تصادف در محور نیشابور- مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت + جزئیات(۱۶ دی ۱۴۰۳) شب شعر و خاطره «پهلوان قاسم» در مشهد برگزار شد مدارس کدام شهرستان‌ها فردا (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) غیر حضوری است؟ هزینه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی هر روز تعطیلی مدارس انتصاب محمدعلی کریمی به سمت مشاور عالی و سرپرست حوزه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور + سوابق توضیحات دادستان رشت در مورد گروگان‌گیری اعضای یک خانواده به مدت ۲ سال رئیس کل دادگستری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم ساماندهی برنامه‌ها و اقدامات حول خدمت بهتر به مردم تأکید وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی‌قضایی با عربستان سالانه چه تعداد کودک وارد بهزیستی می‌شوند؟ رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰ رتبه‌بندی معلمان فاقد رتبه پایان یافت | بررسی پرونده معلمان باقی‌مانده تا یک ماه آینده نسل مضطرب یادی از دکتر محمداسماعیل تشید، پدر بیهوشی نوین ایران | اعتبار بیهوشی که جان گرفت پیام پزشکیان به مراسم گرامیداشت صدمین سال تأسیس مؤسسه رازی فرصت طلایی فرزندآوری را از دست ندهید سازمان جهانی بهداشت اطلاعیه‌ای درباره همه‌گیری ویروس جدید نداشته است زندگی در سرزمین قصه‌ها | آموزش مهارت‌های مهم زندگی به کودکان در قالب قصه‌گویی ماجرای گروگان‌گیری یک خانواده ۹ نفره در رشت چه بود؟ + عکس امکان ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های سوریه و لبنان در کشور فراهم شد تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو راه‌اندازی ۱۵ رشته ویژه بانوان در دانشگاه‌های خواهران همه چیز در مورد سال نو ۱۴۰۴ + حیوان، رنگ، زمان تحویل سال و مناسبت‌ها درمان سریع خشکی پوست دست پذیرش بیمار خارجی در نیمه اول ۱۴۰۳، فقط به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت گردشگری سلامت مشهد زنگ خطر شیوع اعتیاد در بین زنان و نوجوانان خراسان رضوی مدت‌هاست به صدا درآمده است گروه‌های در معرض خطر، واکسیناسیون آنفلوانزا را انجام دهند  چگونه می‌توان نام همسر سابق را از شناسنامه حذف کرد؟ ملکه جیب بر‌ها دستگیر شد | بازداشت باند جیب بری زیر نظر زن ۲۲ ساله توسط پلیس آگاهی مشهد کاهش سهم آموزش در سبد هزینه خانوار‌های کم‌درآمد | وقتی رتبه‌ها نابرابری را فریاد می‌زنند چند درصد مردم کشور درگیر فقر هستند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند کاهش دما از سه‌شنبه دستور وزیر علوم برای حذف محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها 
سرخط خبرها

راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک، منوط به الزام برای حذف دفترچه‌های درمانی

  • کد خبر: ۵۳۶۰۴
  • ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۲
راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک، منوط به الزام برای حذف دفترچه‌های درمانی
مدیر فناوری و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زیرساخت اجرای نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک در مشهد فراهم است و اجرای آن در مطب‌ها و داروخانه‌های بخش خصوصی به فرهنگ‌سازی و الزام کشوری نیاز دارد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، پروژه نظام ارجاع الکترونیکی جزو پروژه‌های حوزه فناوری اطلاعات وزارت بهداشت و درمان بوده است. در نظام ارجاع الکترونیکی یک قسمت آن بحث نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک است، به این مفهوم که در مطب پزشک چه خصوصی، چه درمانگاه یا بیمارستان، پزشک می‌تواند از طریق سامانه نسخه بنویسد و داروخانه‌های شهر که سامانه مخصوص و دسترسی دارند، نسخه نوشته‌شده پزشک را می‌بینند و نسخه را می‌نویسند. بنابراین عنوان آن در داروخانه می‌شود نسخه‌پیچی الکترونیک و در مطب می‌شود نسخه‌نویسی الکترونیک.

 

سادات، مدیر فناوری و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه خوشبختانه خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بحث نظام ارجاع الکترونیک و سطح‌بندی ارائه خدمات پزشکی پیشرو بوده است، تصریح کرد: یگانه دانشگاه کشور بودیم که نقشه ارجاع الکترونیک داشتیم و از طریق پیام‌رسان داخلی گپ توانستیم امکان نشان‌دادن و ارسال نوبت به فرد را پیاده‌سازی کنیم و همین‌طور نسخه‌نویسی را در بخش دولتی و خصوصی پیش‌بینی کردیم.


وی ادامه داد: از طریق سامانه سینا (سامانه اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد) نسخه‌نویسی الکترونیکی را در مراکز بهداشتی راه‌اندازی کردیم و در مطب‌های خصوصی هم با هماهنگی با سازمان نظام پزشکی، 4 سامانه را که توانستند گواهی‌نامه سپاس (گواهی‌نامه سرویس پرونده الکترونیک سلامت) اخذ کنند، به پزشکان شهر معرفی کردیم تا در مطب‌هایشان این سامانه را نصب و راه‌اندازی کنند.


سادات تصریح کرد: باتوجه‌به اینکه این سامانه‌ها همگی گواهی‌نامه سپاس دارند و استانداردهای لازم را برای ارسال دیتا و اطلاعات داشتند، این امکان فراهم شد که پزشکان هم در مطب‌هایشان بتوانند الکترونیکی نسخه بنویسند. از طرفی بعضی داروخانه‌های شهر نرم‌افزارهایشان را ارتقا دادند به نرم‌افزاری که نسخه نوشته‌شده در مطب یا سطح یک سامانه سینا یا دانشگاه علوم پزشکی را ببینند و فرایند نسخه‌نویسی را انجام دهند.
به‌گفته این مدیر حوزه ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، باتوجه‌به شیوع کرونا، سایر بیمه‌ها هم تا حدودی وارد کار شدند و موازی وزارتخانه و سامانه سپاس، سامانه‌های خودشان را راه‌اندازی کردند.


وی اضافه کرد: اکنون، هم بیمه تأمین اجتماعی و هم خدمات درمانی یا همان بیمه سلامت، سامانه دارند و سامانه‌ای از سوی بعضی پزشکان در مطب‌ها و درمانگاه‌ها به میل خودشان نصب شده است که بیمار امکان ثبت نسخه را در آن سامانه دارد. از طرفی اگر کسی به داروخانه مراجعه و مطالبه کند، به‌راحتی می‌تواند این نسخه را ببیند و بپیچد.


سادات یادآور شد: تأمین اجتماعی هم به‌دنبال این است که دفترچه‌های کاغذی را حذف کند و زیرساختی به وجود آورد که وقتی فرد با کد ملی به داروخانه مراجعه می‌کند، دارویی را که پزشک معالج در سامانه ثبت کرده است، مشاهده کند.
وی افزود: در سامانه سینا و سپاس وزارتخانه این موضوع کاملا انجام‌شدنی است، ولی دفترچه کاغذی باعث شده است که این امر به‌خوبی جا نیفتد. همه ما می‌دانیم تا زمانی که این دفترچه‌های کاغذی باشد، کسی به‌سراغ این روش الکترونیک نمی‌رود. برای مثال کارت ملی را ذکر می‌کنم؛ تا زمانی که بانک‌ها کارت ملی قدیمی را قبول می‌کردند، خیلی‌ها برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام نکردند.
سادات یادآور شد: باتوجه‌به اینکه از ابتدای سال 97 به‌صورت مستقیم درگیر نظام ارجاع و نسخه‌نویسی الکترونیک بودیم، پیش‌بینی می‌کنم تا زمانی که بیمه‌ها به‌صورت کامل دفترچه‌های کاغذی را جمع نکنند، مردم و پزشکان به این سمت نروند. در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیرساخت اجرای نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی سطح 1 و 2 را داریم که اجرای آن در مطب‌ها و داروخانه‌های بخش خصوصی به فرهنگ‌سازی و الزام کشوری نیاز است.


مدیر فناوری و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره زیرساخت پزشکی از راه دور گفت: مشهد شهر زائرپذیری است، اگر به‌فرض الزام کنیم که دفترچه در مشهد قبول نمی‌کنیم، این موضوع برای بیمارهایی که از شهرهای دیگر مراجعه می‌کنند هم فرهنگ‌سازی می‌شود. این موضوع سیاست‌گذاری‌هایی کلان‌تر از شهر و استان می‌طلبد تا جمع‌شدن دفترچه‌های بیمه عملیاتی شود. اما زیرساخت این موضوع را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمان خودش کاملا پیش‌بینی کردیم و حتی جزو دانشگاه‌های پیشرو در کشور هستیم.

ایجاد زیرساخت پزشکی از راه دور

سادات تصریح کرد: باتوجه‌به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیرساخت الکترونیک داریم، اکنون به‌عنوان اولین دانشگاه پایلوت در شرق کشور، موضوع telemedicine یا پزشکی از راه دور را برنامه‌ریزی می‌کنیم تا جزو اولین کلان‌شهرهایی باشیم که می‌توانیم پزشکی راه دور را راه‌اندازی کنیم. خود این پزشکی از راه دور، ویزیت از راه دور و عکس‌برداری از راه دور را شامل می‌شود.
اگر این موضوع اتفاق بیفتد، باتوجه‌به شرایط کرونا و پیش‌بینی همه‌گیری‌های دیگری از این دست، خیلی می‌تواند در استان به مردم کمک کند. در نتیجه اگر فردی از منطقه‌ای دورافتاده‌ بیمار دارد، لازم نیست برای ویزیت فوق‌تخصص به مشهد مراجعه کند و از طریق این بستر الکترونیک، پزشک از راه دور بیمار را می‌بیند و ویزیت می‌کند. این امر قطعا به موضوع درمان استان کمک شایانی می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->