قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می شود دارو‌هایی که خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهد زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟
سرخط خبرها

مهمترین علت های گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر

  • کد خبر: ۴۵۳۳۰
  • ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
مهمترین علت های گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر
بسیاری از والدین تصور می‌کنند که وقتی نوجوانانی دچار اعتیاد می‌شوند، در خانواده آن‌ها اعتیاد وجود دارد، از لحاظ معیشتی مشکل دارند و یا بچه‌های طلاق هستند؛ درحالی که پارامتر‌های درگیری به اعتیاد در نوجوانان متفاوت از سایر گروه‌های سنی است.
به گزارش شهرآرانیوز، دیبا مبین روانشناس بالینی و مشاور خانواده، درباره علل مهم گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر اظهار داشت: بسیاری از والدین تصور می‌کنند که وقتی نوجوانانی دچار اعتیاد می‌شوند، در خانواده آن‌ها اعتیاد وجود دارد، فقیر و از لحاظ معیشتی مشکل دارند و یا بچه‌های طلاق هستند؛ درحالی که پارامتر‌های درگیری به اعتیاد در نوجوانان متفاوت از سایر گروه‌های سنی است و آن‌ها اغلب به دلیل استرس و اضطراب، عدم اعتماد به نفس و برای کنترل خشم و عصبانیت رو به مصرف موارد مخدر می‌آورند.

وی تصریح کرد: بحران‌های دوران بلوغ و نوسانات شدید رفتاری که از گوشه‌گیری تا شور و هیجان غیر قابل کنترل گسترده است، باعث می‌شود تا بسیاری از نوجوانان در جستجوی آرامش باشند آن‌ها به سرعت درحال تغییر ذائقه و سلایق خود هستند تا مسیر گم شده خود را پیدا کنند به همین دلیل مدتی به دنبال موسیقی و تئاتر و مدتی درصدد ورزش و نقاشی هستند این تغییر رفتار دینامیکی بخشی از هویت‌یابی نوجوان است.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی برخی از نوجوانان که مهارت‌های اجتماعی را به شکل صحیحی از والدین خود نیاموختند برای کنترل روان خود به سمت آرامش‌های کاذب می‌رود تا به نوعی خود را تخلیه کنند و این سرآغاز اعتیاد است.
 

انگیزه‌های مصرف مواد مخدر شکل فانتزی به خود گرفته است

وی با بیان اینکه انگیزه‌های مصرف مواد مخدر شکل فانتزی و شیک به خود گرفته است، افزود: تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که انگیزه‌ها و الگو‌های مصرف مواد مخدر در حال تغییر است و بهانه‌های عجیبی برای اعتیاد در نوجوانان و جوانان وجود دارد به طور مثال برخی از افراد به خصوص دختران برای لاغری و رسیدن به وزن مورد نظر خود به جای ورزش و یا کنترل رژیم غذایی اقدام به مصرف مواد مخدر می‌کنند که این زنگ خطری برای والدین و جامعه است که تغییر ارزش و سبک زندگی تا این اندازه باعث کج فهمی در نسل جدید شده است.

مبین اضافه کرد: نوجوانان به مصرف مواد توهم‌زا و محرک بیشتر از سایر مواد علاقه نشان می‌دهند و همین امر باعث شده تا مواد صنعتی با عوارض پرخطر بیش از پیش رونق بگیرد به طوری که کلکسیونی از مواد مخدر با نام‌ها و دوز‌های مختلف هر روز تولید و شناسایی شود.

این مشاوره خانواده ابراز داشت: از آن جایی که مغز نوجوان در حال پیشرفت و تکامل است، سلول‌های مغزی او پیام‌های بلندتری را به قسمت‌های دیگر نسبت به سلول‌های مغزی فرد جوان می‌فرستد، این پیام‌های شدید کمی عقب و جلو می‌شود و با ایجاد احساسات شدیدی مثل رضایت از یک فعالیت رضایت بخش همراه می‌شود که در نوجوانان بیشتر از جوانان است. پس می‌توان نتیجه گرفت که یک نوجوان به مواد حساس‌تر و درصورت یک‌بار تجربه مصرف مواد مخدر میل بیشتری برای تجربه‌های بعدی دارد به همین خاطر والدین باید در این برهه سنی بیش از پیش مراقب رفتارها، مشکلات، دغدغه‌ها و هیجانات فرزند خود باشند.

مبین خاطر نشان کرد: تربیت والدین تأثیر بسزایی در بروز مشکلات رفتاری نوجوانان دارد، رابطه صمیمی والدین و نوجوانان باعث می‌شود تا در هنگام مشکلات و بحران‌های نوجوانی به جای پناه بردن به مواد مخدر و دوستان ناباب، در محیط روانی خانواده باقی بمانند و با به کار گیری مهارت‌های حل مساله مشکلات خود را برطرف کنند. همراه بودن والدین با نوجوانان باعث می‌شود تا از خطرات اعتیاد در امان بمانند به همین خاطر همواره توصیه می‌شود به جای سرزنش و تنبیه به حرف‌های نوجوان گوش داده شود و او را همان طور که هست بپذیرند.
 
منبع:فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->