خبر خوش وزیر کار به بازنشستگان: اعتبار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تأمین شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳)+ فیلم برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک در مشهد پلاک سوم خودرو چیست؟ مشاهده گونه کمیاب روباه شنی در پناهگاه حیات‌وحش فردوس کمک ۴۰ میلیاردی ایرانی‌ها به جنگ‌زدگان لبنان، غزه و یمن تأثیر قطعی معدل در کنکور لغو نمی‌شود وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت است شهر دوستدار سالمند فرصتی مناسب برای ارتقای سلامت این قشر از جامعه حفظ جوانی و زیبایی با مصرف تخم کتان جانباز دفاع مقدس در مشهد زندگی‌بخش ۴ بیمار نیازمند به عضو شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۲ نفر در حادثه واژگونی و حریق خودرو در کمربند سبز مشهد + عکس (۱۵ مهر ۱۴۰۳) پنج مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه فرهنگیان چیست؟ طرح تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌ها در مجلس اعلام وصول شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳) | روند کاهشی دما تا فردا صبح ادامه دارد بازنشستگان تامین‌اجتماعی همچنان منتظر واریز علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق خود هستند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت اعزام دانش‌آموزان به اردو‌های راهیان نور معرفی مهم‌ترین بیماری‌هایی که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند + راه‌های پیشگیری مصرف مشروبات الکلی در همدان ۹ نفر را به کام مرگ کشاند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) دستگیری تامین‌کننده مشروبات الکلی مرگبار شمال کشور (۱۵ مهر ۱۴۰۳) واریز وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری (۱۵ مهر ۱۴۰۳) مهلت دادستانی تهران برای ترخیص خودروهای وارداتی ورود نخستین خودروهای برقی به ناوگان پلیس راه کشور + فیلم پیگیری‌های مجلس برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (۱۵ مهر ۱۴۰۳) راه اندازی سامانه مکان‌یابی تماس‌گیرندگان در اورژانس ۱۱۵
سرخط خبرها

طراحی ماسک «قاتل» ویروس کرونا

  • کد خبر: ۴۹۶۲۵
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷
طراحی ماسک «قاتل» ویروس کرونا
محققان «دانشگاه ناتینگهام ترنت» انگلیس در مطالعه اخیرشان از ماسک صورت جراحی پنج‌لایه‌ای خبر داده‌اند که درون آن مس تعبیه شده است که می‌تواند ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را از بین ببرد. به گفته آن‌ها این ماسک‌ها تا کریسمس در دسترس پزشکان انگلیس قرار خواهد گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان «دانشگاه ناتینگهام ترنت» انگلیس در مطالعه اخیرشان از ماسک صورت جراحی پنج‌لایه‌ای خبر داده‌اند که درون آن مس تعبیه شده است که می‌تواند ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را از بین ببرد. به گفته آن‌ها این ماسک‌ها تا کریسمس در دسترس پزشکان انگلیس قرار خواهد گرفت.

به نقل از دیلی میل، اواخر سال جاری برخی از پزشکان در انگلیس می‌توانند ماسک‌های ویژه‌ای که مجهز به یک لایه نانو مس است در اختیار داشته باشند. ماسک‌های صورت برای جلوگیری از ویروس کرونا و سایر عوامل بیماری زا استفاده می‌شود گرچه ماسک‌های جراحی استاندارد سه‌لایه در انجام این امر موثر هستند اما اگر آن ماسک‌ها ضد عفونی نشوند و یا پس از استفاده دور انداخته نشوند، ویروس می‌تواند بر روی سطح آن زنده بماند.

یکی از دانشمندان دانشگاه ناتینگهام ترنت این ماسک را طراحی کرد و شرکت وی به نام «فارم تو فارم» (Pharm۲Farm) اکنون در حال تولید آن‌هاست. دکتر «گرت کیو» (Gareth Cave) متخصص فناوری نانو می‌گوید این ماسک‌ها اواخر این ماه تولید خواهد شد و در ماه دسامبر به صورت تجاری عرضه خواهد شد.

ماسک مذکور همچنین دارای گواهی‌نامه نوع IIR است که این استاندارد طلایی برای ماسک‌هایی است که باعث می‌شوند ۹۹/۹۸ درصد ذرات فیلتر شوند. این ماده(مس) ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را در کمتر از یک ساعت از بین می‌برد. مس مدت زیادی است که به دلیل خاصیت ضد ویروسی شناخته می‌شود، به همین دلیل کارشناسان خواستار استفاده از آن در چرخ دستی‌های خرید و دستگیره‌های درب برای توقف انتقال ویروی کرونا هستند.

در ماه ژوئن دکتر «فلیسیتی دو کوگان» (Felicity de Cogan) از دانشگاه بیرمنگام گفت که مس یکی از مواد کشنده ویروس است، به این معنی که افرادی که سطوح دارای لایه مسی را لمس می‌کنند بعید است که به این بیماری مبتلا شوند. وی گفت مطالعات نشان داده است که حتی فلزات غیر مهندسی نیز ۹۹ درصد پس از ۲ تا ۶ ساعت در از بین بردن ویروس موثر هستند. مس به عنوان فلزی که دارای خواص ضد میکروبی است به خوبی شناخته شده است.

دکتر کیو از دانشگاه ناتینگهام ترنت از تخصص خود در زمینه فناوری نانو برای افزایش خواص ضد ویروسی مس استفاده کرد. او لایه‌ای از نانوذرات مس را ایجاد کرد که درون ماسک بین دو لایه فیلتر شده و دو لایه مقاوم در برابر آب قرار می‌گیرند و این به آن معنا است که یون‌های مس در صورت تماس با ویروس کرونا آزاد می‌شوند.

دکتر کیو گفت: دیدن اینکه گامی مهم در جهت نابودی ویروس کرونا برداشته‌ایم هیجان انگیز است. ماسک مذکور تأثیر واقعی در مبارزه با شیوع کووید۱۹ دارد. ثابت شده است ماسکی که تولید کرده‌ایم ویروس‌ها را در اثر تماس با ماسک غیرفعال می‌کند. لایه ضد ویروسی نیز ویروس را که توسط لایه‌های فیلتر به دام افتاده است از بین می‌برد.

چالش استفاده از ماسک‌های معمولی(از نوع ماسک جراحی) این است که آنها فقط مانع از ورود یا خروج ویروس به ماسک می‌شوند اما مکانیزم فعالی برای کشتن آن ندارند. با از بین بردن ویروس در هنگام تماس، می‌توان آسوده خاطر بود که ماسک صورت استفاده شده می‌تواند با خیال راحت دور انداخته شود چرا که دیگر دارای ویروس بر روی سطح خود نیست.

این ماسک اولین ماسکی نیست که برای جلوگیری از گسترش کووید۱۹ در آن از لایه‌های مسی استفاده  شده چرا که چندی پیش محققان ام آی تی نیز از تلاش برای تولید ماسک با کمک مس خبر داده بودند. اخیرا محققان موسسه ام آی تی گامی مهم در این جهت برداشته‌اند و امیدوارند که بتوانند ماسکی ایجاد کنند که ویروس‌ها را با استفاده از گرما غیرفعال کند.

آن‎ها می‌خواهند یک ماسک قابل استفاده مجدد مجهز به یک شبکه/مش مسی گرم شده بسازند. محققان موسسه «ام‌آی‌تی» در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد خبر داده‌اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس‌های کرونا بسیار موثر است. ایده این ماسک اینگونه است که همانطور که کاربر ماسک را می‌پوشد و عملیات دم و بازدم را انجام می‌دهد، هوا به طور مکرر از طریق شبکه عبور می‌کند و هرگونه ذره ویروسی در هوا با شبکه و دمای بالا کند و غیرفعال می‌شود. چنین ماسکی می‌تواند برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و افراد در شرایطی مانند اتوبوس شلوغ که دستیابی به فاصله اجتماعی چالش برانگیز است، مفید باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->