گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۶ تمرین برای پیشگیری از «آرتروز گردن»

  • کد خبر: ۴۶۹۵۴
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵
۶ تمرین برای پیشگیری از «آرتروز گردن»
آرتروز گردن بیماری شایع پشت میزنشینی و یک بیماری مزمن تلقی می‌شود که طی سال‌ها به تدریج پیشرفت می‌کند و علایم آن معمولا پس از ۴۰ سالگی ظاهر می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، آرتروز بیماری ناشی از تحلیل دیسک‌های بین مهره‌ای و غضروف‌های مفاصل است که می‌تواند به استخوان نیز آسیب برساند وممکن است در تمام مفاصل بدن اتفاق بیفتد، اما در افرادی که به دلیل شرایط شغلی یا وضعیت نامناسب، گردن را در حالت نامناسب قرار می‌دهند، معمولا به مهره‌های گردن آسیب می‌رساند. در ادامه به راهکار‌های پیشگیری از آرتروز گردن اشاره می‌کنیم:
 

«آرتروز گردن»؛ بیماری پیش رونده طی سال‌ها

آرتروز گردن یک بیماری مزمن تلقی می‌شود که طی سال‌ها به تدریج پیشرفت می‌کند و علایم آن معمولا پس از ۴۰ سالگی ظاهر می‌شود. در ۵۰ درصد موارد، آرتروز گردن پس از عکس برداری مشخص می‌شود و فرد هیچ علامت ناراحت کننده‌ای ندارد. البته بعضی افراد با درد ناحیه گردن در یک سمت کتف و پشت سر مواجه هستند. سردرد، خشکی گردن، احساس مورمور در دست به دلیل فشار به نخاع و حتی سرگیجه، اختلال در شنوایی، بینایی و تعادل ناشی از فشار مهره‌ها به شریان نیز از دیگر علایم هشدار آرتروز گردن شناخته می‌شود.
 

چطور با رایانه کار کنیم تا گردن آسیب نبیند؟

اگر اقتضای شغل شما طوری است که ساعت‌ها مشغول کار با رایانه هستید، حتما اصول صحیح نشستن را رعایت کنید تا از بروز آسیب به مهره‌های گردن پیشگیری شود. برای این منظور، پشت باید صاف باشد و سر به جلو خم نشود. مانیتور را در ارتفاع هم راستا با چشم قرار دهید. میز تکیه گاه ساعد‌ها باشد و از معلق ماندن دست‌ها خودداری شود. استفاده از تلفن همراه را به حداقل برسانید و در موارد ضروری مراقب باشید که سر به پایین خم نشود، بلکه گوشی بالا نگه داشته شود. همچنین ورزش و تحرک را به عنوان اصل ضروری در زندگی روزمره رعایت کنید.
 

۶ تمرین برای پیشگیری از «آرتروز گردن»

درباره مهره‌های گردن مانند دیگر مفاصل، رعایت سبک زندگی سالم و پیشگیری از آسیب مهره‌ای بهترین و مؤثرترین اقدام است. در واقع، آرتروز روند درمان پیچیده‌ای دارد و روش‌ها مبتنی بر تسکین درد و کاهش پیشرفت بیماری خواهد بود. حتی در مواردی نیاز به جراحی نیز دارد. برخلاف تصور، احساس درد گردن همیشه نیازمند استراحت نیست بلکه انجام تمرینات منظم ورزشی به انعطاف پذیری عضلات، پیشگیری از درد گردن و سر و همچنین عملکرد مطلوب مهره‌های گردن کمک می‌کند. این تمرینات به خصوص باید در افرادی که ساعت‌ها می‌نشینند جدی گرفته شود.
 

تمرین اول

دو دست را پشت سر بگذارید و به آرامی سر را پایین بیاورید. در این وضعیت عضلات گردن کشش ملایمی را تحمل می‌کنند و انقباض عامل درد برطرف می‌شود. البته کشش باید کاملا ملایم و بدون فشار باشد و در صورت بروز درد گردن، بیش از حد تحمل ادامه نیابد. گردن را در وضعیت کشش ۳۰ تا ۴۵ ثانیه نگه دارید و تمرین را سه نوبت تکرار کنید.
 

تمرین دوم

در حالت ایستاده یا نشسته، پشت را کاملا صاف نگه دارید و بدون این که سر خم شود، چانه را به گردن نزدیک کنید. در این وضعیت باید فشار یا درد مختصری در قسمت انتهای جمجمه و بالای گردن احساس کنید. ۲۰ ثانیه در این حالت بمانید و سپس عضلات را شل کنید. این تمرین را ۱۰ بار انجام دهید.
 

تمرین سوم

نوک انگشتان را روی عضلات گردن نزدیک جمجمه بگذارید و فشار ملایم به سر وارد کنید. کم کم این فشار را به اطراف گردن ببرید. هر نوبت فشار را ۵ تا ۱۰ ثانیه ادامه دهید، فشار را بردارید و ۳ تا ۵ بار این کار را تکرار کنید.
 

تمرین چهارم

دستمالی را روی دیوار و هم راستا با پیشانی نگه دارید. طوری بایستید و پا‌ها را خم کنید که بیشترین فشار به حوله وارد شود. چانه را پایین بیاورید و پیشانی را به دستمال فشار دهید، اما نباید سر به سمت جلو خم شود. در این حالت ۱۰ ثانیه بمانید و سپس در حالت عادی قرار بگیرید. این تمرین را ۱۰ بار تکرار کنید. دستمال را روی دیوار هم راستا با سر نگه دارید. بدن را در وضعیت تمرین قبل قرار دهید، اما این بار با پشت سر به دستمال فشار بیاورید.
 

تمرین پنجم

روی زمین بنشینید، پا‌ها را دراز کنید و پشت را کاملا صاف نگه دارید. نوار پلاستیکی را کف پا‌ها بگذارید و با دو دست طوری آن را به سمت بیرون بدن بکشید که شانه‌ها به سمت عقب و قفسه سینه باز شود. بدن را در حالت کشش ۵ ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید. این تمرین را ۱۵ بار ادامه دهید.
 

تمرین ششم

ساعد و کف دست را روی دیوار بگذارید به طوری که آرنج هم راستا با شانه باشد. بدن را به سمت جلو خم کنید تا زمانی که احساس کشش در شانه داشته باشید. در این وضعیت، سر را به جهت دیگر بچرخانید. ۳۰ ثانیه در این وضعیت بمانید. این تمرین را سه بار انجام دهید.

منبع:همگردی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->