌های شهیدان آیت‌الله رئیسی و مالک رحمتی دیدار کرد معاون حقوقی عراقچی: تحریم‌های دارویی باعث محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی شده است وزارت خارجه آمریکا: جدول زمانی مشخصی برای لغو تحریم‌های سوریه وجود ندارد هشدار سفیر ایران در لندن به قانون‌گذاران انگلیسی درباره اختلال در روابط دو کشور رهبر معظم انقلاب اسلامی: شهید رئیسی خود را از مردم برتر نمی‌دانست | آمریکایی ها در مذاکرات دست از یاوه گویی بردارند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و عکس بهروزآذر خبر داد؛ مخالفت دولت با طرح جدید کاهش مهریه به ۱۴ سکه مهاجرانی: بخش خصوصی باوجود ناترازی‌ها سرپا مانده است قالیباف: قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت قابلیت تحول در مسائل اقتصادی را دارد آن روز سخت | روایت سقوط بالگرد شهید جمهور و همراهانش عراقچی: مجمع گفتگوی تهران، پایتخت را به قلب تپنده‌ی وفاق منطقه‌ای تبدیل کرد پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟
سرخط خبرها

درباره مرگ نابهنگام قاضی گینزبرگ و تاثیری که بر انتخابات آمریکا می گذارد

  • کد خبر: ۴۳۸۷۵
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
درباره مرگ نابهنگام قاضی گینزبرگ و تاثیری که بر انتخابات آمریکا می گذارد
درگذشت روث بیدر گینزبرگ، قاضی دیوان عالی ایالت متحده آمریکا، در روز جمعه ۲۸ شهریور، می‌تواند رقابت ۲۰۲۰ ریاست‌جمهوری آمریکا را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ درگذشت روث بیدر گینزبرگ، قاضی دیوان عالی ایالت متحده آمریکا، در روز جمعه ۲۸ شهریور، می‌تواند رقابت ۲۰۲۰ ریاست‌جمهوری آمریکا را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد. این درحالی است که گینزبرگ پیش از مرگش وصیت کرده بود که تا روی‌کارآمدن رئیس‌جمهور جدید هیچ‌کس جایگزین او نشود.

با درگذشت گینزبرگ، کرسی‌های دیوان عالی ایالات متحده، که سال‌ها میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به میزان نسبتا متعادلی تقسیم شده بود، با یک صندلی خالیِ تعیین‌کننده مواجه شده، آن هم در لحظه‌ای که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نظرسنجی‌های انتخاباتی عقب‌تر از رقیب دموکرات خود، جو بایدن، ایستاده است.

به محض انتشار خبر درگذشت گینزبرگ، منابع متعددی از کاخ سفید اعلام کردند که ترامپ به‌زودی جانشین گینزبرگ را اعلام و درواقع فورا دیوان عالی را به مسئله‌ای انتخاباتی بدل خواهد کرد. تنها یک روز پس از این گمانه‌زنی‌ها، ترامپ روز شنبه اعلام کرد که هفته آینده، یک زن را به‌عنوان جانشین گینزبرگ، برای نشستن در کرسی خالی دیوان عالی اعلام خواهد کرد و از کسانی، چون امی کنی‌برت و باربارا لاگوآ به‌عنوان نامزد‌های احتمالی خود نام برد.

با اینکه در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، میچ مک‌کانل، رهبریت اکثریت در مجلس سنای آمریکا، تمام تلاش خود را به کار بست تا از معرفی نامزد موردنظر اوباما برای کرسی خالی دیوان عالی جلوگیری کند، حالا درپی درگذشت گینزبرگ، او در بیانیه‌ای اعلام کرده است که «نامزد مدنظر دونالد ترامپ در صحن مجلس سنای آمریکا به رأی گذاشته می‌شود.» مک‌کانل گفته است که موقعیت کنونی با دوران باراک اوباما تفاوت دارد، چراکه یک حزب (حزب خود او) رهبری هردوی کاخ سفید و مجلس سنا را برعهده دارد. جو بایدن، در بیانیه‌ای جداگانه، روز جمعه اعلام کرده است که مجلس سنا باید تا پایان انتخابات ریاست‌جمهوری دست نگه دارد: «رأی‌دهندگان باید رئیس‌جمهور خود را انتخاب کنند و رئیس‌جمهور منتخب مردم باید قاضی جدید را به سنا معرفی کند.»

مرگ گینزبرگ می‌تواند ورق را به نفع جمهوری‌خواهان آمریکا برگرداند و برای آن‌ها این فرصت را فراهم کرده است تا کسی را هم‌راستا با عقاید خود بر مسند دیوان عالی بنشانند. دیوان عالی آمریکا از ۹ قاضی تشکیل شده است.
 
ترامپ، پس از روی‌کارآمدن، ۲ قاضی جمهوری‌خواه به ترکیب دیوان افزوده بود و درصورتی‌که موفق بشود جانشین گینزبرگ را بر کرسی بنشاند، کفه ترازوی بالاترین نهاد قضایی آمریکا با ۶ جمهوری‌خواه و ۳ دموکرات، به سود جناح راست سنگین خواهد شد؛ نهادی که مسئولیت مهم‌ترین تصمیمات ملی این کشور، اعم از قوانین مهاجرت، مسائل درمانی و تصمیم‌گیری‌های نهایی درباره انتخابات ریاست‌جمهوری را برعهده دارد. اما اینکه ترامپ و مک‌کانل موفق به پرکردن این کرسی خالی شوند، به رأی جمهوری‌خواهان مجلس سنا برمی‌گردد، که در تعداد، فاصله اندکی با همتایان دموکرات خود دارند. (۵۳ جمهوری‌خواه دربرابر ۴۷ دموکرات)؛ چراکه درمیان سناتور‌های جمهوری‌خواه، کسانی هستند که به‌سختی در تقابل با ترامپ قرار دارند و ممکن است به نامزد منتخب او رأی منفی بدهند.

پس از آنکه گینزبرگ، در سال ۲۰۱۳ و در هشتاد‌سالگی از مسند قضاوت دیوان عالی آمریکا کنار نرفت، بسیاری از دموکرات‌ها به او خرده گرفتند. اما گینزبرگ که به‌واسطه اقدامات خود برای حقوق زنان شهرت بسیاری پیدا کرده بود، بر باقی‌ماندن در جایگاه خود اصرار ورزید و حالا پر کردن جایگاه بااهمیت او، در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری با چالش مواجه شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->