ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند!
سرخط خبرها

واکسیناسیون علیه کرونا در ایران از چه زمانی آغاز خواهد شد؟

  • کد خبر: ۵۳۴۲۷
  • ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
واکسیناسیون علیه کرونا در ایران از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
در چنین روز‌هایی که کشور‌های دنیا دارند به این در و آن در می‌زنند تا به هر طریق ممکن با تهیه واکسن کرونا، سلامت شهروندانشان را تأمین کنند، ما همچنان درگیر یک سؤال بزرگ و اساسی هستیم که واکسیناسیون علیه کرونا در کشور ما از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
محبوبه عظیم‌زاده | شهرآرانیوز؛ حالا بیشتر از یک سال از زمانی که فیلم‌های کوتاهی از ووهان چین به بیرون درز پیدا کرد و خبر از حضور ویروسی به نام کووید ۱۹ می‌داد، گذشته است. بریتانیا که این روز‌ها ظاهرا دارد با یک نوع جهش‌یافته و مسری‌تر این ویروس دست‌وپنجه نرم می‌کند، از روز‌های گذشته واکسیناسیون جمعی خود را آغاز کرده است. ایالات متحده همین‌طور. این اتفاق به‌زودی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا نیز رخ خواهد داد.
 
عراق و عربستان هم برای واردات آن تلاش می‌کنند و عربستان اعلام کرده است که این واکسن را رایگان در اختیار شهروندانش خواهد گذاشت. اکوادور، قزاقستان، پاناما و ونزوئلا هم جزو کشور‌هایی هستند که دوز زیادی از واکسن کرونا را خریده‌اند. در چنین روز‌هایی که کشور‌های دنیا دارند به این در و آن در می‌زنند تا به هر طریق ممکن با تهیه واکسن، سلامت شهروندانشان را تأمین کنند، ما همچنان درگیر یک سوال بزرگ و اساسی هستیم که واکسیناسیون علیه کرونا در کشور ما، از چه زمانی آغاز خواهد شد؟

مشکل خرید واکسن کجاست؟

این میان، حرف‌های متناقض دست‌اندرکاران و نحوه اطلاع‌رسانی عجیب‌وغریبشان هم کلی به این ابهام‌ها و سوال‌های بی‌پاسخ، دامن زده است. یک روز رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اعلام می‌کند: به‌دلیل نداشتن امکانات و شرایط لازم از دریافت واکسن فایزر انصراف داده‌ایم. روزی دیگر، رئیس سازمان هواپیمایی کشور می‌گوید: هیچ مشکلی در این زمینه نداریم. اما به‌نظر می‌رسد مشکل واقعی جای دیگری باشد؛ جایی که رئیس‌جمهور و رئیس‌کل بانک مرکزی به آن اشاره‌هایی کردند: «به‌خاطر وجود تحریم‌ها برای خرید واکسن مشکل داریم.» با این حال وزیر بهداشت درباره تهیه واکسن کرونا گفت: «بیکار ننشسته‌ایم و چراغ‌خاموش پیش می‌رویم.»

چرا واکسن نمی‌خرید؟

پیگیری خرید واکسن کرونا این روز‌ها تبدیل به هشتگ‌های داغ توئیتر شده است. پیش از این هم شاهین صمدپور، خبرنگار با هشتگ «واکسن کرونا؛ مطالبه ملی» حرف‌هایی در این زمینه زده بود. کاربری نوشت: «امیدوارم سهم مردم ایران از واکسن، دیدن واکسینه شدن کشور‌های دیگه نباشه.» و کاربر دیگری به طعنه پیشنهاد داده بود: «فایزر نمی‌شه، مدرنا بخرید. یخچال با ما، واکسن با شما.»
 
کاربر دیگری بعد از تأییدیه گرفتن واکسن مدرنا، توئیتی به این شرح نوشت: «واکسن شرکت مدرنا هم تأییدیه FDA گرفت. واکسنی که در دمای منفی ۲۰ درجه جابه‌جا می‌شود و برای مدت زمان نسبتا مناسبی تا قبل از استفاده، در دمای یخچال معمولی هم نگهداری می‌شود.» کاربر دیگری هم در اینستاگرام با طرح اینکه امروز یک سوال از وزیر بهداشت وجود دارد، هشتگ زد و نوشت: «آقای وزیر! چرا واکسن نمی‌خرید؟»

توئیتری که حواسش به تحریم‌ها نیست

در این میان، نکته‌ای که شاید از دید برخی کاربران توئیت در فضای مجازی نادیده گرفته شده است، تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای است که خرید و واردات واکسن کرونا را برای کشورمان سخت کرده است. همین مهر امسال بود که تحریم بانک شهر، مانع تحویل ۲میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا شد.
 
رئیس جمعیت هلال‌احمر در این‌باره گفته بود: «تحریم گسترده بانک‌های دولتی و خصوصی سبب شده انتقال پول واکسن برای هلال‌احمر و وزارت بهداشت با مشکل همراه باشد. مجبور هستیم پول را بدون تضمین به فروشندگان بدهیم و این موضوع کاری پرریسک است که به‌خاطر هموطنانمان پذیرفته‌ایم.»؛ نکته‌ای که محمدرضا باقری هم به آن اشاره می‌کند. او با نقد هشتگ «واکسن بخرید» در توئیتی نوشت: «#واکسن_بخرید خیلی ساده‌اندیشانه است. واکسن آنفلوآنزای خریداری‌شده را به ایران ندادند. با صد ضرب‌وزور از ۱۶ میلیون دوز خریداری‌شده، ۳ میلیون دوز وارد شد، آن‌هم بعد از فرصت طلایی تزریق. واقعا فکر می‌کنید تحریم‌ها اجازه انتقال پول واکسن را می‌دهد؟ شرکت‌ها جرئت فروش واکسن به ایران دارند؟»

همه این ماجرا‌ها درحالی است که به گفته مینو محرز، عضو کمیته ملی ستاد مقابله با کرونا، اگر همه‌چیز با موفقیت پیش رود، می‌توانیم اواخر بهار واکسن ایرانی را داشته باشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->