پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد
سرخط خبرها

پلیس، الفبای امنیت و جدول‌ضرب حساسیت

  • کد خبر: ۴۷۶۳۴
  • ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۵
پلیس، الفبای امنیت و جدول‌ضرب حساسیت
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار
از همان اوایل مدرسه با «الفبا» آشنا می‌شویم و جدول‌ضرب. الفبا ترتیب حروف را به‌ما می‌آموزد. البته در چینش کلمات جای حروف بسته به نقشی که دارند، فرق می‌کند، اما برخی حروف بسامد بیشتری دارند و زیادتر به‌کار و به‌چشم می‌آیند، مثل «پ» که البته حرف «پ» شاید اولین حرف الفبای امنیت نباشد، اما قطعا «نمایان‌ترین» حرف این الفباست و نماد آن نیز؛ همچنان‌که «پلیس» مفهومی‌ترین و پرکاربردترین کلمه این فرهنگ واژگانی است.

جامعه در ذهن خود چنین معادل‌سازی کرده است که هرجا «پلیس» هست، امنیت حداکثری و آرامش نیز همزاد لحظه‌ها و نفس‌هاست. چون این دو قد راست می‌کنند، زندگی معنا می‌یابد و جلوه زیبای خویش را به‌رخ می‌کشد. به‌جرئت می‌توان گفت سرسبزی منطق و منطقه زیستی، رهین نقش‌آفرینی مؤثر و راهبردی نهاد پلیس است؛ نهادی که بستر خدمت‌رسانی آن، گستره‌ای وسیع دارد و می‌توان «همه مردم» را برخورداران از خدمات این نهاد دانست. واقعیت هم همین است و هیچ انسانی را نمی‌توان یافت که از خدمات این نهاد، بهره‌ای وافر و نمایان نبرده باشد.
 
حتی هیچ زمینی را نمی‌توان یافت که به‌گام‌های امنیت‌آفرینشان نبالیده باشد. مرز را هم که نگاه کنیم، وجب‌به‌وجب آن به‌نفس مرزبانان به امن و راحت رسیده است و این یعنی زندگی بدون پلیس امکان ندارد. بله؛ «پ» شاید اولین حرف الفبای امنیت نباشد، نباید هم باشد که برای طراحی الفبای امنیت، خیلی‌ها قبل از پلیس باید ایفای نقش کنند و از قضا «پ» را آخرین حرف این الفبا باید خواند، اما آخرین حرفی است که در اولین قدم همه نگاه‌ها به‌آن است، حتی دیگرانی که به‌حکم وظیفه باید قبل از پلیس ایفای نقش می‌کردند و چنین نکرده‌اند، بماند و بار خویش بر دوش پلیس گذاشته‌اند و این هم بماند که باز در جایگاه مدعی می‌ایستند و دست بر یقه امنیت‌بانان می‌گذارند! حال آنکه باید دست پرسشگر را بر یقه خود محکم ببینند که چرا نقش خویش را بایسته ایفا نکرده‌اند.
 
اینجاست که نوبت جدول‌ضرب می‌شود تا مشخص شود که هر نهاد و هر فرد چه نقشی درباره امنیت دارد؛ آیا به‌تقسیم توان‌ها و پراکندگی آن، از اقتدار عمل می‌کاهد؟ آیا منها می‌شود برای آن؟ یا جمع می‌بندد و حاصل فراوان‌تر عرضه می‌کند؟ یا ضرب می‌شود آیا تا ضریب بدهد به امنیت؟ یا...؟ همه این‌ها در زنگ حساب، محاسبه می‌شود؛ چه برای امنیت حداکثری جامعه، همه باید کنار هم باشند. اندک فاصله‌ای اگر میانشان ایجاد شود، دیوار امنیت ترک برمی‌دارد. ترک هم اگر چاره نشود، دیوار فرومی‌ریزد. در پهنه بدون دیوار هم «هیچ‌کس» امنیت نخواهد داشت. برای رسیدن به منطقه و منطق امن و امان، جدول‌ضرب جلویمان باز باشد و به الفبا با دقت توجه کنیم تا حق جامعه و آحاد مردم اقامه شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->