بدون اطلاع‌رسانی عمومی، بلیت قطار برای اتباع خارجی ۵۰ درصد گران شد خبری خوب برای فرزندان مادر ایرانی | قوانین مدنی تابعیت ایران پس از ۹۰ سال اصلاح می‌شود در ستایش مردم‌سالاری | چهره‌های سیاسی افغانستان پیروزی مسعود پزشکیان را تبریک گفتند سرکنسول ایران در هرات: در دور اول، ۹۰ درصد ایرانی‌های ساکن هرات در انتخابات شرکت کردند حامد کرزی با حضور در سفارت ایران دفتر یادبود شهید رئیسی را امضا کرد افتتاح یک پردیس سینمایی در گلشهرِ مشهد، بزرگترین محله مهاجرنشین ایران مشهد؛ میزبان ششمین «نشست اقتصادی مشهد و هرات» مدیرکل اتباع: مهاجران افغانستانی برای شهید رئیسی سنگ‌تمام گذاشتند | سردار قاآنی به موکب مهاجران افغانستانی در مشهد رفت آغاز موج دوم اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان هشدار کاظمی‌قمی درباره پیامد‌های تجدید مداخلات بیگانگان در افغانستان قدردانی ذبیح‌الله مجاهد از مواضع ایران در نشست دوحه ۳  روسیه لغو تحریم‌ها علیه طالبان را بررسی می‌کند معاون دبیرکل سازمان ملل: نشست دوحه به معنای عادی‌سازی روابط با طالبان نیست | آموزش دختران خواسته درجه یک جهان است ذبیح‌الله مجاهد: ما آشکارا گفتیم که خواهان روابط خوب با جهان هستیم وزارت خارجه قطر نشست دوحه را فرصتی برای گفتگو‌های معنادار دانست روز دوم نشست دوحه ۳ | جهان نگران تعامل با طالبان از نشست دوحه ۳ چه می‌دانیم؟ پیش ثبت نام دانش‌آموزان اتباع آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۳) دیوار کوتاه دانش‌آموزان اتباع | وزیر آموزش‌وپرورش: حضور دانش‌آموزان اتباع دلیل تراکم کلاس‌های درس است + فیلم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان: انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان، از اهداف ما در دوحه۳ است
سرخط خبرها

انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان تأسیس می‌شود

  • کد خبر: ۵۳۱۳۲
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷
انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان تأسیس می‌شود
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با تأکید بر اینکه باید انجمن دانشگاه‌های دو کشور ایران و افغانستان به‌طور رسمی تأسیس شود، گفت: امیدواریم بتوانیم تجارت مراکز کارآفرینی و نوآوری مشترک را نیز میان دو کشور بنیان‌گذاری کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز - دکتر حسین سلیمی در گردهمایی رؤسای دانشگاه های ایران و افغانستان با عنوان «تبادل تجربه در زمینه تأثیر پژوهش‌های دانشگاهی بر جامعه» گفت: انجمن دانشگاه های ایران و افغانستان به‌زودی به‌صورت رسمی تأسیس شود و این جلسه زمینه‌ای برای تأسیس انجمن دانشگاه‌های ایران و افغانستان فراهم سازد.

دانشگاه کابل ۹۰۰ عضو هیئت علمی دارد

در ادامه این گردهمایی، دکتر محمد عثمان بابری، رئیس پوهنتون کابل، گفت: تحصیلات عالی در افغانستان به‌صورت غیر رسمی، از پیشینه بلند مدتی برخوردار است. پوهنتون کابل افتخار پیشکسوتی در تحصیلات عالی این کشور را دارد. این دانشگاه سیر خوبی را تا به اینجا طی کرده است. پوهنتون کابل یکی از پوهنتون‌های خوب منطقه از لحاظ کارهای پژوهشی و انکشاف جامعه است.

 

وی ادامه داد: این دانشگاه میزبان دانشجویان و محققان زیادی از کشورهای دوست بوده است. همچنین این دانشگاه متأسفانه تحت تأثیر تراژدی افغانستان قرار داشته است. با این حال یکی از ابعاد زندگی افغان‌ها، تحصیلات عالی است. با ایجاد نظام دمکراتیک افغانستان و با آغاز استراتژی انکشاف، تحصیلات عالی افغانستان جان تازه‌ای گرفت. دانشگاه کابل طی دو دهه گذشته، یک سیستم توسعه یافته و پاسخگو را ایجاد کرد.

 

وی تأکید کرد: تغییرات این دانشگاه با پیگیری استراتژی ملی و استراتژی کلان خود دانشگاه رخ داده است. در بخش انکشاف مسلکی اعضای هیئت علمی این دانشگاه پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای رخ داده است. هم اکنون ۹۰۰ عضو هیئت علمی در ۹۳ دپارتمان این دانشگاه فعالیت می‌کنند. پوهنتون کابل با این چالش مواجه بود که چارچوب قانونی حاکم بر دانشگاه را به یک چارچوب پاسخگو ارتقا دهد.

تحصیل ۹۲ دانشجوی افغان در دانشگاه سیستان و بلوچستان

در ادامه دکتر غلامرضا رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: دانشگاه سیستان و بلوچستان به‌علت تقرب جغرافیایی از نزدیکی فرهنگی بالایی با کشور افغانستان برخوردار است، این دانشگا از سال ۹۵ مجوز پذیرش دانشجوی بین‌المللی را اخذ کرده و به مدت ۳ سال میزبان دانشجویان افغانستانی بوده است.

 

وی تصریح کرد: این دانشگاه به لحاظ نزدیکی مسافت از سهولت بالایی برای پذیرش دانشجویان افغان برخوردار است. دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای ۱۱ دانشکده، ۵۱ گروه آموزشی و ۴۳۰ عضو هیئت علمی است و در حال حاضر ۹۲ دانشجوی افغان در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند. این دانشجویان با ذهنیت بسیار مثبتی از دانشگاه ما فارغ‌التحصیل شده‌اند.

ایران و افغانستان باید در حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی تلاش کنند

دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، هم با اشاره به اینکه بخشی از رسالت دانشگاه‌ها آموزش پژوهشگری است، گفت: تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاه، تربیت پژوهشگران درد آشنای جامعه است. دو کشور ایران و افغانستان باید در حوزه مرجعیت علمی و احیای جایگاه تمدنی خود در دانش‌آفرینی عمل کنند.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اختصاص استاد راهنمای مشترک برای دانشجویان افغانستان مبتنی بر مشکلات مشترک دو کشور، تأسیس مرکز خراسان‌شناسی و معدن شناسی، تأسیس دوره‌های مشترک ارشد و دکتری از جمله پیشنهادهای دانشگاه فردوسی برای تقویت روابط پژوهشی و دانشگاهی دو کشور ایران و افغانستان است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->