گذری بر تاریخ تعدادی از روستاهایی که حالا جزو حریم شهری مشهد شده‌اند | باغ‌هایی مدفون زیر آهن و سیمان ایستگاه‌های دوچرخه بایدو خیابان سناباد مشهد به‌زودی توسعه می‌یابد بی‌توجهی شهروندان به جایگاه‌های استقرار کارگران ساختمانی | وقتی به ایست‌کار بها نمی‌دهیم شهروند خبرنگار | درخواست توسعه ایستگاه‌های دوچرخه بایدو در مشهد اعمال‌قانون ۱۵۱۶ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۲۶ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه‌های شهید سلیمانی و آزادی و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۱۵ مهر ۱۴۰۳) تأمین ۲۵ درصد منابع آب فضای سبز مشهد از بازچرخانی و پساب فاضلاب + فیلم اصلاح الگوی کشت فضای سبز مشهد مطابق با منابع آبی آمار متوفیان مشهد در شش‌ماه نخست ۱۴۰۳ | به طور میانگین روزانه ۶۳ نفر در مشهد فوت کرده‌اند مه و باران در بعضی محور‌های خراسان رضوی باعث لغزندگی جاده‌ها شده است (۱۵ مهر ماه ۱۴۰۳) احداث بیش از ۱۰۹ کیلومتر راه روستایی آسفالته در خراسان رضوی صدور بیش از ۳۰۰ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌های بازار‌های سیار در مشهد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) سیلوی گندم مشهد در فهرست میراث صنعتی کشور ثبت شد طرح بازنگری قلعه وکیل آباد مشهد در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد| تراکم منطقه بین ۲ تا ۶ طبقه پیش‌بینی تمهیدات ویژه مدیریت شهری مشهد برای برگزاری مسابقه ایران _ قطر برگزاری سومین رویداد «عطر و طعم پاییز» در مشهد  سقوط کارگر جوان مشهدی از ارتفاع (۱۴ مهر ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: امروز هژمونی آمریکا و اسرائیل نابود شده است افزایش ظرفیت ساماندهی و آموزش آسیب‌دیدگان اجتماعی در مشهد رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: حضور مردم در نماز جمعه نصر نمایانگر استحکام کافی مبنایی و مردمی نظام جمهوری اسلامی است + فیلم اعمال‌قانون ۱۴۷۵ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۷ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) حکایت ناشنیده از آغاز حکومت شاه عباس صفوی در مشهد | بدشگونی تاج‌گذاری در کوهسنگی
سرخط خبرها

خطر تکرار مسمومیت با ورود فاضلاب به رودخانه جاغرق

  • کد خبر: ۵۵۷۵
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
خطر تکرار مسمومیت با ورود فاضلاب به رودخانه جاغرق
بخشدار طرقبه در خصوص نشت فاضلاب دررودخانه روستای کلاته آهن و جاغرق گفت: به دلیل توپوگرافی روستای کلاته آهن امکان حفر چاه جذبی نیست، اما چند سال است که سپتیک فاضلاب کلاته آهن در نقطه‌ای در مجاورت رودخانه قرار گرفته و مرتب تخلیه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، قربانی با رد نشت فاضلاب از این سپتیک خاطر نشان کرد: شهرداری به طور مداوم مسیر رودخانه‌های جاغرق و عنبران را از لحاظ دفع فاضلاب بررسی و کنترل می‌کند، اما مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در باره دفع فاضلاب به داخل رودخانه حتما آن را به مراجع ذی صلاح همچون بخشداری، شهرداری، محیط زیست و دهیاری اعلام کنند تا ضمن رسیدگی به این تخلفات حتما با کنترل‌های نامحسوس خود مانع تکرار دوباره آن شویم.
بخشدارطرقبه می‌گوید: طی مکاتباتی که انجام دادیم هم بهداشت و هم محیط زیست و دهیاری را وارد این قضیه کردیم تا وضعیت را بررسی کنند و گزارش دهند که چه اقدامی برای هدایت و مدیریت صحیح فاضلاب روستای جاغرق می‌توان انجام داد.
وی ادامه داد: یکی از راهکار‌های خوبی که داده شد اتصال فاضلاب روستای جاغرق از طریق یک لوله به فاضلاب شهر طرقبه بود. البته باید این پیشنهاد ابتدا از طرف بهداشت و محیط زیست شهرستان و شهرداری طرقبه تایید شود و سپس اقدامی صورت گیرد.

بیش از ۷۰ درصد رستوران‌ها و مجتمع‌های پذیرایی مجهز به سپتیک هستند
رئیس اداره محیط زیست طرقبه شاندیز با اشاره به اولویتی که در این شهرستان لحاظ کرده است، گفت:اولویت ما در این شهرستان مدیریت فاضلاب و کنترل خروجی فاضلاب رستوران‌ها بود. به همین منظور خوشبختانه تاکنون بیش از ۷۰ درصد رستوران‌ها و مجتمع‌های پذیرایی که در این شهرستان وجود دارد مجهز به سپتیک هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه جلوی ورود فاضلاب خام گرفته شده است و الان بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد رستوران‌ها به چاه ایزوله شده یا سپتیک مجهز هستند و دیگر تخلیه فاضلاب مستقیم ندارند. وی ضمن تایید وقوع تخلفات احتمالی تصریح کرد:شاید در ساعاتی دور از چشم ماموران ما و شبکه بهداشت این تخلف صورت بگیرد و حتی بعضی از افراد با خودرو و تانکر اقدام به تخلیه فاضلاب در داخل رودخانه کنند، اما این که مستقیم بخواهند این تخلف را انجام دهند امکان پذیر نیست و من به صراحت آن را رد می‌کنم. شیرزور گفت: با توجه به شرایط توپوگرافی این شهرستان احتمال نشت فاضلاب‌های انسانی که در مراکز سکونتی و جمعیتی وجود دارد، به داخل آب رودخانه‌ها دور از انتظار نیست.

فاضلاب سرریز متاسفانه از زیر پل وارد رودخانه می‌شود
شیرزور از وجود دریچه فاضلاب اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که در اسرع وقت به موضوع رسیدگی می‌کند. وی بعد از بررسی‌های خود در این باره تصریح کرد:دو روستای جاغرق و زشک در این خصوص شرایط خاصی دارند. در روستای جاغرق چندین سال است که پیگیری می‌کنیم تا آب آن در اختیار آبفای روستایی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: تا زمانی که مدیریت مصرف آب نباشد عملا برای فاضلاب هم اقدامی انجام نمی‌شود و فاضلاب چاه‌های این روستا سرریز و خروجی اش متاسفانه از زیر پل وارد رودخانه می‌شود. وی تاکید کرد: با توجه به این که شیب زمین در روستای جاغرق به طرف رودخانه است و از آن جا که زمین سنگلاخی است و تعدادی از منازل مسکونی به حالت سنتی فاضلاب خود را دفع می‌کنند بخشی از این فاضلاب به مسیل‌ها منتقل می‌شود.
وی اظهار کرد: یک قسمت از منبع پذیرنده در چالیدره است و یک قسمت هم در چاه فاضلاب این روستا که از آن جا به داخل رودخانه سرریز می‌شود.
شیرزور با بیان این که اخطاریه برای بهره بردار در چالیدره و دهیاری روستای جاغرق صادر شده است، خاطر نشان کرد: رونوشت این اخطاریه برای فرمانداری و بخشداری شهرستان ارسال شده است تا هر چه زودتر اقدامات مقتضی در این باره انجام شود.
وی اظهار امیدواری کرد: ۴۸ ساعت فرصت داده شده است تا از طریق تعبیه یک کانال، آب فاضلاب به سپتیک هدایت شود. شایان ذکر است جای خالی اداره آب منطقه‌ای به عنوان یکی از متولیان اصلی در بحث حفظ بستر و حریم رودخانه‌های این شهرستان و پاکیزگی آن به شدت احساس می‌شود، همچنین امیدواریم با برنامه ریزی‌های هر چه بهترو سریع‌تر مسئولان این شهرستان به ویژه در بخش آبفای شهری و روستایی شبکه فاضلاب و طرح اگو در تمامی مناطق مسکونی اجرا شود تا آلودگی منابع آبی به حداقل برسد و دیگر شاهد وقوع حوادث تلخی همچون مسمومیت اهالی روستای ابرده نباشیم وبا رعایت بیشتر نظافت و توقف رها سازی زباله در رودخانه و طبیعت از سوی مردم و همت بیشتر دهیاران روستا‌ها در جمع آوری زباله‌های بستر رودخانه‌ها، شاهد رودخانه‌های زیبا و عاری ازهرگونه زباله و آلودگی در این منطقه باشیم.

منبع:اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->