مراکز مشاوره ازدواج و خانواده ساماندهی می‌شوند آیا مدارس مشهد فردا (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ بارش برف و کولاک در جاده‌های خراسان رضوی(۱۱ دی ۱۴۰۳) کاهش چشمگیر سرقت‌ها در یک دهه گذشته درباره آنفلوانزای خوکی چه می‌دانیم؟ زلزله ۴.۵ ریشتری سیرچ کرمان خسارت نداشت (۱۱ دی ۱۴۰۳) تشکیل کمیته ویژه برای راستی‌آزمایی آمارهای اعلامی دستگاه‌های مسئول در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی قاتل خاموش در شهر قدس تهران خانواده ۳ نفره را به کام مرگ کشاند تعطیلی تفرجگاه‌ها و مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست در خراسان رضوی (۱۱ دی ۱۴۰۳) برای مقابله با سقط جنین غیرقانونی چه باید کرد؟ جلوی خرید و فروش غیرقانونی دارو‌های ترک اعتیاد در بازار آزاد باید گرفته شود شناسایی مرد هزارچهره در ساری | شاکیان به دادگستری مازندران مراجعه کنند + عکس سارقان دروغگو بازداشت شدند شیوع آنفلوانزای خوکی و افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در مشهد | مردم از ماسک استفاده کنند + فیلم تقدیر از داوطلبان اجتماعی برتر خراسان رضوی آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی در ایران و جهان (۱۱ دی ۱۴۰۳) بیماری ناشناخته اوتیسم نیازمند آگاه‌سازی جامعه است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا پایان هفته  سن ابتلا به بیماری‌های قلبی ۱۰ سال کاهش یافته است رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: باید برای رفع کمبود‌های مالی در حوزه سلامت حوصله کرد متهم در بازسازی صحنه جرم: پشیمانم؛ اما نه برای قتل! مردان و زنان در کدام دهه عمر بیشتر ازدواج می‌کنند؟ تفاوت «نان کامل» با «نان سفید» چیست؟ کدام بهتر است؟ بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش جان ۵ بیمار شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) رژیم‌های مد روز تأثیری بر کاهش وزن ندارند میل و هوس غذایی که ارتباط با بیماری آلزایمر دارد رانندگان تاکسی‌ کمتر آلزایمر می‌گیرند مراقب این ویروس گوارشی خطرناک باشید افزایش دو و نیم برابری اضافه کاری پرستاران تصویب شد مسمومیت اعضای یک خانواده ۶ نفره در نیشابور با گاز منوکسیدکربن بهبود معیشت و مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!
سرخط خبرها

بیابان «نامیب» و حلقه‌های پریان در دل بیابان

  • کد خبر: ۵۰۴۱۲
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۴
بیابان «نامیب» و حلقه‌های پریان در دل بیابان
بیابان «نامیب» یکی از خشک‌ترین مکان‌های روی کره زمین واقع در جنوب قاره آفریقا است. این چشم انداز مریخ گونه با آن تل ماسه‌های رفیع و کوه‌های سنگلاخی آفتاب زده و دشت‌های شنی چیزی در حدود ۸۱۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ بیابان «نامیب» یکی از خشک‌ترین مکان‌های روی کره زمین واقع در جنوب قاره آفریقا است. نام این بیابان در زبان مردم محلی، زبان ناما، به معنای «جایی که هیچ در آن وجود ندارد» است. این چشم انداز مریخ گونه با آن تل ماسه‌های رفیع و کوه‌های سنگلاخی آفتاب زده و دشت‌های شنی چیزی در حدود ۸۱۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.
 
عمر این بیابان دست کم به ۵۵ میلیون سال می‌رسد و کهن‌ترین بیابان جهان محسوب می‌شود (برای مقایسه، سن صحرای بزرگ آفریقا تنها ۲ تا ۵ میلیون سال تخمین زده شده است). با تابستان‌هایی که دمای روزهایش به طور معمول تا ۴۵ درجه سانتی گراد بالا می‌رود و شب هایش تا مرز انجماد سرد می‌شوند، این بیابان یکی از غیرقابل سکونت‌ترین مکان‌های روی کره زمین است.
 
یکی از خطرناک‌ترین مناطق بخش غیرقابل سکونت بیابان نامیب ساحل اسکلت هاست، منطقه‌ای به طول ۵۰۰ کیلومتر در امتداد ساحل اقیانوس اطلس. این منطقه نامش را به سبب لاشه‌های بی شمار نهنگ‌ها و کشتی‌هایی گرفته است که در قرون گذشته بر این خط ساحلی باقی مانده اند. ساحل مرده اسکلت‌ها اغلب با کفنی از جنس مه پوشیده می‌شود که پس از برخورد هوای سوزان بیابان با سرمای بالاآمده از اعماق اقیانوس تشکیل می‌شود. همین مه است که با ایجاد شرایطی نامساعد برای کشتی ها، آن‌ها را راهی این «دروازه جهنم» می‌کند، جایی که بومی‌ها می‌گویند «خدا آن را با خشم خلق کرده است».

اما از میان همه شگفتی‌های خفته در دل این بیابان، یکی از رازآلودترین هایشان شاید پدیده‌ای ژئومورفیک (زمین ریخت شناسی) باشد با نام «حلقه‌های پریان». حلقه‌های پریان دایره‌های لم یزرعی هستند در دل بیابان که با یک گونه خاص از علف محصور شده اند و می‌توان آن‌ها را در جای جای این بیابان دید، حلقه‌هایی که برای بهتر دیدنشان باید به آسمان رفت و از آن بالا به این شگفتی بی پایان که همه سطح بیابان را پوشانده است نگریست. این حلقه‌های تقریبا کامل هم روی سطوح صاف و پوشیده از ریگ بیابان نقش بسته اند و هم روی تل ماسه ها.
 
قطر این دایره‌ها در بخش میانی بیابان ۵/۱ تا ۶ متر، و در شمال غربی آن حدود ۴ برابر این اندازه است. هیمبا‌های بومی نامیبیا آن‌ها را ردپای خدای خود، موکورو، می‌دانند. گروهی دیگر از بومیان معتقدند این دایره‌های عجیب حاصل رقص شبانه پریان در بیابان اند. هیچ کس هنوز نتوانسته است دلیلی قطعی برای وجود این حلقه‌ها بیابد، اما در سال‌های گذشته دانشمندانی از نامیبیا، آلمان، ایالات متحده و چند کشور دیگر گرد هم آمدند تا بتوانند توضیحی علمی و منطقی برای این پدیده بیابند. تا زمانی که دانشمندان دراین باره به اجماعی قطعی برسند، این حلقه‌های رازآلود منبع الهامی خواهند بود برای داستان پردازی و افسانه سرایی و چشم اندازی برای لذت بردن از ناشناخته‌های طبیعی.

منبع: http://www.bbc.com/travel
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->