پیش بینی قیمت دلار (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی
سرخط خبرها

پرورش مرغ بومی و روستایی

  • کد خبر: ۴۴۹۰۸
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
پرورش مرغ بومی و روستایی
مرغ های بومی از منظر تولید تخم مرغ ارگانیک و گوشت لذیذ و مقاوم بودن در برابر بیماری ها و سازگاری با آب و هوای مختلف از دیرباز مورد توجه روستاییان بوده اند.

گزارش آگهی

کشاورزان روستایی با نگهداری و پرورش مرغان بومی در واقع بخش مهمی از احتیاجات غذایی خویش را تأمین میکردند.

برای روستائیان پرورش مرغ بومی هزینه های بسیار پایینی دارد زیرا که مرغان بومی با گردش در چراگاه های آزاد بخش زیادی از تغذیه خود را با ضایعات کشاورزی و ضایعات باغ ها و گیاهان تأمین میکنند. همچنین کشاورزان با فروش تخم مرغ های محلی برای خود منبع کسب درامد ایجاد میکردند. در واقع مرغ های بومی نقش مهمی در اقتصاد خانوارهای روستایی دارد.

عملکرد مرغ بومی را می توان با تغییر در شیوه پرورش و تغذیه و رعایت اصول بهداشتی بهبود بخشید و به شیوه تجاری آن را عملی نمود. هم اینک پرورش مرغ بومی تخمگذار و یا گوشتی بعنوان یکی از مشاغل زود بازده به شمار می آید که با سرمایه اندک نیز قابل اجرا می باشد. تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای شروع این نوع کسب و کارها را میتوانید با قیمت مناسب و کیفیت تضمین شده از فروشگاه چیکن هچ تأمین نموده و فعالیت خود را شروع کنید.

 

پرورش مرغ بومی و روستایی

 

پرورش مرغ بومی با کمترین هزینه

خوشبختانه بر خلاف مرغ های صنعتی، پرورش مرغ بومی نیازی به سرمایه زیادی ندارد. اصلی ترین تجهیزات و پیش نیازهای مهم این کار شامل زمین و سالن نگهداری، دانخوری و آبخوری، هیتر و فن های تهویه می باشد. البته علاقه مندان به این صنعت بایستی از دستگاه جوجه کشی برای تولید جوجه های یک روزه استفاده کنند تا بتوانند هزینه های تولید را به حداقل رسانیده و سود بالایی به دست بیاورند. یکی از مزیت های مهم پرورش مرغ بومی این است که می توان بعنوان شغل دوم نیز به اجرای آن پرداخت. همچنین این نوع فعالیت ها به نیروی کار اضافی احتیاج ندارند. به نحوی که برای رسیدگی به امورات یک سالن مرغداری با جمعیت 1000 قطعه مرغ بومی به یک و نهایتا دو نفر نیروی انسانی نیاز می باشد.

 

بازاریابی گوشت و تخم مرغ محلی

گوشت و تخم مرغ از جمله منابع غذایی پر مصرف در کشور ما می باشند به طوریکه سرانه مصرف گوشت و تخم مرغ در بین خانواده های ایرانی بیشتر از متوسط جهانی میباشد. احداث مرغداری های صنعتی نیاز به سرمایه و بودجه بالایی دارد. در حالیکه میتوان با هزینه بسیار کمتر پرورش مرغ بومی را عملی نمود.

پرورش مرغ بومی با رعایت اصول این صنعت بازدهی اقتصادی بسیار خوبی دارد و در مدت کوتاه 6 ماه می توان از طریق آن به درامدزایی پرداخت. گوشت و تخم مرغ بومی در بازار قیمت بسیار بیشتری نسبت به مرغ صنعتی دارند و به همین دلیل پرورش مرغ بومی صرفه اقتصادی دارد.

برای شروع پرورش مرغ بومی به چندین شیوه مختلف می توان اقدام نمود که عبارتند از:

  • خرید جوجه های یک روزه و پرورش آنها
  • خرید نیمچه های 1 الی دو ماهه و پرورش آنها
  • خرید گله مولد
  • خرید تخم نطفه دار و استفاده از دستگاه جوجه کشی به منظور تولید جوجه یک روزه

 

جوجه کشی از تخم های نطفه دار

یکی از راه های تأمین گله پرورشی مرغ بومی، جوجه کشی از تخم های نطفه دار می باشد. جوجه کشی در واقع بخشی مهمی از پرورش مرغ بومی است. دوره جوجه کشی مرغ به طور متوسط 21 روز می باشد. ماشین های جوجه کشی با تأمین دما و رطوبت شرایط محیطی لازم برای رشد تخم های نطفه دار را فراهم مینمایند. ماشین های جوجه کشی در مدل ها و ظرفیت های مختلفی طراحی و تولید میشوند.

در کارخانه های معتبر به کنترل کیفیت دستگاه جوجه کشی بسیار اهمیت داده میشود. زیرا جوجه کشی یک فرایند بسیار حساس است و در هر دوره پرورش دهنده بخش قابل توجهی از سرمایه خویش را به دستگاه می سپارد. بنابراین ماشین جوجه کشی مد نظر بایستی بتواند به صورت همزمان چنیدن هزار تخم نطفه دار را هچ نموده و به جوجه یک روزه تبدیل کند.

جوجه کشی از تخم های نطفه دار با استفاده از دستگاه جوجه کشی هزینه کمتری نسبت به خرید جوجه یک روزه دارد. همچنین در انتهای هر دوره لازم است که پرورش دهنده مجددا جوجه های یک روزه جهت پروار بندی را تأمین کند. لذا خرید دستگاه جوجه کشی یکی از پیش نیازهای این کسب و کار می باشد.

 

پرورش جوجه های یک روزه مرغ بومی

مرغ های بومی با توجه به نژاد آنها در سن 20 هفتگی الی 6 ماهگی به سن تخمگذاری می رسند. مرغ بومی یک مرغ دو منظوره است . به این معنی که هم به لحاظ گوشتی سنگین وزن بوده و گوشت خوش طعم و مطلوبی دارد و هم اینکه تعداد تخمگذاری بالایی در طول سال دارد. جوجه های یک روزه مرغ بومی تحت شرایط خاصی باید نگهداری شوند. مخصوصا در هفته های اولیه محیط نگهداری آنها باید گرم باشد. به همین دلیل در هفته های اولیه از یک منبع حرارتی در سالن پرورش مرغ استفاده میشود. همچنین خوراک جوجه ها نیز عموما به شکل آردی بوده و سپس با بزرگ شدن جوجه ها اندازه و شکل دان مصرفی آنها تغییر پیدا میکند.

 

پرورش مرغ بومی و روستایی

 

هزینه های پرورش مرغ بومی

برای شروع پرورش مرغ بومی ابتدا نیاز است که برای طیور یک سرپناه و یک سالن تأمین گردد. در داخل سالن نیز می بایست به تعداد کافی از آبخوری و دانخوری استفاده شود. همچنین برای گرمایش سالن به تجهیزات گرمایشی همانند مادر مصنوعی و هیتر نیاز پیدا میشود. برای جمع آوری تخم مرغ ها در نیز لازم است که لانه های تخمگذاری برای مرغان در داخل سالن طراحی شود. یکی دیگر از هزینه های پرورش مرغ بومی هزینه خرید دستگاه جوجه کشی می باشد که کارآفرین با توجه به ظرفیت مد نظر خویش از یک و یا چند عدد ماشین جوجه کشی می تواند استفاده کند. هزینه خرید دستگاه با توجه به ظرفیت و برند آن متفاوت است. با مراجعه به لیست قیمت ماشین جوجه کشی می توان از قیمت به روز این دستگاه ها مطلع شد.

علاوه بر تجهیزات بخشی از هزینه های پرورش مرغ بومی مربوط به تأمین جوجه های یک روزه می باشد. همچنین بخش قابل توجهی از هزینه های پرورش مرغ بومی به خوراک و تغذیه آنها مربوط میشود.

 

جمع بندی

برخلاف مرغداری های صنعتی، پرورش مرغ بومی را می توان با ظرفیت های پایین نیز شروع کرد. برای موفقیت در این زمینه لازم است که افراد اطلاعات جامعی در مورد نحوه نگهداری، تغذیه، بیماری، نحوه جوجه کشی و ... کسب کنند. پرورش مرغ بومی تخمگذار و یا گوشتی اگر به شکل اصولی و با رعایت موارد بهداشتی اجرا شود، سودآوری بالایی به همراه دارد. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->