درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم
سرخط خبرها

نتیجه انتخابات آمریکا چه روزی معلوم می‌شود؟

  • کد خبر: ۴۸۶۷۷
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۷
نتیجه انتخابات آمریکا چه روزی معلوم می‌شود؟
فردا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود. در حالت عادی انتظار می‌رفت که نتیجه این رویارویی سیاسی روز چهارشنبه معلوم شود اما آرایی که از طریق پست به صندوق‌ها ریخته می‌شود مانع این کار است. اما شمارش آرا چقدر زمان می‌برد و نتایج چه زمان اعلام می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز، رسانه آلمانی با اشاره به تفاوت‌هایی که این دوره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با دوره‌های پیشین دارد، از احتمال به طول انجامیدن شمارش آرا و اعلام نهایی برنده انتخابات خبر داد.

خبرگزاری د.پ.آ. آلمان روز دوشنبه در مطلبی نوشت: در حالت ایده آل، رییس جمهوری جدید آمریکا روز چهارشنبه تعیین خواهد شد و پس از آن منتخب برای تصدی پست خود در ژانویه آماده می‌شود. این اتفاق زمانی عملی خواهد شد که نامزدی اکثریت آرا را کسب کند، اما اگر شمارش آرا بیش از حد معمول طولانی شود، اعلام نتایج انتخابات مدت زمان زیادی (شاید چندین روز) به تعویق خواهد افتاد.

این در حالی است که ایالات متحده چندین منطقه زمانی را در بر می‌گیرد. اولین مراکز اخذ رأی در ایالت ورمونت در شمال شرقی روز سه شنبه ساعت پنج صبح (۱۱ صبح به وقت اروپای مرکزی) آغاز به کار خواهند کرد.

از ساعت ۶ صبح، حوزه‌های انتخاباتی بسیاری از ایالات در سواحل شرقی کار رأی گیری را آغاز می‌کنند و پس از آن روند انتخابات در مرکز کشور شروع می‌شود. در ایالت ساحل غربی کالیفرنیا نیز شعب اخذ رأی در ساعت هفت صبح (چهار عصر به وقت اروپای مرکزی) گشایش می‌یابد.

هاوایی و آلاسکا در انتهای خط طولانی ایالت‌ها قرار دارند. ساکنان این جزیره می‌توانند رأی خود را تا ساعت ۶ صبح چهارشنبه به صندوق بیاندازند. در بخش‌های وسیعی از آلاسکا نیز مراکز رأی دهی تا ساعت ۶ صبح و در برخی مناطق یک ساعت بیشتر یعنی تا هفت صبح باز هستند. به این ترتیب با بسته شدن مراکز رأی گیری در شمالی ترین ایالت، انتخابات ایالات متحده به پایان می‌رسد.

در این میان، رأی دهندگان پستی اجازه داشته‌اند هفته‌ها قبل از انتخابات رأی دهند. بیشتر ایالت‌ها همچنین گزینه رأی گیری در مراکز رأی دهی ویژه را پیش از شروع رسمی انتخابات ارائه می‌دهند. در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۰ درصد آرا به این ۲ روش قبل از روز انتخابات به صندوق انداخته شده بود. امسال این میزان بیش از ۲ برابر است؛ به طوری که ۲ روز قبل از انتخابات، شمار رأی دهندگان به ۹۰ میلیون نفر رسیده است.

چه زمانی می‌توان انتظار اعلام نتیجه را داشت؟

در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، برنده معمولاً در شب انتخابات مشخص می‌شد. با این حال، کارشناسان تصور می‌کنند که امسال به دلیل همه گیری کرونا، به طور قابل توجهی افراد بیشتری با شیوه پستی رأی خواهند داد. بنابر این، شمارش آرا می‌تواند به میزان قابل توجهی به تأخیر بیفتد.

قانون انتخابات ایالات متحده در درجه نخست، توسط ایالت‌ها تعیین می‌شود. در بعضی مناطق، برگه‌های پستی ارسال شده در روز انتخابات قابل شمارش است که این کار نیز به دلیل نیاز به مطابقت امضاهای رأی دهندگان، پیچیده‌تر است. اما چند هزار رأی می‌تواند نتیجه انتخابات در یک ایالت را تعیین کند. مقامات در چندین ایالت، از جمله ایالت‌های پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین، هشدار داده‌اند که شمارش آرا ممکن است تا جمعه ۶ نوامبر ادامه داشته باشد.

علاوه بر این، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دموکرات‌ها بیشتر از جمهوری‌خواهان می‌خواهند از رأی گیری پستی استفاده کنند. بنابر این، نخستین نتایج شمارش آرا از مراکز رأی دهی می‌تواند ترامپ را در بعضی نقاط، برنده نشان دهد اما شمارش اسناد رأی گیری پستی در نهایت به پیروزی بایدن کمک می‌کند. همچنین ممکن است در برخی ایالت‌ها، پرونده‌های شکایت و درخواست برای بازشماری مجدد وجود داشته باشد که اعلام نتیجه نهایی را بیشتر به تأخیر می‌اندازد. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۰، نتیجه ایالت فلوریدا که در نهایت تکلیف انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کرد، یک ماه پس از انتخابات مشخص شد.

نقش رسانه‌ها در اعلام آمارهای انتخاباتی

مشکل دیگر این است که در ایالات متحده هیچ مرجع انتخابی وجود ندارد که بتواند نتایج را بسرعت برای کل کشور اعلام کند. نتایج بتدریج به صورت محلی اعلام می شود؛ یعنی در مراکز رأی دهی، مناطق و ایالت‌ها. بنابر این رسانه های مهم ایالات متحده نقش مهمی در جمع آوری نتایج محلی و در برخی موارد ترکیب آنها با سایر داده ها به منظور پیش بینی پیروزی در انتخابات دارند. در این خصوص نتایج به دست آمده توسط شبکه های خبری و خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) بسیار قابل اعتماد تلقی می شود.

این شبکه‌ها مرجعی به اسم «میز تصمیم» ایجاد می‌کنند که مرکب است از کارشناسان انتخابات و متخصصان آمار که مستقل از اتاق خبر شبکه کار می‌کنند و این میز است که درباره معرفی یکی از دو رقیب به‌عنوان برنده در هریک از ایالت‌ها و نهایتاً اعلام کسب ۲۷۰ رأی الکترال از سوی او، نقش تعیین‌کننده دارد.

اتفاق دیگری که پس از پایان انتخابات رخ می دهد، این است که در ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) ۵۳۸ عضو مجمع گزینندگان در ایالت های خود رأی می دهند؛ که در حالت ایده آل این اقدام فقط یک تشریفات است و نتیجه نهایی این ایالت ها را منعکس می کند. نهایتاً در تاریخ ۶ ژانویه، کنگره آمریکا در جلسه مشترک مجلس نمایندگان و سنا رسماً اعلام خواهد کرد که چه کسانی رئیس جمهوری جدید و معاون اول وی خواهند بود. رئیس جمهوری جدید در تاریخ ۲۰ ژانویه در یک مراسم جشن، در مقابل ساختمان کنگره موسوم به کاپیتول در واشنگتن از ساعت ۶ بعدازظهر سوگند اداری (تحلیف) یاد می‌کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->