تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان جام قهرمانی مسابقات کافا را به کابل بردند + فیلم تکذیب ادعای استخدام ۶۰۰ معلم از میان اتباع تاکنون ۱۰ هزار زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون وارد ایران شده‌اند وزارت کشور ادعای بازداشت زائران افغانستانی اربعین در خوزستان را رد کرد در دو روز گذشته ۵۳۰ زائر افغانستانی اربعین از مرز دوغارون به ایران وارد شدند (۱ شهریور ۱۴۰۳) تیم ملی فوتسال افغانستان در مراسمی با حضور خداداد عزیزی برای حضور در جام جهانی بدرقه شد خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟
سرخط خبرها

۵۵۱ بیمار کرونایی از اتباع افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است

  • کد خبر: ۴۵۴۱۴
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
۵۵۱ بیمار کرونایی از اتباع افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید که سه مرحله غربالگری از اتباع افغانستانی در مشهد انجام شده است و ۵۵۱ بیمار کرونایی از مهاجران افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز - روند شناسایی و ثبت آمار‌های مبتلایان به کرونا، حرف‌وحدیث‌های فراوانی در بین تمام شهروندان و آحاد جامعه به‌دنبال داشته است. این حواشی دربین جامعه مهاجران پررنگ‌تر بوده است، تاجایی‌که اعلام شد ایران، آمار مهاجران مبتلا به کرونا را نمی‌خواهد اعلام کند یا اینکه معلوم نیست در جامعه مهاجران چه تعداد بر اثر تبعیض بین بیماران ایرانی و غیرایرانی از خدمات بستری و درمان محروم مانده‌اند.

 

با این حال برپایه این مبنای علمی که اگر قرار است یک بیماری ویروسی و همه‌گیر در جامعه‌ای کنترل شود، بدیهی است که هویت افراد ملاک نیست و کمک به رهایی همه جمعیت هر جغرافیایی ملاک اصلی است، بازهم حواشی از مواجهه بخش بهداشت و درمان با مهاجران به قوت خود باقی است.

شناسایی نشدن تمام بیماران کرونایی در یک جامعه به معنی تبعیض نیست

در همین زمینه آمار‌های مربوط به جامعه مهاجران افغانستانی ساکن در مشهد درباره غربالگری و ابتلای آن‌ها به کرونا را از مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد جویا می‌شویم.

 

«دکتر محمدجعفر صادقی» در گفت‌وگو با شهرآرا، می‌گوید: «پیشگیری و درمان برای حفظ سلامتی کل یک جامعه، ایرانی و غیرایرانی نمی‌شناسد و بخش درمان با همین اصل در ایام کرونا خدمت‌رسانی کرده است. در این مدت، سه مرحله غربالگری از اتباع افغانستانی در مشهد انجام شده است. در مرحله اول ۲۷۱ هزار و ۷۱۹ نفر و در مرحله دوم که بیشتر جامعه هدف با بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی مدنظر بود، ۲۴ هزار و ۶۷۱ تبعه افغانستانی غربالگری شدند و در سومین مرحله غربالگری که هنوز به اتمام نرسیده است، تاکنون ۲۳ هزار و ۹۱۱ تبعه افغانستانی غربالگری ویژه کرونا شده‌اند.»

 

به‌گفته وی، در نتیجه این غربالگری‌ها از ۲ هزارو ۴ نفر که مشکوک به کرونا بودند و علائم داشتند، نمونه آزمایشگاهی گرفته‌ شد. در مجموع در این سه مرحله، تعداد بیماران کرونایی ثبت‌ شده اتباع افغانستانی به ۵۵۱ نفر رسید. وی درعین‌حال به آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در بین مهاجران اشاره‌ای نکرد.

 

این مقام مسئول در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه شناسایی نشدن تمام بیماران کرونایی در یک جامعه، به معنی تبعیض نیست، می‌گوید: تعداد زیادی از افراد مبتلا به ویروس کرونا به‌دلیل شرایط این بیماری، ناشناخته هستند. در تمام دنیا هم به همین شکل است و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که تمام بیماران کرونایی خود را شناسایی کرده است. حال اینکه هویت و ملیت افراد چه باشد، ملاک علمی نیست و قطعا سلامت جامعه و کمک به جلوگیری از وضعیت تشدید بیماری است که برای بخش بهداشت و درمان اهمیت دارد.

تفاوت و تبعیضی قائل نشدیم

وی درباره این انتقاد که گفته می‌شود مراکز دولتی، بیماران مهاجر را به‌سختی برای بستری می‌پذیرند، اما با سایر بیماران به این صورت برخورد نمی‌کنند، توضیح می‌دهد: «توصیه ما به بیماران کرونایی خفیف، همواره قرنطینه خانگی بوده است و فقط بیمارانی که نیاز به بستری دارند، باید در بیمارستان‌ها درمان شوند. برخی، از این مسئله این‌طور تعبیر می‌کنند که چرا فلان مرکز، بیمار ما را بستری نمی‌کند، درصورتی‌که قرنطینه خانگی نسخه بهتری برای درمان بیماران سرپایی کروناست؛ لذا خدمات بهداشتی و درمانی مرتبط با بیماری کرونا در مشهد برای اتباع افغانستانی، بدون هیچ تفاوتی با سایر بیماران ارائه می‌شود.»

 

دکتر صادقی به بحث حاشیه‌نشینی بیشتر اتباع افغانستانی ساکن مشهد هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: «از آنجایی‌که بیشتر اتباع افغانستانی مشهد، در مناطق حاشیه شهر ساکن هستند، تمرکز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی در طرح‌های غربالگری بیشتر بر حاشیه شهر بوده است و اتباع افغانستانی نیز درکنار سایر حاشیه‌نشینان از این خدمات بهره‌مند شده‌اند که خدمات غربالگری و نمونه‌گیری برای اتباع افغانستانی مشکوک به کرونا، کاملا رایگان بوده است.»

 

وی با تاکید بر اینکه در تمام مراکز درمانی، اتباع افغانستانی مانند سایر افراد می‌توانند از خدمات استفاده کنند، می‌گوید: «دو مرکز نیز به‌طور ویژه به اتباع خدمات می‌دهند. یکی مرکز خدمات جامع سلامت امیرالمومنین (ع) و دیگری پایگاه فضیلت از توابع مراکز بهداشت شهرستان مشهد. همچنین پایگاه تردد مرزی کمیساریا در تایباد و اردوگاه سفیدسنگ فریمان به‌صورت ثابت، خدمات مربوط به کرونا را برای اتباع افغانستانی انجام می‌دهند.»

 

صادقی تاکید کرد: «هیچ درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، فقط پیشگیری می‌تواند به سلامت همه ساکنان مشهد چه ایرانی و چه افغانستانی کمک کند، لذا از تمام اتباع می‌خواهیم که پایبند به دستورالعمل‌های بهداشتی باشند.»

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->