کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند
سرخط خبرها

۲ نقل متفاوت از ۲ ایرانی

  • کد خبر: ۴۵۲۶۹
  • ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵
۲ نقل متفاوت از ۲ ایرانی
حجت‌الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
اگر شما جای من باشید و در یک روز این ۲ نقل مختلف را از ۲ نفر ایرانی هموطن خود در موضوع حقوق شهروندی بشنوید، چه احساسی خواهید داشت؟ یک تجربه از بلاد کفر و یک تجربه از کشور اسلامی خودمان.
نخست نقل یک دیپلمات ایرانی سابق در آلمان: وقتی دیوار برلین برچیده شد و تغییرات رخ داد، ما که در شرایط جدید نیاز به جای بیشتر داشتیم و نیاز بود ساختمان سفارت ایران را توسعه دهیم و ۲ طبقه اضافه کنیم، هرچه تلاش کردیم، شهرداری مجوز نداد.
 
بالاخره به‌دنبال توصیه دولت و سفارش وزارت‌خارجه و نامه‌نگاری و... رفتیم تا اینکه کسی گفت «بی‌خود برای مکاتبه و فشار سازمانی تلاش نکنید، اگر خود وزیرخارجه هم بیاید، اینجا نمی‌تواند قانون را دور بزند، بروید و اهل محل را راضی کنید، زیرا مشکل شما همسایه‌های روبه‌رو هستند، چون اگر شما ساختمانتان را بالا ببرید، آن چند ساختمان مجاور سفارت از نور خورشید محروم می‌شوند، به‌همین دلیل قانون این نور را حق شهروندی آن‌ها می‌داند و به شما اجازه بالابردن ساختمانتان را نمی‌دهد، شما باید بروید و آن همسایه‌ها را راضی کنید!»

نقل یکی از دوستان ساکن تهران: سر کوچه ما، یکی از چهره‌های سرشناس نظام، آمد زمین فضای سبز را برای مؤسسه خودشان خرید، بعد هم در جایی که ۲ طبقه بیشتر مجوز نمی‌دهند (با پارکینگ ۳ طبقه) هفت‌هشت طبقه ساختند. از طرف دیگر در کوچه‌ای که طبق نقشه شهرداری بن‌بست بود، برای ساختمان در باز کردند. پست برقشان را روی دیوار منزل همسایه زدند. پنجره‌های ۷ طبقه همه به حیاط و بالکن خانه‌های سمت چپ مشرف است و کارگر‌ها شب و روز به زندگی و ناموس مردم مسلط شده، نور صبحگاهی را از همه ساختمان‌های مجاور گرفته‌اند و چند سال است که هر ساعت شبانه‌روز صدای وحشتناک ساخت‌وساز و سنگ‌بری و تیرآهن‌کشی و تخلیه کامیون آسایش مردم را گرفته است. اهل محل و همسایه‌ها هم دستشان به‌جایی نمی‌رسد و جرئت ندارند از حقوق شهروندی حرف بزنند.

کافی است این ۲ نقل را کنار هم بگذاریم و فضای ۲ محیط اجتماعی متفاوت را مقایسه کنیم؛ خواهیم دید که برخلاف تصور یا تلقی ابتدایی برخی افراد، این موضوع اصلا سیاسی و اعتقادی نیست، بلکه کاملا جنس اجتماعی و فرهنگی دارد و به رویکرد نادرست و روحیه ناپسند ما ایرانی‌های شرقی امروز برمی‌گردد که به‌هر دلیل، از جمله تراکم چندصدسال حکومت پادشاهی و حاکمیت نظام ارباب‌رعیتی، چیزی به‌اسم حقوق شهروندی را جز در مقام تعارف یا شعار‌های رسمی و تبلیغاتی باور نداریم و در عمل به آن اعتنایی نمی‌کنیم.
 
درحالی‌که هم باور‌های اسلامی ما بیش از هر آیین و مکتبی بر این موضوع صحه گذاشته و آن را برجسته ساخته است و هم آرمان‌های انقلاب اسلامی به آن توجه کرده و بر آن متمرکز بوده است. افسوس که به‌تعبیر امیرمؤمنان‌علی (ع) دیگران در عمل به دستور‌های قرآن کریم و مبانی حقوقی شریعت اسلامی از ما جلو افتاده و بر ما پیشی گرفته‌اند!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->