کشف ۱۷ دستگاه استخراج ارز دیجیتال قاچاق از یک کارگاه تولیدی در شهرک بینالود تولد نوزاد عجول در آمبولانس هلال‌احمر قوچان + عکس (۱ شهریور ۱۴۰۳) گزینش مجدد داوطلبان رد شده در ورودی آموزش و پرورش کدام پایگاه‌های اهدای خون خراسان‌رضوی در ایام اربعین حسینی ۱۴۰۳ فعال هستند؟ آموزش‌وپرورش: حق‌الزحمه تصحیح اوراق امتحانات خرداد ۱۴۰۳ به‌زودی پرداخت می‌شود دستگیری فالگیر شیطان صفت در تهران جنایت جوان نوزده‌ساله در مشهد به‌دلیل محکم کوبیدن در + عکس کاظمی: مهم‌ترین اولویت آموزش‌وپرورش پروژه مهر و آغاز سال تحصیلی است چند روایت شهروندی از حق‌ و حقوق نادیده گرفته‌شده بیماران در مراکز درمانی| نسخه های نانوشته! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنج‌شنبه، یکم شهریور ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما به صورت تدریجی کتاب‌های درسی دانش‌آموزان چه زمانی توزیع می‌شود؟ آخرین مهلت درخواست اعزام زائران اربعین اعلام شد ناصحی: توفیق خدمت به زائران پیاده، برای شهرداری مشهد ارزشمند است واژگونی اتوبوس زائران اربعین در کوهین با ۱۵ زخمی احتمال زیاد ابتلای زنان به بیماری ام‌اس و چند نکته درباره علائم آن «آغوز»، بهترین غذا برای نوزاد را دور نریزید اجرای آزمایشی و بسیار محدود چند کتاب‌ درسی جدید در برخی استان‌ها آیا با نصب در ضدسرقت، خانه دربرابر سارقان ایمن می‌شود؟ ۵۰ درصد زائران اربعین به کشور بازگشتند (یکم شهریور ۱۴۰۳) طرح استفاده از آرد کامل در نانوایی‌های مشهد اجرا می‌شود پیشگیری ۷۰ درصدی از هموفیلی با غربالگری | آثار ازدواج‌های فامیلی در بروز هموفیلی
سرخط خبرها

بروز استرس پس از ضایعه در بهبودیافتگان کرونا

  • کد خبر: ۵۲۳۱۵
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶
بروز استرس پس از ضایعه در بهبودیافتگان کرونا
دکتری روانشناسی بالینی گفت: اختلال استرس پس از ضایعه می‌تواند به عنوان یکی از آثار روانی بهبودیافتگان کرونا باشد.
به گزارش شهرآرانیوز، فریبرز صفی در خصوص آثار روانشناختی کرونا بر سلامت روان اظهار داشت: در علم روانشناسی یک اصطلاح تحت عنوان اختلال فشار روانی پس از ضایعه وجود دارد.

وی افزود: این اختلال عمدتا به دلیل تجربه اتفاقات ناگوار رخ می‌دهد وبا توجه به شدت هر واقعه متفاوت است. به عنوان مثال تجربه صحنه تصادف، برخی وقایع جنگ و... می‌تواند سال‌ها پس از واقعه در ذهن تداعی وسبب تحمیل فشار روانی باشد.

صفی ادامه داد: همچنین برخی کودکان که در خانواده شاهد درگیری شدید والدین، کتک خوردن مادر و متحمل اضطراب و ترس روانی می‌شوند، می‌توانند این اختلال را در بزرگسالی تجربه کنند.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: گذار از دوران کرونا نیز با توجه به شدت بیماری می‌تواند باعث آسیب شود. برخی بیماران در وضعیت شدید این بیماری، درد و رنج و بستری درازمدت در مراکز درمان را تجربه کرده و بنابراین می‌توانند با اختلال اضطراب، دلشوره، بی‌قراری و گاه افسردگی روبه‌رو شوند.

صفی افزود: مطابق با گفته پزشکان بهبودیافتگان کرونا نیز مجددا به این بیماری مبتلا می‌شوند و در واقع اضطراب و نگرانی ناشی از تکرار آن روز‌ها برای این اشخاص می‌تواند ترس روانی شدیدی را به همراه داشته باشد.

سبک تربیتی رازداری در خانواده کتمان کرونا را تقویت می‌کند

این کارشناس در ادامه در باره علل کتمان این بیماری نیز عنوان کرد: گا‌ها برخی سبک‌های تربیتی در خانواده رازداری را تقویت می‌کند. یکی از علل بروز برخی آسیب‌های روحی - روانی هم عدم بروز احساسات وعواطف است.

وی ادامه داد: ابتلا به کرونا به دلیل ارتباط با رعایت اصول بهداشتی می‌تواند بعضی از احساسات و تفکرات همچون "من مقصرم" "ضوابط بهداشتی را رعایت نکردم" را سبب شود و بر این اساس احساس خجالت وشرمساری را تقویت کند.

صفی با تاکید بر اینکه این باور اشتباه در جامعه باید تصحیح شود، افزود: اکنون پزشکان و پرستاران بدون شک پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند؛ اما ارتباط مستقیم با این ویروس و بیماران می‌تواند کادر درمان را مبتلا کند؛ بنابراین ابتلا به بیماری لزوما به مفهوم عدم رعایت این ضوابط نیست.

این رواندرمانگر اعتیاد و متخصص روانشناسی همچنین در خصوص آثار روانی کرونا بر بهبودیافتگان معتاد نیز گفت: این جمعیت هم عمدتا می‌توانند با علائم اضطراب وبی‌قراری روبه‌رو شوند.

صفی یادآور شد: اکنون، اما جلسات گروه درمانی به عنوان درمان اصلی برای بیماران اعتیاد به جهت شیوع کرونا و ضرورت حذف نشست‌ها تعطیل شده است.
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->